De planeten in de astrologie

De planeten in de astrologie

Pin It

De planeten zijn de actieve ingrediënten van de astrologie: de factoren die een horoscoop uniek maken, omdat de planetaire posities elke dag anders zijn. Deze posities worden vanuit het standpunt van de aarde opgetekend. Zeven planeten zijn met het blote oog te zien: Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus. Deze ‘persoonlijke’ planeten staan het dichts bij het bewustzijn, symboliseren dingen als ‘liefde’ of ‘wil’. De onzichtbare ‘buitenplaneten’ of ‘transpersoonlijke planeten’, Uranus, Neptunus, Chiron en Pluto, wijzen op energieën als transformatie, evolutie regeneratie.

Vroeger werden planetaire energieën gezien als karaktereigenschappen of als krachten die gebeurtenissen veroorzaakten. In recentere tijden zijn de planeten erkend als archetypen of drijvende krachten die aan menselijk gedrag ten grondslag liggen. De overgangsplaneten, die vandaag de dag door de ruimte bewegen, worden gezien als de veroorzakers. Hoewel planeten geen gebeurtenissen veroorzaken en eerder voor een neiging staan dan voor een dwang, lijkt de transiterende Mars ons tot onbesuisd gedrag of conflict aan te zetten. Neptunus spreidt een sluier van illusie die de ware aard der dingen kan verhullen.Planeten hebben traditionele associaties met delen van het lichaam, ziekten, kristallen en dergelijke.

 

Planetaire beweging

Planetaire bewegingen is de tijd die het een planeet kost om éénmaal om de aarde te draaien. Niet alle planeten gaan op een gelijkmatige manier door de tekens. Uranus, Pluto en Chiron hebben excentrieke banen die elkaar overlappen en door sommige tekens langzamer gaan dan door anderen.

 

Banen die een planeet om de aarde draait

 

 

Hier vind je een overzicht van de 11 planeten van de astrologie. Klik op de link om de volledige beschrijving te lezen.

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.