Element Lucht

Element Lucht

Pin It

Leven in de geest

Lucht is de meest intellectuele en innovatieve van de elementen. Dit element bekommert zich niet om de materiële kant van het leven en wordt gedreven door een verlangen te communiceren en gedachten te delen. Lucht voelt zich thuis in discussies en geeft aan geestelijk contact de voorkeur boven hartstocht.

Mensen met veel innovatieve lucht in hun horoscoop zijn gericht op ideeën. Ze zien altijd nieuwe mogelijkheden. Hoewel het niet altijd het meest praktische element is en gewoonlijk de uitvoering van ideeën aan anderen overlaat, is lucht de initiatiefnemer. Dit is een rationele, maar toch intuïtieve sfeer: luchtpersoonlijkheden verzamelen vaak grote hoeveelheden gegevens en verwerken die om grote gedachtesprongen te kunnen maken zonder alle stappen en verbanden te begrijpen.

 

Evenwichtige lucht

Iemand met evenwichtige lucht i elegant, objectief, gezellig en onpartijdig. Als lucht optimaal functioneert, is de communicatie open en gewoonlijk eerlijk. De geest is levendig en intuïtief, en functioneert toch rationeel.

 

Onevenwichtige lucht

Iemand met te veel lucht is rusteloos, nerveus, angstig, labiel en afhankelijk. Te veel lucht leidt tot een vlinderachtige geest die van de hak op de tak springt en zich niet kan concentreren. Bij deze overdaad wordt er snel gepraat en niet altijd even duidelijk; aandoeningen als stotteren en dyslexie komen dan veel voor.

Een tekort aan lucht komt tot uiting in desinteresse, introversie, stagnatie en gebrek aan visie. Zonder lucht kan de geest irrationeel of traag functioneren. Deze toestand houdt vaak verband met problemen om zich duidelijk uit te drukken.

 

Algemene gegevens van het element lucht

  • Tekens: Tweelingen, Weegschaal, Waterman
  • Planeten: Mercurius, Uranus
  • Type: denkend
  • Polariteit: positief
  • Sleutelwoorden: intellect, communicatie, ideeën, geestelijke relatie, concepten, inzicht, innovatie, planning

 

Bekijk hier een overzicht van de 12 tekens van de dierenriem

Bekijk hier de planeten uit de astrologie 

 

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.