Astrologische planeet Pluto

Astrologische planeet Pluto

Pin It

De drang tot herleving

Pluto belichaamt de drijfkracht om al het diepe en donkere in de ziel onder ogen te komen. Als planeet van vervuiling, zowel innerlijk als uiterlijk, is hij gericht op emotionele en psychische mishandeling en is hij de bewaarplaats van alle dingen die in onszelf en in de wereld onacceptabel en ‘slecht’ worden gevonden. Pluto is alles wat geëlimineerd moet worden, inclusief knagende wrok, na-ijver en jaloezie die zich in de diepte van de ziel schuilhouden.

Pluto brengt zulke dingen zonder pardon aan het daglicht, zodat de psychologische processen die aan gedrag ten grondslag liggen kunnen worden begrepen en veranderd. Het tempert het goed in de ziel. Deze planeet heeft veel te bieden aan hen die bereid zijn door te dringen in onbekende gebieden. Bij verstandig gebruik kan Pluto de donkerste ervaringen omvormen en op die manier een grote creatieve kracht vrij maken

Alles wat is vergaan, wordt vruchtbare compost voor nieuwe groei. Zaden worden gezaaid en ontkiemen in het donker. Pluto zorgt zo nodig met veel kracht voor nieuw leven. Bij onverstandig gebruik leidt de duisternis van Pluto tot een orgie van verwoesting. Als de explosieve razernij van deze planeet niet tot een oplossing komt, leidt ze tot een oorlog.

 

De levenscyclus van Pluto

Pluto heeft krachtige banden met de cyclus van conceptie-geboorte-dood-wedergeboorte, waarin energie voortdurend wordt herboren, sterft en wordt vernieuwd. Deze planeet is verbonden met alle vormen van de dood. Pluto houdt ook nauw verband met de seksuele daad waarin het ego sterft in een intense, orgastische ervaring, die veel verder gaat dan fysieke bevrediging.

 

Pluto-kenmerken

Pluto is intens, bezeten en dwangmatig. De planeet zorgt voor een zekere onbevreesdheid, waardoor Plutonische mensen de moed hebben hun eigen diepten te accepteren en hun sterfelijkheid onder ogen te zien. Mensen die op Pluto zijn afgestemd, vatten het leven niet luchtig op.

 

Het karakter van Pluto

Als Pluto een gunstige positie heeft, is het karakter gewoonlijk charismatisch, intens en fijngevoelig. Met Pluto in een ongunstige positie is het karakter kwaadwillig, argwanend en belust op macht.

 

Pluto door de 12 tekens van de dierenriem

Opmerking: vanwege zijn lange baan, die deze plaatsen irrelevant maakt, wordt Pluto in Ram, Stier, Tweelingen, Waterman en Vissen niet beschreven.  

  • Pluto in Kreeft was een periode van emotionele transformatie
  • Pluto in Leeuw liet de ik-generatie opnieuw geboren worden
  • Pluto in Maagd kende strijd om vrije liefde met conventionele opvattinge
  • Pluto in Weegschaal daagde de basis uit waarop relaties werden gebouwd
  • Pluto in Schorpioen sloeg oude taboes aan de kaak zodat veranderingen versneld werden
  • Pluto in Boogschutter versterkt het idealisme van de mensheid en maakt deze intensiever
  • Pluto in Steenbok grijpt de kans om de maatschappij te hervormen

 

 Bekijk hier een volledig profiel van de 12 tekens van de dierenriem

 

 

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.