Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

Tweelingzielen: de verschillende relaties toegelicht

alles over tweelingzielen

Er zijn verschillende soorten relaties die een diepe betekenis kunnen hebben, zonder dat er sprake is van een ‘tweelingzielenconnectie’. De connectie op zielenniveau is een ‘aanvulling’ op een bestaande relatie en een vernieuwing voor ‘nieuwe’ relaties. Tweelingzielen hebben tijdens het leven niet de keuze om zich op zielenniveau te verbinden. De connectie is ver voor het collectief bewustzijn vastgelegd.

Er heerst heel wat verwarring met betrekking tot tweelingzielen. Er wordt nogal ‘snel’ ‘geroepen’ dat twee mensen tweelingzielen zijn, terwijl de connectie op zielenniveau veel complexer is dan de meeste mensen beseffen.

Tweelingzielenliefde bestaat uit pure en zuivere energie. De tweelingzielenenergie laat zich door niemandsturen’ en ‘controleren’. Degenen die menen dat deze energie ‘vanzelfsprekend’ is, en ze vervolgens op een hebzuchtige manier willen opeisen, zullen gegarandeerd van een kale reis terugkomen.

Of we het nu hebben over tweelingzielen of een ‘aardse’ relatie, elke verbintenis heeft een bepaalde betekenis en doel waardoor onze ziel kan evolueren en groeien.


De aardse relatie

Bij een 'aardse relatie' is de levenspartner een soort ‘klassieke’ en ‘frequente’ ‘reisgenoot’. Het is een vrij conventionele band die heel vaak rustig en comfortabel is om mee te leven, in die zin dat geen van hun tijdens de relatie hun comfortzone verlaat. Dit type relatie kan een geneeskrachtige noodzaak zijn voor de persoon en de ziel in kwestie, hij of zij leert belangrijke inzichten te ontdekken die onmisbaar zijn om ‘nieuwe’ dingen te realiseren.

 

De karmische relatie

Een karmische relatie bestaat uit een ziel die we al vele levens hebben gekend en waarmee we herinneringen uitwisselen. Dit zijn prettige en minder prettige ervaringen die in ons ‘energiegeheugengekristalliseerd blijven. Deze ziel kan een persoon zijn die je hebt ontmoet, of waarmee je een bloedverbinding hebt gehad (familielid).

Dit type relatie wekt snel herinneringen op tussen twee zielen. Om deze reden kan er een subtielewedergeboorte’ plaatsvinden, met het gevoel snel verbonden te zijn. Comfort, vertrouwen en veiligheid worden snel waargenomen. Je voelt een verbond, een vleugje mysterie en iets dat dieper gaat dan een andere relatie. Je voelt je sterk tot elkaar aangetrokken, zonder een onderliggende reden. Bovendien wordt de vraag gesteld of deze magnetische aantrekkingskracht geen liefde is.

Een karmische relatie kan indringend onze geest overnemen met obsessief gedrag tot gevolg. Dit type verbinding heeft veel gemeen met een tweelingzielenconnectie. Dit is ook de reden waarom er veel verwarring voorkomt bij mensen die in een karmische relatie zitten. Karmische relaties komen veel voor bij mensen die haastig op zoek zijn naar hun tweelingziel en heel snel schipperen tussen de emotie: ‘ik voel de connectie’ en ‘ik zit opnieuw in angst’.

In zo’n dynamiek is het belangrijk aan je energie te blijven werken. Op deze manier worden de gekristalliseerde herinneringen in balans gebracht, waardoor je meer rust en sereniteit vindt in jezelf.

 tweelingzielen liefde hart

Het karmisch koppel

Deze verbinding is in feite een karmische relatie, met de bijzonderheid dat de zielen in het vorig leven een liefdesrelatie hadden. De connectie is intenser en dieper, waardoor we toewijding voelen naar de ander. Vanaf het moment dat de zielen elkaar ontmoeten, laaien de emoties en gevoelens hoog op. Soms voelen deze mensen zich opgesloten in de relatie en willen een relatie met een andere persoon opbouwen. Hierdoor kan een obsessieve houding van de andere partner naar de oppervlakte treden.

Om de juiste link en balans te vinden en te werken naar bevrijding, is het noodzakelijk om de aard van de relatie te identificeren en onder ogen te komen, zonder in een eigen waarheid te leven.

 

Soulmates

Tijdens ons leven kunnen we veel ‘zielsverwanten’ ontmoeten. Dit kunnen mannen of vrouwen zijn, volwassen of kinderen. Een soulmate kan een vriend, kennis, familielid of persoon zijn die je in je leven tegenkomt. Hij of zij biedt jou ervaringen die nodig zijn voor je verder ontwikkeling. Hij of zij maakt je bewust van bepaalde dingen of helpt je bij het maken van keuzes. De soulmate stelt je in staat jezelf op een andere en betere manier te leren kennen, ook al is die ervaring niet prettig of positief. Een soulmate is een persoon met wie je op ‘dezelfde golflengte’ zit en bij wie je je vanaf het eerste moment op je gemak voelt.

Omdat er een herkenning is op zielenniveau, hebben soulmates gemeenschappelijke interesses en affiniteiten. Omdat tweelingzielen en soulmates vaak een diepe spirituele verbinding delen, ontstaat er verwarring met een tweelingziel.

Het doel van een soulmate is de voorbereiding op je spirituele groei en een eventuele relatie met je tweelingziel. Omdat het je in staat stelt om jezelf te bevrijden van emotionele afhankelijkheid, gedragingen en beperkende overtuigingen van ‘de liefde’.

 

Tweelingzielen

Iedereen heeft een tweelingziel waar hij of zij zich mee verbonden voelt, of die ziel nu geïncarneerd is of niet. Meestal van het tegenovergestelde en complementaire geslacht, meer en meer incarneren twee zielen uit hetzelfde geslacht. In essentie blijft de energie hetzelfde: de ene is mannelijk en de ander vrouwelijk. Bij de incarnatie uit hetzelfde geslacht bezit de een meer ‘de vrouwelijke energie’ en de ander ‘de mannelijke energie’.

De tweelingzielenconnectie wordt gewekt door een subtiele her-verbinding. Vervolgens worden de twee zielen voortgestuwd wat het PURE-proces wordt genoemd, wat een zeer intense, diepe persoonlijke en spirituele reis is. Dit proces wordt ervaren als een vloedgolf die alles ‘wegveegt’ en grote ‘transformaties’ veroorzaakt.

Beide zielen ervaren bijzondere verschijnselen en tekenen die specifiek zijn voor deze complexe en multidimensionale relatie. Wie een complete overgave biedt aan deze universele energie zal toegang krijgen tot spirituele ingevingen en een diepe evolutie in zichzelf ervaren.


 Interessante artikels

 het tweelingzielen handboek 

De Kracht van Symbolen: Universele antwoorden vanu...
Rationele emotieve therapie (RET): het onderscheid...

GERELATEERDE BERICHTEN

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.