Kaartleggen

Ik wil hier even onze ervaring delen over het kaartleggen. Zoals jullie al wel ongetwijfeld zullen weten is er een MASSA aan kaartleggers die allerlei kaarten gebruiken, ze kunnen lezen en vooral ze open kunnen leggen in een bepaalde patroon. De concurrentie is niet groot maar MASSAAL. Want overal waar je klikt of surft, overal kom je deze tegen. Het wordt tijd dat ik deze kloof eens ga doorbreken door onze visie te delen met die, die willen weten of te weten willen komen wat nu een goede of echte kaartlegger is.

Kunst of aangeleerd?

Kaartleggen is zeker en vast een kunst en is een vaardigheid die aangeleerd kan worden. Nu laten we een kat een kat noemen, zoals we de kunst ook het aangeleerde kunnen noemen. Vaardigheden kunnen aangeleerd worden maar de kunst zit er namelijk in dat je bepaalde dingen nu gewoon in de vingers moet hebben. Niet iedereen leert even snel, plus niet iedereen kan of heeft aanleg om dingen juist te doen. Kijk eens naar een choreograaf: iemand kan heel goed een bestaande choreografie leren, qua techniek en qua het inoefenen ervan. Dit wilt nog niet zeggen dat diezelfde persoon ook in staat is om een EIGEN choreografie in mekaar te steken. En daar zit de knelpunt!

Al doende leert men!

Het gezegde zegt het al ‘al doende leert men’, de ervaring leert ons dat we de dingen in de juiste context moeten houden en dat is gelijk met het kaartleggen zo. Naast het kaartleggen is kunst en kennis niet goed genoeg. Weet je waarom? Intu├»tie is een van de basisregels die je moet beheersen wil je de kaarten goed kunnen interpreteren. Dan mag je nog bij de beste kaartleggers een opleiding genoten hebben, dan mag je nog zoveel geoefend hebben. Als je intu├»tief niet ontwikkeld bent dan zal de kunst van het kaartleggen van korte duur zijn! Links en rechts hoor ik MASSAAL mensen spreken over het kaartleggen alsof ze een brood gaan kopen bij de bakker.

Mijn boodschap aan jullie

Ik wil jullie vanuit mijn hart de dingen vanuit een oprechte zuiverheid meegeven. Weet je waarom? Ik ben een nuchter persoon, ik krijg dagelijks wel dingen te horen en ik zie ook helaas dingen gebeuren die helemaal niet door de beugel kunnen. Blijf alert, doe wat goed voelt voor jou en als je toch overweegt om een cursus kaartleggen te volgen ga dan eerst goed na: bij wie en bij wat! Laat je niet meeslepen door allerlei fabels want je ziet het vaak genoeg dat veel mensen het spirituele gebruiken terwijl ze niet eens weten waarmee ze bezig zijn. Nu ieder zijn ding maar dit is wel mijn boodschap aan jou!

Ontwikkeling

Als je open staat voor ervaring en ontwikkeling dan zit je goed om de kunst en de vaardigheden samen te voegen tot een mooi geheel. Want het wilt niet zeggen dat je de cursus gevolgd hebt je daarom ook al de ‘feeling’ in de vingers hebt. Onze ogen plus ons zesde zintuig zijn even belangrijk.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment