Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

De 12 paradigma’s: het bevorderen van zelfheling

helen van jezelf

Deze bijdrage is gericht om te werken met de ‘nieuwe’ energie van zelfbekrachtiging. Geen van deze ideeën zijn nieuw en functioneren ook niet als ‘regels’ waar je altijd krampachtig aan vast moet houden. Zij dienen als een ‘geheugensteuntje’, omdat we nu in een tijd zitten waarin we te maken hebben met ‘de mens’ die ‘gedwongen’ wordt in zijn of haar eigen kracht staat.

Hippocrates, bekend als ‘de vader’ van de geneeskunde, wist vroeger met de Latijnse uitdrukking ‘Primum mest non nocere’, wat staat voor: ‘geen schade te berokkenen’, de bevolking wakker te schudden. In een nieuwe tijd waarin we leven, worden we aangespoord om in onze eigen kracht te staan, de tijd is aangebroken om deze stelling naar een volgend niveau te tillen. Dat wil zeggen, een manier vinden om heling (mentale, emotionele en fysieke) voor jezelf mogelijk te maken, zonder de kracht van de essentie weg te nemen.

De 12 paradigma’s zijn bedoeld om je te helpen, voor jezelf hogere waarheden te bepalen en in balans te blijven wanneer je voor jezelf dé ruimte creëert waarin je jezelf mentaal, emotioneel of fysiek kan helen.


1. Concentratie op je eigen kracht

Genezing (emotioneel, mentaal of fysiek) in de hogere vibraties van de Nieuwe Aarde kan alleen plaatsvinden als mensen in hun eigen kracht staan. Dit betekent dat het altijd onze eerste zorg en eerste intentie moet zijn om manieren te vinden voor onszelf te zorgen. Zonder de concentratie op je eigen innerlijke kracht te verliezen.

 

2. Heling binnen jezelf

Het is niet langer mogelijk om de innerlijke heling buiten jezelf te zoeken. De mensen om je heen kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden, wanneer je het verzoek tot ‘zelfheling’ toelaat. Deze beslissing vindt binnenin jezelf plaats. Sta jezelf toe om de kern op te zoeken en weer te keren naar de oorspronkelijke bron.

 

3. Intentie

In de nieuwe energie is ‘helen’ alleen mogelijk vanuit de puurste en zuiverste intentie. Dit betekent dat de ‘reden’ waarom je wel of niet iets doet, altijd gebaseerd is op zuiverheid. Naarmate we ons verder ontwikkelen, zullen we ontdekken dat er energetisch geen geheimen meer bestaan. Als spirituele wezens moeten we ons, en onze motivatie duidelijk laten gelden.

 

4. Inzicht

Begrijp dat emotioneel leed, fysieke pijn en mentale onrust, niet altijd een teken is dat er iets mis is. Er zijn momenten dat zo’n kwellingen noodzakelijk zijn om verandering mogelijk te maken. De rol die deze kwellingen uitoefenen helpen ons om dat proces te bevorderen en inzichten te verkrijgen. Zonder inzichten, is verandering haast onmogelijk.


5. Waarheid

Als je wil overgaan tot zelfheling is het noodzakelijk om de waarheid met jezelf aan te gaan. Als je dat doet, dan moet je je bewust zijn van het feit dat dat de waarheid zich altijd ontwikkelt. Geef jezelf dus de ruimte om te groeien in de woorden die je uitspreekt, en spreek de waarheid op een manier die anderen in staat stelt om hun eigen waarheid te (her)ontdekken, zonder dat de ander zich bedreigd voelt. Respecteer ieders waarheid, en vergeet niet, concurrentie is slechts een illusie van de polariteit waarin we leven.

 

6. Evenwichtig ego

Een evenwichtig ego is noodzakelijk om zelfheling te bereiken. Het is nodig om je eigen ego te checken en de motivaties voor je daden of woorden in alle oprechtheid onder de loep te nemen. Als je ego te groot wordt, zal jou dat afsnijden van de bron, waardoor je belangrijke stappen mist. Is je ego in balans, dan zal je de waarden en de kwetsbaarheid van jezelf kunnen openbaren.

 

7. Onderscheidingsvermogen

Wij moeten leren om een onderscheid te maken tussen; wat we in de praktijk brengen door onze eigen keuzes, en wat we beschouwen als een oordeel. We moeten onszelf kritisch en zorgvuldig observeren, en nagaan wat ons ‘energieveld’ binnenkomt. We kiezen die zaken en ideeën die een aanvulling voor ons zijn. Al het ander moet zonder oordeel losgelaten worden. We hoeven niet bij alles betrokken te zijn. In plaats daarvan moeten we leren alleen datgene te kiezen wat ons stimuleert en voedt.

 

8. Het creëren van een veilige ruimte

Een wijze visie voor zelfheling is het ontwikkelen van een veilige ruimte. Je creëert een ruimte voor jezelf en/of de ander, die veiligheid waarborgt. Je laat je vergezellen door mensen bij wie je je goed voelt, en zo nodig afstand neemt van mensen die niets bijdragen aan je helingproces.

 

9. Kwetsbaarheid

De kracht van zelfheling ligt in het kwetsbaar kunnen zijn. Het is die menselijkheid die ons uiterst bijzonder en uniek maakt. We moeten leren om die kwetsbaarheid door te laten schijnen in alles wat we doen of zeggen, en om fouten openlijk met anderen te delen. Op deze manier zal onze vermeende zwakheid snel onze grote kracht worden!

 

10. Beheersing van gedachten

We mogen dan geen controle hebben over de gedachten die ins hoofd binnenkomen, we hebben wel volledige controle over de gedachten die in ons hoofd blijven hangen. Het is dus onze verantwoordelijkheid om onze gedachten te leren beheersen en dit te delen met mensen die bijdragen aan onze spirituele groei.

 

11. Motivatie

Het is belangrijk om te begrijpen dat iedereen dezelfde basismotivatie heeft. In essentie zijn we allemaal als kleine kinderen, die in een donkere kamer tastend onze weg zoeken naar de deur die terugvoert naar het licht. De gemakkelijkste manier om dat licht te vinden zonder de ander pijn te doen, is door elkaars hand vast te houden!

 

12. Verantwoordelijkheid

Het is niet mogelijk om anderen te helen. Het is alleen mogelijk om ruimte te creëren en aan te bieden waarin ze zichzelf kunnen ontpoppen. Neem geen verantwoording voor de heling van iemand anders dan alleen van jezelf. Als je merkt dat anderen je energie aftappen, dan komt dat omdat je de verantwoording neemt voor hun heling. Vergeet niet dat verantwoordelijkheid het tegenwicht is van kracht. Help anderen met het nemen van hun eigen verantwoordelijkheid, zodat ze in hun eigen kracht kunnen staan.


 Interessante artikels

webshop spiritueel 

De helende kracht van empathie: het vermogen om je...
Verliefd op een narcist: de kloof tussen misbruik ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.