Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

De kracht van positieve gedachten: 10 tips om positief te blijven

positieve gedachten

Een positieve gedachte maakt ons niet alleen gelukkig, het zorgt ervoor dat we gezond en wel door het leven gaan. Positief denken verloopt nu eenmaal gemakkelijk als het leven je toelacht. Wanneer we een tegenslag te verduren krijgen is het niet makkelijk om positief te blijven.

Het is wetenschappelijk bewezen dat positieve gedachten ons meer zelfvertrouwen geeft. Het is gezond voor je lichaam, je geest en je gezondheid.

Mensen die positief denken kunnen beter hun toekomst sturen en hun dromen verwezenlijken. Mensen die daarentegen negatief zijn blijven op één punt ‘haperen’ waardoor toekomstplannen worden uitgesteld.

Iedereen kan positieve gedachten scheppen. Het is een ‘knopje’ dat je moet omdraaien, een soort 'spier' dat je dagelijks moet trainen.

In dit blog deel ik 10 hands-on tips mee die je direct kan toepassen zodat ook jij je goed mag voelen.

Onderaan dit blog vind je interessante blog posts terug.


1. Je bepaalt zelf je gedachten

Elke gedachte (positief of negatief) die we scheppen is een bewuste keuze die we zelf maken. Je kiest zelf hoeveel je wilt investeren in een gedachte. Je kan er vijf minuten aan denken of je kan ervoor kiezen om er een hele dag aan te besteden. Het is belangrijk om je gedachten positief te sturen. Hierdoor ontwikkel je meer zelfvertrouwen en ben je in staat om het leven op een andere manier te benaderen.

2. Start je dag met een affirmatie

citaat toekomst Affirmaties zijn goed voor je welzijn. Door deze dagelijks toe te passen ga je je gedachten positief programmeren. Als je de dag goed kan beginnen zal je zien dat de 'zwaarte' van de negatieve gedachte zal afnemen. Ook doorheen de dag kan je affirmeren als je even in een dip belandt. Maak bewust tijd om de dag te starten met een positieve affirmatie.

3. Focus je op je mogelijkheden

Positieve gedachten schep je door je te focussen op de mogelijkheden die je krijgt. Iedereen krijgt mogelijkheden en kansen. Je moet ze durven grijpen en zien. Focus je op wat je wilt bereiken en focus je niet op wat er verkeerd loopt. De uitkomst is altijd belangrijker dan de weg die je daarnaartoe aflegt. Focus is daarom een belangrijk onderdeel om positieve gedachten te scheppen.

4. Wees altijd dankbaar

Dankbaarheid is de grootste kracht van het universum (naast liefde). Door je dankbaarheid te tonen zal je meer positiviteit naar je toe trekken. Dankbaarheid moet je niet alleen uiten in woorden, je moet het ook laten zien in daden. Je handelingen bepalen de mate hoe dankbaar je bent voor iets.

Tegenwoordig zijn we niet meer blij met weinig. We vergeten regelmatig het totaalplaatje te bekijken. We zitten voortdurend te zeuren dat ons leven niet de juiste wending krijgt en vergeten daarom dankbaar te zijn voor de kleine dingen. 

5. Jezelf op de eerste plaats

Het is een aangenaam gevoel als je kan zorgen voor anderen. Vergeet daarnaast ook niet voor jezelf te zorgen. Je mag investeren in anderen maar je moet zorg dragen voor jezelf. Je grenzen kunnen aangeven en neen durven zeggen zijn belangrijk. Je hoeft je niet schuldig te voelen als je anderen niet kan 'pleasen'. Mensen die niet begrijpen dat je ruimte voor jezelf nodig hebt moeten zichzelf in vraag stellen.

6. Vergelijk jezelf niet met anderen

Regelmatig gaan we ons identificeren met anderen maar helaas krijgt het niet het resultaat dat we hopen. Jij bent uniek op je eigen en authentieke manier. Daarvoor hoef je geen kopie te zijn van iemand anders. Wees daarom altijd de beste versie van jezelf en vergelijk dat niet met de versie van iemand anders.

7. Je woorden omzetten in daden

Je zal ongetwijfeld heel wat wijsheid bezitten. Belangrijk is om te handelen in datgene dat je uitspreekt. Het contrast moet energetisch kloppen. We zijn niets met mondige en wijze woorden als we er zelf bitter weinig mee doen. Wees eerst een voorbeeld voor jezelf en automatisch zal je een voorbeeld zijn voor anderen. Regelmatig zijn we goede raadgevers voor anderen en niet voor onszelf, hou je vast aan dat advies. 

8. Ups en downs zijn onderdeel van het leven

Een leven zonder tegenslagen bestaat niet. Iedereen kent tegenslagen, maar hoe ga jij hiermee om? Het is belangrijk om tegenslagen op een goede manier te relativeren. Ken jij iemand die nooit eens een tegenslag heeft? Het gras is niet groener op een ander. Wanneer je dat vanuit een ander perspectief kunt benaderen zal je ondervinden dat de dingen in je leven soepel verlopen en je minder zwaar zal tillen aan futiliteiten.

9. Leven in het nu

leven in het nuHet verleden verander je niet (jammer genoeg). Wel kunnen we hier heel wat lessen uit trekken zodat we de toekomst beter kunnen sturen. Leef daarom in het nu en probeer niet te leven naar morgen of volgende week. Het maakt niets uit als iets op maandag of woensdag zal plaatsvinden? Het belangrijkste is dat een gebeurtenis de tijd krijgt om te rijpen

10. Gedachten zijn krachten

Onzin of niet? Ik geloof er alleszins in dat onze gedachten krachten zijn. Wat je denkt en voelt dat zend je bewust of onbewust uit. Onze gedachten bepalen voor een stuk de uitkomst mee. Blijf niet ter plaatse trappelen in een negatieve spiraal en laat de controle los. Na verloop van tijd zal je zien dat je leven veel aangenamer zal zijn.

Veel succes!

Medium Fabio


Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief en word lid van onze Facebook community en Facebook groep waar je dagelijks een portie aan spiritualiteit krijgt. 

Interessante blog posts:

 

De top 10 beste blogs van 2018
Je relatie met je ex nog een kans geven? 8 succesv...

GERELATEERDE BERICHTEN

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.