Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

Je relatie met je ex nog een kans geven? 8 succesvolle tips

je relatie nog een kans geven
Jij en je ex hebben beslist om jullie relatie nog een kans te geven en jullie weten niet goed hoe je eraan moet beginnen? Je vraagt je af of het wel een slimme zet is om terug een relatie te beginnen met je ex.

Als er nog ‘voldoendeliefde en motivatie aanwezig is langs beide kanten dan bestaat er een grote kans dat jullie relatie nog slaagkansen heeft. Er zijn wel enkele punten waar je rekening mee moet houden. Er is namelijk een breuk geweest dus jullie relatie heeft al wat te verduren gehad.

In dit blog deel ik 8 tips mee hoe je je relatie terug sturing kan geven zodat jullie terug zo goed mogelijk kunnen genieten van elkaar.

Onderaan dit blog kan je interessante artikels terugvinden.


Back to basic

back to bsicsAls je overweegt om de relatie met je ex terug een kans te geven dan is het verstandig om allebei terug naar de basis te gaan. Die basis begint met een goed en opbouwend gesprek. Uit dat gesprek ga je een dialoog aan met elkaar om te polsen of de relatie wel of geen slaagkansen heeft. Stel je daarbij de volgende vragen:

 • Kunnen jullie allebei het verleden laten rusten (geen oude koeien uit de gracht halen)?
 • Hoe staan jullie beiden tegenover elkaar?
 • Staan jullie open om elkaar te vergeven?
 • Zijn jullie zich bewust dat de relatie ‘terug’ moet groeien?
 • Zijn jullie bereid om allebei aan jullie issues te werken?

Dit zijn de 5 vragen die jij en je ex zich moeten stellen. Op die manier leren jullie interesse tonen in wat de ander denkt en voelt (wat een belangrijke pijler is voor een stabiele relatie).

Het heeft geen zin om elkaar terug een kans te geven als de één of de ander nog met een serieuze krop in de keel zit.

Ikke, ikke, ikke en mijn ex kan stikken

Egoisme en relatiesHet spreekt voor zich dat je met deze instelling je relatie niet moet proberen te herstellen. Jullie breuk is er niet zomaar en is te wijten aan jullie allebei. Een relatie beleef je met twee en dat dien je goed in je achterhoofd te beware

Als je met je ex afspreekt om hem/haar de volle lading te geven over wat hij/zij verkeerd heeft gedaan dan moet je je eerst de vraag stellen: “Wat is mijn aandeel"? Weerleg je frustraties niet bij je ex en durf naar jezelf te kijken.

Als je de relatie terug een kans wilt geven dan zal je aan elkaar moeten laten zien dat jullie over voldoende inzichten en zelfkennis bezitten.

Het is geen meerwaarde om eisen te stellen naar je ex. Laat die ‘IK’ houding achter slot en grendel en ga met een frisse kijk de confrontatie aan. Op die manier kom je volwassen over en laat je gegarandeerd een positieve indruk achter.

Wek geen medelijden op

Wat veel mensen doen die hun relatie terug een kans willen geven is zich volop onderwerpen in medelijden. Ze excuseren zich ‘overdreven’ voor wat ze allemaal verkeerd hebben gedaan. Ze geven hun fouten herhaaldelijk toe op een ietwat ongezonde manier.

Ik denk dat als je je excuses aanbiedt op een welgemeende manier en je ervoor zorgt dat je deze niet meer opnieuw maakt, een eenmalig excuus voldoende is.

Door medelijden op te wekken zal de relatie (onbewust) een geforceerde toets krijgen. Probeer dit daarom zoveel mogelijk te bannen.

Neem allebei je verantwoordelijkheden en als je kiest om elkaar een kans te geven dan is het verstandig om niet meer over het verleden te praten. Hebben jullie die behoefte wel? Neem dan een relatietherapeut onder de arm, want vroeg of laat legt het terug een serieuze domper op jullie partnerschap. 

je ex terug een kans geven tips8 succesvolle tips als je de relatie met je ex nog een kans wilt geven

 1. Bepaal de reden waarom jullie elkaar nog een kans willen geven. Waarom willen jullie terug samen zijn? Is het uit liefde? Of uit gewoonte? Is er nog voldoende liefde aanwezig? Zijn jullie beiden bereid om er hard aan te werken, no matter what?

 2. Pak jullie problemen aan anders zal de relatie gegarandeerd op de klippen lopen. Herken het probleem en kom daar openlijk voor uit. Wat is jouw persoonlijk aandeel? Wat zijn jullie bereid om hiermee te doen? Pijl naar elkaars motivatie, daaruit kan je afleiden hoe groot jullie slaagkansen zijn.

 3. Wees jullie bewust van het wantrouwen. Na een relatiebreuk zullen jij en/of je partner wantrouwig in de relatie staan. Wees je hiervan bewust! Hoe vaker koppels uit elkaar gaan, hoe minder vertrouwen ze hebben bij een relatieherstel. Vertrouwen moet opnieuw de ruimte krijgen om te groeien. Geef elkaar die kans!

 4. Herstel de relatie NIET voor de kinderen. Veel koppels willen terug samenkomen omdat ze denken dat ze de kinderen hiermee een plezier doen. Het kind is niet verantwoordelijk voor de band die er tussen de ouders heerst. Betrek het kind er niet bij wat het is zijn/haar verantwoordelijkheid niet. Vroeg of laat zal het kind de spanning en de stress ervaren tussen jullie en daar wordt hij/zij niet gelukkiger van.

 5. Luister naar elkaars behoeftes. Jouw behoefte is niet die van je partner, en andersom ook niet. Je zal rekening moeten houden met elkaar en een gezond evenwicht zoeken tussen nemen en geven. Leer elkaars behoefte kennen. Wat stelt de ander op prijs? Waar doe je de ander een plezier mee? Het moet niet altijd stroken met de perfectie.

 6. Gooi niet met verwijten. Het is een verkeerde start als jullie met verwijten gaan gooien. Deze instelling laat innerlijke wrok zien die jullie koesteren. Met deze emoties heeft het geen zin om de relatie met je ex een kans te geven. De breuk ligt nog ‘te’ gevoelig. Bezin eerst vooraleer je de stap zet om de relatie een nieuwe weg in te blazen. 

 7. Leren communiceren is een valkuil voor veel koppels en toch is het makkelijk te leren. Communicatie is ‘de’ mastertool voor een geslaagde en gezonde relatie. Zonder een stevige en onderbouwde communicatie heeft een relatie weinig tot geen betekenisvolle waarde. Probeer elkaars ‘belevingswereld’ te begrijpen.

 8. Zorg voor een veilig gevoel. Niets is belangrijker voor een relatie dat beide partners een veilig gevoel ervaren bij elkaar. Veiligheid in de relatie is een sterke partnerschap ontwikkelen. Doordat jullie zichzelf kunnen zijn bij de ander ontwikkel je een veilige ‘thuishaven’. Dit komt jou en je partner ten goede maar ook jullie relatie. 

Succes!

Medium Fabio


Om blog updates direct in je mailbox te ontvangen kan je je gratis inschrijven op onze nieuwsbrief.

Via onze Facebook community en Facebook groep krijg je een dagelijkse shot aan spiritualiteit en lifestyle.

Interessante blogberichten:

De kracht van positieve gedachten: 10 tips om posi...
Stap voor stap je angst overwinnen met deze 10 gra...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.