Astrologische planeet Neptunus

Astrologische planeet Neptunus

Pin It

De drang tot overstijgen

Neptunus belichaamt de drang om de grenzen te overschrijden die de ziel van het geheel gescheiden houden. Deze planeet streeft tussen extreme uitersten: van het hoogste spirituele bewustzijn via de verbeelding en de illusie naar de diepten van teleurstelling van teleurstelling en desillusie. Als planeet van mystiek, schoonheid en betovering oefent Neptunus een hypnotische aantrekkingskracht uit. Het is de drang om de dagelijkse werkelijkheid te overstijgen, in hogere bewustzijnstoestanden te komen en met het goddelijke te versmelten of aan de werkelijkheid te ontsnappen. 

Als Neptunus positief werkt, schenkt hij iemand het vermogen inspiratie te verlangen en vorm te geven, wat hem of haar tot dichter en visionair maakt. Maar hoewel de planeet verlichting nastreeft, kan hij zowel tot extase als tot krankzinnigheid leiden. Mensen met een krachtige Neptunus zoeken opheffing van het ego, van het kleine zelf, maar al te vaak leidt deze intentie tot onwetendheid over wie of wat het eigenlijk is.

 

Neptunus en verslaving

Vanwege zijn verstrooidheid is Neptunus moeilijk grijpbaar. Het is alsof de planeet een sluier van illusie draagt. Zijn energie is ondoorgrondelijk en glijdt weg in peilloze diepten. Neptunus herinnert eraan dat de ziel eens deel uitmaakte van de oneindige eenheid en hereniging nastreeft. Daarom wordt dit hemellichaam zo vaak in verband gebracht met alle vormen van escapisme. Het is de planeet van verslaving en desintegratie, maar ook van de verbeelding, die de geest in een fles zoekt.

 

Neptunus-kenmerken

Op Neptunus afgestemde mensen bezitten bekoring in de oude betekenis van het woord: het vermogen te betoveren. Ze zijn ook onmogelijk te categoriseren of vast te pinnen, een teken van de ongrijpbare kwaliteit van de planeet. Wegens het gebrek aan strakke grenzen zijn Neptunus-mensen ontvankelijk voor invloeden van buiten. Ze kunnen zich in een onverschillige wereld vervreemd of geïsoleerd voelen, of ze worden heiligen of goeroes, of gewone mensen met artistiek of muzikaal talent. Neptunus is zeer meelevend en heerst over paranormaal begaafden, dromers en psychotici. Maar het is ook de planeet van de illusie en dus vallen ook oplichters onder zijn hoede.

 

Het karakter van Neptunus

Met Neptunus in een gunstige positie is het karakter gewoonlijk vriendelijk en visionair, en toegewijd aan kunst en muziek. Als Neptunus een ongunstige positie inneemt, is het karakter verslaafd, escapistisch en ontvankelijk voor hersenschimmen.

 

Neptunus door de 12 tekens van de dierenriem

Opmerking: vanwege zijn lange baan, waardoor Neptunus deze tekens pas in de verre toekomst zal bereiken, wordt Neptunus in Ram, Stier, Tweelingen en Kreeft niet beschreven.

  • Neptunus in Leeuw streeft naar geweldige creativiteit
  • Neptunus in Maagd streeft naar dienstverlening en opoffering
  • Neptunus in Weegschaal streeft naar romantische liefde
  • Neptunus in Schorpioen zet de drang tot gesublimeerde liefde om in spirituele ervaringen
  • Neptunus in Boogschutter stuurt aan op de expansie van het bewustzijn
  • Neptunus in Steenbok wil inspiratie scheppen
  • Neptunus in Waterman streeft naar menslievendheid
  • Neptunus in Vissen streeft naar volledige onderdompeling, een terugkeer naar de bron 

 

 Bekijk hier een volledig profiel van de 12 tekens van de dierenriem

 

 

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.