Astrologische planeet Maan

Astrologische planeet Maan

Pin It

De drang om basisbehoeften te vervullen

De Maan is in wezen een ontvankelijke en passieve planeet. Terwijl de Zon positief is, is zij negatief en weerspiegelt ze levenservaring in plaats van haar te initiëren. De veranderlijke en cyclische Maan houdt verband met basisbehoeften en overlevingsinstincten die uit het onbewuste voortkomen. Het is de planeet van ingesleten gewoonten en instinctieve reacties, van conditioneringen en patronen die we ons eigen maken zonder erbij stil te staan. De Maan is de planeet van gevoelens en emoties.

Omdat zij op overleving is gericht, heeft de Maan op veel mensen een grotere aantrekkingskracht dan de Zon. Als de Maan bijvoorbeeld binnen een vrij stromend teken staat, kan zij een belemmerend, onderdrukt Zonneteken overwinnen. In een controlerend teken kan de expressie van gevoelens worden geblokkeerd ondanks een extravert Zonneteken; en in een waterteken dat gevoelig is voor de Maan, kunnen irrationele gevoelens en niet onderkende emoties tot een emotionele uitbarsting leiden van zelfs het koelste Zonneteken.

 

Maanzekerheid

Een van de krachtigste en meest fundamentele menselijke behoefte is zekerheid. De positie van de Maan in een horoscoop geeft het levensgebied aan, het ‘huis’ waarin de behoefte aan zekerheid het sterkst wordt gevoeld, en het element waarin die zekerheid wordt gezocht. In een aardeteken is zekerheid iets fysieks, in watertekens iets emotioneel. Voor deze tekens ligt zekerheid in nodig gevonden worden, in huis of relaties, in bezittingen of gevoelens. Voor vuur- en luchttekens ligt zekerheid in vrij van verantwoordelijkheden of verplichtingen.

 

De moeder

De Maan vertegenwoordigt het moederinstinct en het eeuwige vrouwelijke principe. Dat wijst erop hoe krachtig deze zich in een persoon, man of vrouw, manifesteren. Haar positie beschrijft het soort moeder dat wordt verwacht en de kwaliteiten die in een moeder worden verlangd. Ongeacht onder welk teken ze is geboren, wordt de moeder ervaren op een manier die karakteristiek is voor het Maanteken van haar kind. Deze ervaring kan verband houden met de positieve kwaliteiten van het teken of met de minder opbouwende aspecten.

Vuur-Maan-mensen hebben behoefte aan een warme, extraverte moeder die hen zal helpen de buitenwereld te verkennen. Aarde-Maan-mensen hebben een betrouwbare moeder nodig, die routine kan bieden waarin ze zich veilig voelen. Lucht-Maan-mensen genieten van een moeder die hun de wereld leert kennen met verhalen en woordspelletjes en die hen stimuleert zich vrij te uiten. Water-Maan-mensen hebben behoefte aan een moeder die zich inleeft in hun intense emotionele ervaring en hun verbeelding kan stimuleren.

 

Het karakter van de Maan

Als de Maan in een gunstige positie staat, is het karakter gewoonlijk huiselijk en goedgemanierd, maar wat bedeesd. Als de Maan een ongunstige positie heeft, is het karakter ijdel, lui en ontevreden  

 

Maan door de 12 tekens van de dierenriem

 • De Maan in Ram is emotioneel koppig en op zichzelf gericht
 • De Maan in Stier is emotioneel verschanst
 • De Maan in Tweelingen is emotioneel luchtig en wispelturig
 • De Maan in Kreeft is emotioneel meelevend
 • De Maan in Leeuw is emotioneel trots
 • De Maan in Maagd is emotioneel kieskeurig
 • De Maan in Weegschaal is emotioneel afhankelijk
 • De Maan in Schorpioen is emotioneel intens
 • De Maan in Boogschutter is emotioneel onrustig
 • De Maan in Steenbok is emotioneel onder controle
 • De Maan in Waterman is emotioneel onvoorspelbaar
 • De Maan in Vissen is emotioneel gevoelig

 Bekijk hier een volledig profiel van de 12 tekens van de dierenriem

 

 

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.