Astrologische planeet Zon

Astrologische planeet Zon

Pin It

De drang om het zelf uit te drukken

De Zon is de levenskracht, vitaliteit en het onverwoestbare zelf. Het is de energie die ongelijksoortige delen van de persoonlijkheid bijeenhoudt totdat deze kunnen worden geïntegreerd in een rijpend individu. De Zon staat voor de zoektocht naar een unieke identiteit zoals uitgedrukt door het teken waarin ze staat. Op welke positie in de horoscoop de Zon ook staat, wordt de drang tot zelfexpressie door het teken en het huis naar de wereld geleid.

De kwaliteit, de polariteit en het element waarin de Zon staat, hebben een krachtige invloed op de aard van de zelfexpressie. In negatieve tekens kan de zelfexpressie terughoudend of belemmerd zijn, maar ze hoeft niet per se geblokkeerd te zijn. In positieve tekens is uitbundige zelfexpressie heel gewoon.

 

Het creatieve principe van de Zon

De Zon is het creatieve principe dat zichtbaar wordt gemaakt, door het element waarin ze staat. Aarde-zonnen drukken het creatieve principe praktisch en productief uit, en geven materie vorm aan materie. In een luchtteken wordt het creatieve principe intellectueel en inspirerend uitgedrukt., waardoor gedachten en woorden vorm krijgen. Watertekens drukken het creatieve principe emotioneel en fijngevoelig uit; ze geven vorm aan gevoelens. Vuurtekens drukken dit principe actief en spontaan uit, en geven vorm aan het leven.

 

De vader

De Zon symboliseert de vader, als ouder of als autoriteit, en belangrijke mannelijke invloeden. Iemand verwachting ten aanzien van het vaderschap wordt beschreven door het dierenriemteken, dat door het element wordt gekleurd. Met de Zon in een vuurteken is de verwachting die van een warme, spontane vader; in een aardeteken die van een gedisciplineerde en betrouwbare; in een luchtteken worden autoriteiten geacht communicatief en flexibel te zijn; en in watertekens gevoelig en zorgzaam.

Aspecten van de buitenplaneten tot de Zon geven aan wat voor soort vader of autoriteit iemand verwacht. Een moeilijk Saturnus-aspect wijst bijvoorbeeld op een koele en controlerende vader, terwijl Pluto een zeer dominante vader doet vermoeden.

 

Het karakter van de Zon

Als de Zon in een goede positie staat, is het karakter gewoonlijk edel, grootmoedig, trots en humaan. Het is een betrouwbare vriend en een edelmoedige vijand. In een ongunstige positie is het karakter ijdel, opschepperig, arrogant, pompeus en vleierig.

 

Zon door de 12 tekens van de dierenriem

 • De Zon in Ram staat voor spontane zelfexpressie
 • De Zon in Stier staat voor praktische zelfexpressie
 • De Zon in Tweelingen staat voor communicatieve zelfexpressie
 • De Zon in Kreeft staat voor behoedzame zelfexpressie
 • De Zon in Leeuw staat voor uitbundige zelfexpressie
 • De Zon in Maagd staat voor competente zelfexpressie
 • De Zon in Weegschaal staat voor hartelijke zelfexpressie
 • De Zon in Schorpioen staat voor terughoudende communicatie
 • De Zon in Boogschutter staat voor avontuurlijke zelfexpressie
 • De Zon in Steenbok staat voor gecontroleerde zelfexpressie
 • De Zon in Waterman staat voor onconventionele zelfexpressie
 • De Zon in Vissen staat voor soepele zelfexpressie

 

 Bekijk hier een volledig profiel van de 12 tekens van de dierenriem

 

 

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.