Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

Trouw zijn aan jezelf: ontdek je eigen waarden en houd van je leven

trouw zijn aan jezelf

Wanneer we duidelijk weten wat onze waarden zijn, ontdekken we wat essentieel voor ons is. De waarden die we onszelf toekennen liggen aan de basis van ons karakter en geven ons nuttige aanwijzingen over wat we echt belangrijk vinden. Weten wat je waarden zijn en zorgen dat je ernaar leeft, zijn onontbeerlijk voor je zelfvertrouwen en integriteit.

Waarden zijn ongrijpbaar, we kunnen ze niet in ons bezit hebben. Geld, bijvoorbeeld, is geen waarde, maar een houding ten opzichte van geld en wat je ermee doet, zegt iets over je waarden. Samen met overtuigingen zijn deze bepalend voor de manier waarop we naar onszelf en de wereld kijken.

Iets wat we uitgesproken belangrijk vinden of iets waardoor we gepassioneerd door zijn, weerspiegelt onvermijdelijk een van onze waarden. Als vrijheid hier één van is, dan proberen we vrijheid in ons leven te integreren. Worden onze waarden bedreigd, dan zijn we verontwaardigt, we worden boos, we voelen ons niet meer authentiek, en dit brengt interne spanningen met zich mee.

Om met jezelf in harmonie te leven is het belangrijk om je waarden te (her)ontdekken en ze vervolgens in je leven toe te passen.


(her)ontdek je waarden

Doen wat je gelukkig maakt, betekent dat je leeft volgens wat jij belangrijk vindt. Wanneer je duidelijkheid schept in je waarden, zal je ontdekken wat voor jou onmisbaar is en waar je de grootste voldoening uithaalt. Hoe meer dat we deze vaardigheid doorvoeren, des te meer we ons harmonieus voelen. Doen we dat niet, dan zal disharmonie de bovenhand nemen.

De gemakkelijkste manier om je waarden te ontdekken, is door je leven te observeren. Wanneer je je ’s ochtends fantastisch voelt omdat je die dag geen verplichtingen hebt, zijn je waarden op dat moment ‘ruimte en vrijheid’. Kom je graag in contact met mensen en geniet ja van diepgaande gesprekken om gelijkgestemde banden te smeden, dan zijn verbondenheid en intimiteit op dat moment je waarden.

Je kan je waarden rangschikken en kijken welke je het belangrijkste vindt. Dat zijn je kernwaarden, die beschrijven wat echt onontbeerlijk is in je leven. Doorheen de levensfases kunnen ze echter ook veranderen. Naarmate we ons in ‘nieuwe’ situaties bevinden zullen onze waarden mee ‘evolueren’ zodat ons leven in overeenstemming is met ons gevoel.

 

Gebruik je waarden om beslissingen te nemen

Wanneer je tot de conclusie bent gekomen wat voor jou écht belangrijk is, dan kan je beginnen te ontdekken wat je uit het leven wilt halen. Je (kern)waarden spelen een grote rol in alles wat je doet. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Brengt deze actie mij dichterbij of verder van het naleven van mijn waarden?
  • Welke waarde leef ik na als ik deze beslissing neem?
  • Word ik hier op de lange termijn gelukkig van?
  • Welke toegevoegde meerwaarde oefent mijn keuze uit op mijn bestaande waarden?

Beslissingen die je neemt op basis van je (kern)waarden, zullen altijd leiden tot tevredenheid. Niets geeft trouwens een groter gevoel van voldoening dan jezelf volledig te kunnen uiten.

 trouw aan jezelf quote

Uitdaging, voldoening of patronen

Het naleven van je waarden zal automatisch voor voldoening zorgen, maar ze kunnen ook uitdagend zijn. Soms verraden we ze, omdat we bang zijn voor de gevolgen. Wanneer angst ons mismeestert, dan zijn we geneigd om te kiezen voor een middelmatig dan voor een groots leven.

Het is paradoxaal dat we naar een gelukkig en succesvol leven zouden moeten verlangen en tegelijk verankerd blijven in patronen en gedragingen die leiden tot precies het omgekeerde. Jezelf trouw blijven is de sleutel. Als je met minder genoegen neemt, beperk je je potentieel voor vreugde en voldoening.

 

Beschouw uitdagingen als kansen

Elke uitdaging die je tegenkomt, houdt een krachtige groeimogelijkheid in. Je krijgt de kans om je eigen mentaliteit en omstandigheden te overstijgen. De beste succesverhalen gaan over mensen die erin slaagden een probleem om te zetten in een kans. Je zal ontdekken dat, met de juiste blik, elke situatie een kans biedt om dieper te graven in je ware aard en nieuwe aspecten van jezelf te leren kennen. Je zal je geïnspireerd en enthousiast voelen over je leven en de toekomst, en gemotiveerd zijn om je potentieel ten volle te benutten.

 

Houd van je leven

De weg naar voldoening kan vreemd en zwaar zijn. De meeste van ons hebben niet geleerd om het leven bewust volgens eigen waarden te leiden. We baseren onze beslissingen vaak op wat anderen willen, wat het gemakkelijkste is en wat de minste verstoring veroorzaakt. Kiezen voor een leven waarvan je houdt, is gedurfd en soms zelfs radicaal. En om dat te doen, moet je je waarden en kwaliteiten en de vele mogelijkheden die je hebt, erkennen.


 Interessante artikelen

art of mediums spirituele shop

 

Energetisch reinigen van je huis: maak komaf met n...
Astrologische disciplines: een kijkje achter de sc...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.