Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

De wet van de aantrekkingskracht: hoe intentie onze realiteit bepaalt

de wet van de aantrekkingskracht

De wet van de aantrekkingskracht kom je overal tegen. Op Netflix, via het internet en in tientallen boeken.
Ze hebben allemaal één ding gemeen: Dat onze gedachten, ons gedrag en onze emoties op één lijn moeten zitten. Dit blog wil ik in makkelijke en begrijpbare taal schrijven. Zodat jij de wet van aantrekking optimaal kan benutten om het leven te creëren waar je diep van binnen van droomt.

Op het einde van dit artikel gaan we dieper in op het maken van een visionboard en hoe je hem kan gebruiken. Je kan een stuk lezen hoe de wet van aantrekking mijn leven in positieve zin veranderd heeft.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om onze wekelijkse blog updates direct in je mailbox te ontvangen.

Word lid van onze Facebook community en onze Facebook groep waar je dagelijks inspirerende artikelen, citaten en spiritualiteit kan terugvinden.

Op het einde van dit blog vind je interessante blog posts terug.


Waar gaat de wet van aantrekking werkelijk om?

de wet van aantrekking liefdeKort gezegd LIEFDE! Liefde is de basis van de wet van aantrekking. Datgene wat je doet ijveren voor wat je wilt bekomen en wat je wilt zijn. Zonder die liefde kan je niet optimaal functioneren en een gebrek aan liefde zorgt ervoor dat je in een negatieve spiraal terechtkomt.

Als je liefde voor iets of iemand voelt, dan ga je ervoor! Alles wat je denkt en voelt, trek je naar je toe. Wat je geeft, krijg je terug en die twee staan in evenredige houding tot elkaar. Geef je positiviteit, dan ontvang je positiviteit. Van zodra je negativiteit zaait, oogst je negativiteit. Dit geldt zowel voor woorden als voor daden.

Stel, je roddelt over iemand, omdat je afgunstig en jaloers bent. Sta niet versteld wanneer anderen eveneens over jou roddelen. Het hele proces heb je zelf in gang gezet. Het gevolg: je krijgt wat je hebt uitgestuurd! Is dat de schuld van een ander? Neen, het is geheel volgens de wetten van het universum.

De wet van aantrekking is als de kracht van een magneet

de wet van aantrekking magneetEen magneet klemt zich vast op metaal. Dat is iets wat we weten en waar we vertrouwd mee zijn. We stellen ons daar verder geen vragen bij, omdat het zo vanzelfsprekend is. Bij de wet van aantrekking is het precies hetzelfde, met als verschil dat we daar niet mee zijn opgegroeid.

Zodra je spirituele interesses worden gewekt en je je spiritueel begint te ontplooien, kom je automatisch met inzichten in aanraking.

Op het moment dat je dit blog leest, fungeer je als een magneet. Door over de materie te lezen, door er verdere informatie over op te zoeken en je erin te verdiepen, treedt de wet van aantrekking in werking.

Zonder dat je er eigenlijk stil bij staat, ben je geprikkeld om er meer over te willen weten. Dit wordt de magnetische aantrekkingskracht genoemd.

De wet van aantrekking geldt voor iedereen

De wet van aantrekking geeft je wat je zelf geeft. Wat je denkt, voelt, creëert, alles wat er met je gebeurt en alles wat je in je leven ervaart. Stel, je staat ’s morgens op en je begint al direct te zeuren dat het een stresserende dag wordt. Je bent duidelijk met het verkeerde been uit bed gestapt. Gevolg: een lastige en stressy dag!

Onze gedachten spelen een cruciale rol. Er zijn mensen die een positieve indruk willen maken, maar anderzijds behoorlijk wat negatieve gedachten op na houden. Zij beseffen niet dat hun gedachten automatisch ook hun handelingen worden. We durven allemaal wel eens zeuren over alles wat verkeerd loopt in ons leven. We zeggen bij voorbaat dat iets ons niet zal lukken. Wel, beste lezer, precies zoals een magneet trek je dat aan!

Als je negatieve gevoelens koestert, krijg je meer van wat je niet wilt. Een negatieve houding trekt negatieve mensen naar je toe. Negatieve gedachten zorgen dat je meer negatieve gedachten zult hebben. Positieve gevoelens doen je meer krijgen van wat je wilt hebben. Hoe meer positieve gedachten, hoe groter het vertrouwen dat het allemaal in orde komt. Sta je positief in het leven? Je zal positieve mensen naar je toe trekken. Alles begint bij jezelf!

Voelen en ontvangen is de wet van aantrekking

de wet van aantrekking frequentieWat je denkt, voelt en ervaart bepaalt op welke frequentie je zit. Als je gelukkig door het leven wandelt, vol enthousiasme, dan trek je mensen aan die opgewekt en optimistisch zijn.

Ben je onzeker en twijfel je voortdurend? Dan komen onzekere mensen op je pad gewandeld.

Je hebt het al ongetwijfeld ervaren. Iemand die voortdurend afbreuk doet op zichzelf, ook anderen leegzuigt.

Het is niet voor niets dat we soms bewust bepaalde mensen op afstand houden, we willen ons niet laten meesleuren in hun negativiteit.

