Astrologische planeet Uranus

Astrologische planeet Uranus

Pin It

De drang tot transformatie

Uranus, de grote beweger en schudder, die verandering of chaos symboliseert, probeert beperkingen te overstijgen, weerstand te breken zodat er een nieuwe weg opengaat. Het is de opstandige energie die het verleden wegwerpt om plaats te maken voor het nieuwe. Als zodanig onthult de positie van Uranus in een geboortehoroscoop waar de ziel zich van beperkingen moet bevrijden. Maar als de Uranus-energie niet wordt beteugeld, breekt er een revolutie uit. Het is de grootste uitdaging voor deze planeet om een ordelijke evolutie te leiden, die het beste uit het verleden in het nieuwe behoudt en van een crisis een kans maakt.

 

Uranus-denkprocessen

Als de hoge vibratie van Mercurius - de universele, onpersoonlijke geest - deelt Uranus enkele kwaliteiten met die planeet. Terwijl Mercurius rationele, logische denkprocessen volgt, is Uranus intuïtief en onlogisch, waardoor hij tot onverwachte oplossingen komt. Dit hemellichaam symboliseert het onafhankelijke, creatieve denken dat zich kenbaar maakt in dromen en op onverwachte momenten. Uranus slaat met zijn ingevingen toe als een donderslag bij heldere hemel. Hoewel deze energie niet is tegen te houden, kan ze wel worden gekanaliseerd.

 

Uranus-kenmerken

Uranus-mensen kunnen gespannen lijken, alsof ze vol statische elektriciteit zijn. Ze zijn innovatief, opstandig, non-conformistisch en ze stellen geaccepteerde normen aan de kaak. Iemand met Uranus in een krachtige positie in de geboortehoroscoop is onafhankelijk en misschien afstandelijk en heeft geen behoefte sociaal geaccepteerd te worden. Toch heeft deze persoonlijkheid een diep maatschappelijk bewustzijn. Het is iemand die de mensheid een stap vooruit is en daarom verkeerd wordt begrepen.

Hoewel een passief Zonneteken een krachtige Uranus kan temperen, vindt een op Uranus afgestemd persoon altijd een manier om onrecht aan de orde te stellen, te strijden voor verdrukken en te streven naar verbeteringen in de wereld.

 

Het karakter van Uranus

Ongeacht de positie is het karakter gewoonlijk chaotisch en excentriek. Uranus in een gunstige positie is inventief en revolutionair; is de positie ongunstig, dan is Uranus opstandig en labiel. 

 

Uranus door de 12 tekens van de dierenriem

 • Uranus in Ram is origineel, onvoorspelbaar en ontwrichtend
 • Uranus in Stier is op een praktische manier inventief
 • Uranus in Tweelingen is intuïtief met originele en logische denkprocessen
 • Uranus in Kreeft zoekt emotionele onafhankelijkheid
 • Uranus in Leeuw wijst op creatieve en originele ideeën
 • Uranus in Maagd bevordert interesse en onconventionele genezing
 • Uranus in Weegschaal legt de nadruk op het uitdrukken van individualiteit in relaties
 • Uranus in Schorpioen kan wreed en emotioneel onvoorspelbaar zijn
 • Uranus in Boogschutter heeft de drang om hypocrisie en flauwekul aan de kaak te stellen
 • Uranus in Steenbok is zeer gespannen en probeert de maatschappij te hervormen
 • Uranus in Waterman wil de mensheid radicaal veranderen
 • Uranus in Vissen heeft een krachtige intuïtie wat resulteert in verwarring en misleiding

 

 Bekijk hier een volledig profiel van de 12 tekens van de dierenriem

 

 

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.