Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

Astrologische disciplines: een kijkje achter de schermen van de astrologie

astrologie een kijkje achter de schermen

Astrologie is een zeer veelzijdig hulpmiddel waarmee je jezelf volledig kunt leren kennen. De stand van de hemellichamen op het moment van je geboorte, ook wel bekend als de geboortehoroscoop, is een weerspiegeling van je unieke persoonlijkheid. Het kan je adviseren over je liefdesleven, de wijze waarop een geschikte loopbaan en jezelf te helpen om een betere ouder te zijn.

Astrologie is meer dan dat, het is een van de beste middelen om ‘de mens’ te begrijpen. Als je weet hoe je verschillende factoren in een geboortehoroscoop kunt combineren, dan kan je achter het gezicht kijken dat iemand aan de wereld laat zien, en ontdekken wie die persoon echt is.

Al duizenden jaren bestuderen astrologen de effecten van planetaire activiteiten en de correspondentie ervan met het gedrag, de persoonlijkheid, de gezondheid, het karma en vele andere aspecten van de mens. Hoe meer je van deze diepzinnige kunst weet, des te meer inzicht je zal krijgen in het leven van jezelf en anderen om je heen.


Geboorteastrologie

Geboorteastrologie houdt zich bezig met de geboorte, want ze beschrijft de ontplooiing van het leven van geboorte tot de dood. Je kan haar gebruiken om een beter inzicht in uzelf te krijgen: om je karaktertype te bepalen, je emotionele behoeften vast te stellen en je innerlijke gedachtenprocessen te verkennen. Een geboortehoroscoop onthult je aangeboren potentieel. Door je sterke en zwakke kanten te onderkennen kan je profiteren van kansen om te groeien zodra ze zich voordoen.

 

Voorspellende astrologie

Astrologie wordt al duizenden jaren gebruikt om de toekomst te voorspellen. Hoewel de planeten niet echt dingen laten gebeuren, hebben astrologen lange tijd correlaties waargenomen tussen bepaalde planetaire activiteiten en gebeurtenissen op aarde die op dat moment plaatsvinden. De kans op ongelukken is bijvoorbeeld groter wanneer de explosieve planeet Uranus de baan van de koppige, opvliegende Ram kruist.

Door de dagelijkse beweging van de planeten waar te nemen en te berekenen hoe die beweging je Zonneteken of geboortehoroscoop zal beïnvloeden, kan een astroloog gebeurtenissen voorspellen, de mogelijkheid van een verandering onderkennen en kansen of hindernissen op je weg vaststellen.

Let op, niets is statisch: door de voortgang van de planeten te begrijpen kan je leren hoe je je op veranderingen dient voor te bereiden. Daar kan je wel je voordeel uit halen.

 

Adviserende astrologie

Mensen zijn geneigd een astroloog te raadplegen als ze met hun leven in een crisis belanden. Daarom combineren veel astrologen hun vaardigheden met die van een therapeut of coach. In die hoedanigheid kunnen ze helpen ‘levensscenario’s’ te achterhalen – ingebouwde, onbewuste verwachtingen die door ouders zijn doorgegeven en beperkingen aan iemands leven opleggen. Door te leren op een andere manier op gebeurtenissen en mensen te reageren kan je grip op je leven krijgen en uw volle potentieel verwezenlijken.

 

Relatieanalyse of synastrie

Synastrie is de tak van astrologen die zich met relaties bezighoudt. Ze wordt gebruikt om gebieden van overeenkomsten vast te stellen, aangeboren problemen in een relatie te overwinnen en nieuwe wegen te zoeken om intimiteit te verbeteren. Het vergelijken van je Zonne- en Maantekens met die van je partner kan leiden tot meer inzicht in de ander en in de relatie. Om inzicht in iemands karakter en emotionele behoeften te krijgen dien je zijn of haar geboortehoroscoop te bestuderen.

 

Medische astrologie

De eerste taak van een medisch astroloog is vast te stellen wanneer de ziekte voor het eerst is vastgesteld door een arts. Dan wordt er een horoscoop voor dat tijdstip getrokken, die de onderliggende oorzaak zal onthullen; vaak is dat stress en spanningen, gebrek aan energie, verstoord evenwicht en tekorten. Als onderdeel van de holistische behandeling schrijft een medisch astroloog vaak geschikte kruiden of homeopathische middelen voor.

 

Karmische astrologie

Een karmisch astroloog zoekt oplossingen voor problemen van het heden in vorige levens. Een karmisch-astrologische kaart geeft aan welke verdiensten, gebreken en ingebouwde patronen van emotionele verwachtingen iemand van het ene leven naar het andere meeneemt. Deze tak van de astrologie wordt gebruikt om mensen te helpen in hun relaties, roepingen en gezinsleven te begrijpen en een einde te maken aan terugkerende patronen van negatief gedrag

 

Tijdastrologie of uurhoekastrologie

Tijdastrologen houden zich bezig met specifieke vragen zoals: ‘Moet ik dit huis kopen?’ of ‘Zal ik met hem of haar trouwen?’ Daarbij geven ze ondubbelzinnige antwoorden. Er wordt een horoscoop gemaakt voor het exacte tijdstip waarop de vraag werd gesteld, en dan wordt een stel ‘regels’ toegepast om tot een coherent antwoord te komen. 

 

Selectieastrologie

Selectieastrologie houdt zich bezig met het kiezen van gunstige momenten. Als een ondernemer het juiste tijdstip wil weten om een nieuwe onderneming te beginnen, kan een selectieastroloog horoscopen trekken voor verschillende mogelijke data en de gunstigste aanwijzen.

 

Wereldlijke (mundane) astrologie

Wereldlijke astrologie, die de specialistische gebieden van financiële en politieke astrologie omvat, houdt zich bezig met gebeurtenissen op wereldniveau en met sociaaleconomische trends. Specialistische astrologen kunnen de koersbeweging van aandelen met betrouwbare nauwkeurigheid voorspellen; veel bedrijven maken gebruik van die vaardigheid.

 

Bedrijfsastrologie

Bedrijfsastrologie is het gebied dat zich snel uitbreidt. Veel bedrijven hebben een eigen astroloog in dienst, min of meer zoals koningen er vroeger een hadden. Een astroloog binnen het bedrijf kan tot taak hebben persoonlijkheidsprofielen voor functies op te stellen, financiële en marketingtrends te voorspellen of adviezen te geven voor het beste tijdstip om activa te kopen of te verkopen.


 Interessante artikels

art of mediums spirituele shop

Trouw zijn aan jezelf: ontdek je eigen waarden en ...
Tweelingzielen: de herkenning op zielsniveau

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.