De Gypsy waarzegkaarten

De Gypsy waarzegkaarten

De Gypsy waarzegkaarten

Pin It

De Gypsy kaartenset bestaat uit 52 kaarten die de symbolen van de gewone speelkaarten (medaillons) bevatten, begeleid door een afbeelding die een bepaalde situatie of thema belicht.

Er is tot heden weinig tot niets gekend over deze kaarten, hoewel ze razend populair zijn onder kaartleggers (vooral in de Verenigde Staten). De Gypsykaarten waren van oudsher dé waarzegkaarten van de échte zigeuners. Wie geen deel uitmaakte van deze illustere bevolkingsgroep, kreeg geen toegang tot de kennis en wijsheid van de kaarten. Dat heeft Fabio gemotiveerd om er in begrijpbare taal een boek over te schrijven: Het Complete Gypsy Waarzegboek.

Wat maakt dit boek uniek?

In dit boek schetst Fabio niet alleen een duidelijk beeld over de fraaie tafereeltjes op de kaart. Zo besteed hij ook aandacht aan het lezen van de medaillons. De symbolen van de gewone speelkaarten worden namelijk niet zomaar op de kaarten afgebeeld. Ze hebben een doel en zijn een belangrijke leidraad tot het ontleden van toekomstvoorspellingen.

Fabio nam de tijd om elke kaart individueel te bespreken, alsook bevat dit boek talrijke praktijkvoorbeelden en verschillende legpatronen zodat ook jij de kunst van de Gypsies onder de knie kan krijgen. Fabio deed zijn uiterste best om de mystiek van deze waarzegkaarten in duidelijke mensentaal te omschrijven, maar bereid je toch voor op heel wat oefentijd. Een deel van de mystiek die heerst rond het gebruik van de Gypsykaarten zit hem in het feit dat er verschillende methodes en bruikbare technieken bestaan. Daarnaast kunnen we ook niet om het feit heen, dat het begrijpen van wat de kaarten ons proberen te tonen, niet op 1-2-3 kan worden aangeleerd. Hier moet vooral worden ingezet op de eigen ontwikkeling en groei.

De 4 kaartkleuren

In dit boek worden de 4 kaartkleuren uitgebreid besproken. Deze medaillons vertegenwoordigen emoties, gevoelens en gedachten die je hebt over een bepaalde situatie. De kaartkleuren worden onderverdeeld in:

 • De harten: ze laten onze gevoelens en emoties zien. De relatie die we hebben met anderen en met onszelf.

 • De klaveren: deze geven strijd en miscommunicatie aan. Jaloezie, afgunst en bedrog worden ook aan dit symbool toegekend.

 • De ruiten: ze verschaffen ons informatie over financiële en materialistische kwesties. Kortom: alles dat te maken heeft met het oogsten van succes.

 • De schoppen: deze tonen ons controledwang en onze angsten. Maar ook depressies, piekeren en een destructieve houding.

Naast de betekenissen van de gewone speelkaarten wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de resterende persoonskaarten: die geven ons een glimp over iemands persoonlijkheid.

 • De boeren vertegenwoordigen jongere mensen. Hierbij maken we een onderscheid tussen harten boer, klaveren boer, schoppen boer en ruiten boer.

 • De heren vertegenwoordigen oudere heren. Hierbij maken we een onderscheid tussen harten heer, klaveren heer, schoppen heer en ruiten heer.

 • De dames vertegenwoordigen oudere vrouwen. Hierbij maken we een onderscheid tussen harten dame, klaveren dame, schoppen dame en ruiten dame.

De unieke relatiemethode

De relatiemethode is hét legpatroon bij uitstek die ons laat zien hoe beiden partners in de relatie staan. We zien hoe de man tegenover de vrouw staat en vice versa. Het is de ideale manier om relaties te ontleden.

De relatiemethode geschikt voor:

 • liefdesrelaties
 • werkrelaties
 • de band tussen twee mensen (algemeen)
 • vriendschapsrelaties

De complete Gypsy waarzegset bestellen

Auteur: Fabio Vinago
Uitgeverij: Bloom, in samenwerking met U.S. Games
ISBN: 9789072189158
Inhoud: Boek (160 pagina’s) + 54 full colour kaarten
Afmetingen: 20x15x3,5 cm
Taal: Nederlands
Productcode: BELA4379

Je kan de complete Gypsy waarzegset bestellen via de website van Soulmediums

Een consult van Fabio

Fabio staat gekend om zijn to the point en no nonsense aanpak. Wens je graag een consult van Fabio? Dan kan je via het contactformulier een afspraak inplannen. 

Fabio heeft naast het lezen van de Gypsykaarten een ruime ervaring met andere waarzegkaarten:

Fabio heeft tal van cursussen op zijn naam staan:

De Gypsy Waarzegset artikels

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.