De 12 tekens van de dierenriem

De 12 tekens van de dierenriem is de baan die de Zon langs de hemel lijkt af te leggen. Hij is verdeeld in twaalf tekens die het geheel van menselijke ervaringen vertegenwoordigen; elk teken beschrijft een fundamenteel persoonlijkheidstype dat verbonden is met de positie van de Zon bij de geboorte. Elk teken heeft een constructieve, positieve kant en een destructieve, negatieve kant. De verborgen kwaliteiten van een teken schuilen in zijn schaduw. Die schaduweigenschappen weerspiegelen de negatieve aspecten van het teken of de donkere kant van het teken dat in de dierenriem ertegenover ligt. Als u zich afstemt op de positievere en meer opbouwende kant van een horoscoop, kan uw persoonlijkheid zich ontwikkelen en kan uw ziel groeien. 

De dierenriem is niet gewoon de hemelbaan van de Zon, het is een reis langs de menselijke ervaring. Hij staat voor de reis van de ziel (de zon) van de conceptie naar de oude dag. In Ram, het begin van de reis, komt de ziel tot incarnatie en neemt een ego aan. Dan begint 'ik' - het bewustzijn van het zelf. In Stier krijgt de ziel substantie en wordt die een fysiek lichaam. Het sterrenbeeld Tweelingen is het punt waarop de ziel contact met anderen zoekt en zichzelf uitdrukt. In het vierde teken, Kreeft, is het overheersende instinct voor anderen te zorgen, terwijl in Leeuw, het vijfde tekenen de natuurlijke leider van de dierenriem, de ziel ernaar streeft te stralen en erkend te worden. Maagd bezit de drang om de medemens van dienst te zijn en houdt van de dagelijkse routine. 

Halverwege de dierenriem, in Weegschaal, is de ziel klaar om een relatie aan te gaan, zichzelf in een ander te ontmoeten. Daar leert de ziel compromissen te sluiten en zich aan te passen. In Steenbok schuilt de neiging naar een geordende en stabiele maatschappij en in de sociaal denkende Waterman wordt gestreefd naar welzijn voor allen. Als de ziel bij Vissen aankomt, heeft ze het verlangen te versmelten met de eenheid van waaruit ze is begonnen of te ontsnappen aan de eeuwige kringloop. 

 

De 12 tekens van de dierenriem

Hier vind je een overzicht van de twaalf tekens van de dierenriem. Klik op de link om een volledige beschrijving te lezen.