Tarotkaarten

Tarot is een deck van 78 kaarten met symbolische afbeeldingen. De tarotkaarten worden gebruikt in readingen om antwoord te geven op: relatievraagstukken, toekomstvoorspellingen, persoonlijkheidsanalyse,en allerlei ander vragen die de vraagsteller heeft.

Samenstelling

Het traditionele tarotspel bestaat uit 78 kaarten.
22 kaarten met een sterk archetypische afbeelding die ook wel de Grote Arcana genoemd wordt (de toren, de zon, de keizerin…). Hieruit worden de grootste thema’s uit het leven vertegenwoordigd.
Dan heb je de 56 overgebleven kaarten die ook wel de Kleine Arcana genoemd worden (zwaarden, kelken, staven, pentakels…), deze komen overeen met de gekende: schoppen,
harten, klaveren, ruiten uit de gewone speelkaarten. Elke kaartkleur heeft dus in totaal veertien kaarten.
Getallen 1 t/m 10 plus de vier hofkaarten 
(Koning, Koningin, Ridder en Page). De kaartkleuren corresponderen de vier elementen: Staven staan voor vuur, Kelken voor water,Zwaarden voor lucht en Pentakels voor aarde.

Verschillende decks 

Er bestaan tientallen decks van de Tarot. Denk bijvoorbeeld aan de bekende Tarot van Marseille, de Rider Waite Tarot,
Tarot van Crowley, Lenormand Tarot, Zigeuner Tarot, en nog zoveel meer.

Elk Tarot deck heeft zijn eigen en unieke manier van werken. Ook hier blijven de basisbetekenissen gehandhaafd. 

Kaartleggen

Er zijn ontzettend veel legmethodes met de Tarot. De bekendste zijn die van het Keltisch kruis en de verleden, heden en toekomst methode. 

Natuurlijk heeft elke kaartlegger ook eens zijn eigen unieke en intuïtieve Tarotlegging. Zo kan het Keltisch kruis voor de één beter werken dan voor de ander.
Ook wat betreft de keuze uit een deck. Zo kan de ene mooier en beter voor je voelen dan de ander. 

Methodes op een rijtje

Keltisch kruis, Oosters kruis, Zigeunerlegging, Rad van Fortuin, Piramide, Hoefijzer, Drie kaarten-legging, Twaalf huizen, Verleden levens, Levensboom, Jungiaanse legging, Astrologische legging.

Geen enkele manier is goed of fout. Immers is het de kaartlegger zelf die beslist welke methode het beste past bij een situatie.
Het laat een indicatie zien, struikelblokken en het potentieel. Sommige dingen liggen vast, andere kan je zelf bijsturen.

Onze consulenten

Bij Art of Mediums kan je consulenten terugvinden die ervaring hebben met Tarotkaarten.
Klik hiervoor op ‘lees meer’ bij het desbetreffende profiel om te lezen welke consulent jou het beste kan bijstaan.