Je kunt alles bekomen wat je wilt, elke situatie kan je (in positieve zin) ombuigen waarbij elk resultaat mogelijk is. Op voorwaarde dat je positief blijft handelen
Positief handelen manifesteert zich naar jezelf en anderen. 

Positieve frequentie trillingen

 • dankbaarheid
 • vreugde
 • blijdschap
 • hoop
 • vertrouwen
 • geloof
 • mededogen
 • oprechtheid

Negatieve frequentie trillingen

 • irritatie
 • controleergedrag
 • verveling
 • dominantie
 • wanhoop
 • angst
 • onzekerheid

Focus, focus en blijven focussen

Focus is voor mij een van de belangrijkste peilers om de wet van aantrekking zo goed mogelijk toe te passen. Je moet een grote focus hebben om te bekomen wat je wilt bekomen en niet op wat er eventueel zou kunnen mislopen. Een veelvoorkomend probleem zijn de vele excuses die we gebruiken. Zoals gezegd, geldt de wet van aantrekking voor ieder mens, geen uitzondering.

De kunst is om je focus goed te gebruiken. Als er 30% focus is op je werk, 30% op je relatie, 30% op je kinderen en 10% op jezelf dan is er iets mis! Je kan je focus nooit verdelen in teveel verschillende dingen.
De wet van aantrekking heeft niet 50% focus nodig maar de volle 100%! Kan je dat integreren? Dan ben je een hele eind ver!

Gedachten, gedrag en emoties op één lijn

Probeer je gedachten, gedrag, en emoties op één lijn te hebben en ze daar ook te houden.
Een tegenslag mag je niet tegenhouden om je focus te verliezen. Je zult eruit leren om het de volgende keer anders en beter te doen. Jij bent de baas over je eigen emoties, gedrag en gedachten, niet ik, niet je omgeving maar jijzelf.

Die keuze maak je zelf en ligt volledig bij jou. Voel je een bepaalde leegte in je leven, dan is die leegte er omdat je ze zelf toelaat, omdat je jezelf verhindert om verder te gaan. Jij kiest en jij hebt de keuze. Schuif de schuld niet naar je verleden of aan eventuele pech. Iedereen heeft een verleden en iedereen heeft wel eens iets meegemaakt. Het zijn onze levenslessen waar we niet omheen kunnen.

De keuze hoe het je leven beheerst ligt bij jou. De wet van aantrekking geeft je wat je denkt en voelt.
Niet meer of minder.

Durf jezelf te gedragen alsof je het al hebt. Fantaseer erover, droom ervan en visualiseer het. Niemand kan jou gedachten afpakken. Vinden mensen dat je zweeft of lachen ze jou uit? Is dat jouw probleem of die van een ander? Laat ze jou positieve ingesteldheid niet breken of kraken.

Visionboard

de wet van aantrekking visionboardEen visionboard is een prik- of magneetbord waarom je al je dromen, wensen en doelen kunt kleven. Plaats dit bord op een plaats waar je dagelijks aanwezig bent. Je moet er meerdere malen per dag mee geconfronteerd worden om je wensen te implementeren in je leven.

Je hebt nodig:

 • een prikbord of magneetbord
 • post-it
 • creativiteit
 • al je wensen die je visueel zichtbaar kan maken. Als je bijvoorbeeld een nieuwe wagen wilt, schrijf dan niet zomaar ‘auto’ op een blad papier, maar knip een afbeelding uit van de auto die je wenst. Wil je financiële beterschap? Neem een bankuittreksel, doorstreep het bedrag dat erop staat en vervang het door het bedrag dat je graag wilt. Visualiseer elke dag, sta er mee op en ga er mee slapen (niet letterlijk natuurlijk ☺).

Je mag altijd dingen toevoegen aan je bord. Alles mag en niets is fout. Het heeft mij geholpen op een zeer bijzondere manier. Dus, waarom zou je het zelf niet proberen?

Even iets over mezelf

de wet van aantrekking focusAlles wat ik nu heb en waar ik nu voor sta daar kon ik vroeger alleen van dromen. Het schrijven van mijn eigen boeken, het oprichten van Art of Mediums en een drukke praktijk waar ik elke dag trots op ben. Mijn huidige relatie die me voldoening geeft en alle bijkomende projecten die we samen waarmaken.

Tien jaar geleden ben ik gestart met het bestuderen en onderzoeken van de wet van aantrekking. In het begin faalde ik omdat ik de logica niet altijd begreep. Ik was vaak zeker van mijn stuk dat alles op één lijn zat, maar ik maakte een verkeerde berekening.

Mijn ervaring is dat al onze innerlijke wensen diep geworteld liggen. Ik zie het als een 'zaadje' die zijn eerste scheuten maakt. Hoe meer je dat 'zaadje' gaat voeden met positieve gedachten, hoe sneller het zaadje zal ontkiemen tot een volwaardige bloem. Die bloem heeft eenieder in zich. De één is er makkelijker mee weg dan de ander. Keep it simple en maak van wensen je tweede natuur!

Medium Fabio

Fabio is regelmatig terug te vinden op de spirituele evenementen van Bloom.


Interessante blogs:

Medium Stef: klantentevredenheid
Mijn partner heeft borderline: Leven met een borde...

GERELATEERDE BERICHTEN

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.