Astrologische planeet Saturnus

Astrologische planeet Saturnus

Pin It

De drang tot behoud

Saturnus, die koud, hard en streng is, wijst de weg langs het pad van plicht en bestemming. Als harde leermeester was Saturnus in de middeleeuwse astrologie de grens van het weten en de planeet staat nog steeds voor grenzen en beperkingen. Zijn plaats in de horoscoop laat zien waar hulpmiddelen moeten worden verzameld om energie te besparen, welke tradities moeten worden gehandhaafd, waar de bestaande toestand moet worden verdedigd en welke verantwoordelijkheden serieus genomen moeten worden. Positief geeft deze wat koude en harde planeet vorm en structuur aan het dagelijks leven.

Saturnus staat ook voor het punt waarop beperkingen onacceptabel worden en moeten worden opgeheven. Het is het punt waarop iemand verantwoordelijkheid voor zichzelf moet nemen, karma moet worden getranscendeerd en de ziel kan groeien. Deze planeet vertegenwoordigt rust en orde op vele niveaus: persoonlijk, maatschappelijk, collectief, karmisch en kosmisch. Hij is gericht op conventie en het behoud van de oude orde, bureaucratie en overheid.

 

Saturnus, de heer karma

Saturnus is de wet van oorzaak en gevolg in actie. Het leven is geen willekeurig proces, maar is gebaseerd op het resultaat van vorige acties: de plus- en minpunten van de reis van de ziel. Als zodanig belichaamt Saturnus een balancerende en vormende kracht, gericht op herstel en beloning, vergelding en rechtvaardigheid. Karmische gerechtigheid zegt dat als de ziel verantwoordelijk voor zichzelf kan zijn, ze een positieve toekomst schept. Als ze dat niet kan, blijkt een wraakzuchtige God straf op te leggen.

 

De kenmerken van Saturnus

Mensen Saturnus op een sterke positie in hun horoscoop zijn zelden jong. Ze worden gekenmerkt door verantwoordelijkheid en ernst. Het zijn mensen met een hoogontwikkeld plichtsgevoel. In extreme gevallen leert het door Saturnus gedomineerde kind door ontberingen en armoede, waardoor het een innerlijke kracht ontwikkelt die zich later in het leven manifesteert.

Saturnus-persoonlijkheden, die streng en gedisciplineerd zijn, hebben weinig tijd om te spelen, maar ze zijn altijd rechtvaardig. Dit hemellichaam laat zich niet van de wijs brengen door valse argumenten. Positief zorgt deze planeet voor een sterk karakter en voor veerkracht. Negatief schept Saturnus angst en diepe weerzin tegen alles wat nieuw of problematisch is.

 

Het Karakter van Saturnus

Als Saturnus een goede positie heeft, is het karakter gereserveerd, waardig en nauwgezet. Op een ongunstige positie is het karakter zeer onaangenaam, inhalig, onbetrouwbaar en arrogant. 

 

Saturnus door de 12 tekens van de dierenriem

 • Saturnus in Ram houdt natuurlijke impulsiviteit in de gaten
 • Saturnus in Stier biedt koppige volharding en enorme vasthoudendheid
 • Saturnus in Tweelingen staat voor ongewone, trage en serieuze denkprocessen
 • Saturnus in Kreeft is gericht op zekerheid en klapt zich vast aan het verleden
 • Saturnus in Leeuw beperkt creatieve expressie
 • Saturnus in Maagd is zeer methodisch en bewust
 • Saturnus in Weegschaal kan problemen hebben met het leggen van contacten
 • Saturnus in Schorpioen heeft krachtige en onderdrukte emoties
 • Saturnus in Boogschutter kan geestelijk beperkt worden door een streng geloof
 • Saturnus in Steenbok is zeer voorzichtig en zorgzaam
 • Saturnus in Waterman volgt een eenzame weg als een idealist
 • Saturnus in Vissen wordt beperkt met veel frustratie en isolement

  

 Bekijk hier een volledig profiel van de 12 tekens van de dierenriem

 

 

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.