Astrologische planeet Mercurius

Astrologische planeet Mercurius

Pin It

De drang tot communiceren

Mercurius, de onderzoekende planeet van communicatie en van de geest. Hij houdt zich bezig met intelligentie in de zin van snel dingen begrijpen, al spelen geheugen en redeneren ook een rol. Mercurius in een gunstige positie neemt een enorme hoeveelheid informatie op, voegt die samen, creëert een netwerk van verbindingen en maakt dan een grote intuïtieve sprong.

Mercurius is de planeet van schrijven, publiceren, media en telecommunicatie. Als gevleugelde boodschapper van goden heeft hij ook een band met wegen, transport en handel, het internet en reizen in de diepte van iemands ziel.

 

De denkwijzen van Mercurius

De plaats van Mercurius in de elementen heeft invloed op de manier waarop de geest werkt. Deze planeet geeft aan of het denken lineair is en een vaste route volgt, of meer intuïtief en creatief is en nieuwe wegen verkent. In cerebrale lucht of intuïtief vuur is Mercurius zo snel als de bliksem. Deze flexibele positie wijst op een persoon die veel dingen tegelijk aankan, mar belangrijke details over het hoofd kan zien. In een waterige teken zijn denkprocessen irrationeel en wordt Mercurius de dromer of visionair. Met Mercurius in aarde zijn mentale processen over het algemeen rechtlijniger en komen ze niet gauw buiten de grenzen van conventioneel denken.

 

Mercurius-kenmerken

Mensen die op Mercurius zijn afgestemd, worden gekenmerkt door levendigheid, jeugdigheid en jongensachtige charme. Deze planeet reageert bliksemsnel en heeft een veranderlijke aard. Onder invloed van Mercurius is de coördinatie tussen lichaam en geest goed en praten de handen altijd. De geest is gewoonlijk grillig en flexibel.

Planeet Mercurius is ook een archetypische oplichter. De dingen hoeven niet te zijn wat ze lijken als dit onbetrouwbare type vrij rondloopt. Het is nodig de dingen van alle kanten te bekijken, de geest open te houden en zich bewust te zijn van de onlogische, intuïtieve processen van de rechterhersenhelft en van de logische, rationele linkerhersenhelft. Moeilijke aspecten, vooral van Saturnus en Uranus tot Mercurius, liggen gewoonlijk ten grondslag aan spraakgebreken of gezichtsproblemen.

 

Het karakter van Mercurius

Als Mercurius een gunstige positie heeft, is het karakter gewoonlijk intelligent, verfijnd en logisch, de persoonlijkheid gevat en slim. Staat de planeet in een ongunstige positie, dan is het karakter onbetrouwbaar en immoreel.

 

Mercurius door de 12 tekens van de dierenriem

 • Mercurius in Ram staat voor persoonlijke communicatie
 • Mercurius in Stier staat voor praktische communicatie
 • Mercurius in Tweelingen staat voor gevatte communicatie
 • Mercurius in Kreeft staat voor emotionele communicatie
 • Mercurius in Leeuw staat voor creatieve communicatie
 • Mercurius in Maagd staat voor logische communicatie
 • Mercurius in Weegschaal staat voor gedeelde communicatie
 • Mercurius in Schorpioen staat voor inzichtelijke communicatie
 • Mercurius in Boogschutter staat voor filosofische communicatie
 • Mercurius in Steenbok staat voor conventionele communicatie
 • Mercurius in Waterman staat voor onconventionele communicatie
 • Mercurius in Vissen staat voor intuïtieve communicatie

 

 Bekijk hier een volledig profiel van de 12 tekens van de dierenriem

 

 

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.