Orakelkaarten

Orakelkaarten

Orakelkaarten

Orakelkaarten

Pin It

Orakelkaarten zijn kaarten die gebruikt worden om contact te leggen met je innerlijke bron. Op die manier kunnen deze kaarten jou duidelijk antwoord geven op een specifieke vraag of thema.

Orakelkaarten en voorspellingen

Orakelkaarten zijn niet voorspellend. Ze geven ons wijsheden mee vanuit het universum over duidelijke levensvragen waar we graag meer over willen weten. Anders als bij de Lenormandkaarten voorspellen orakelkaarten niet. Ze dienen als wegwijzer en ter ondersteuning om je psyche op die manier meer in balans te krijgen.

Orakelkaarten intuïtief gebruiken

Orakelkaarten kunnen op verschillende manieren gelezen en gebruikt worden. Bij de meeste sets zit een boekje bij. Je kan de kaarten perfect intuïtief gebruiken door de kaarten afzonderlijk te bestuderen en er een eigen interpretatie aan te geven.

Wees je wel bewust dat sommige basisbetekenissen gehandhaafd blijven en je een negatieve kaart niet zomaar positief kan duiden.

Orakelkaarten bezitten een eigen kracht en inzicht methode die je met liefde, respect, wijsheid en overgave moet benaderen.

Werken met Orakelkaarten

Bij de meeste Orakelkaarten worden enkele legmethodes uitgelegd. Elke kaart komt op een bepaalde positie te liggen die een bepaalde wegwijzer is doorheen je leven.

Het komt regelmatig voor dat je een negatieve kaart uit het spel trekt. Dit hoeft niet altijd te betekenen dat je de boodschap op de kaart negatief moet interpreteren. Een negatieve kaart kan jou ook een positieve boodschap bijbrengen.

Vaak worden we gestigmatiseerd bij een negatieve kaart en interpreteren we deze op een verkeerde manier. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de manier waarop je een vraag stelt en over de betekenis op de kaart die volgt. Zo leer je het totaal plaatje begrijpen en interpreteren. Want vaak geeft de kaart een achterliggenede betekenis mee.

Verschillende orakelkaarten

Orakelkaarten bestaan in verschillende soorten en vormen. Sommige decks bestaan uit meer of minder kaarten. Het is belangrijk om een set te kiezen waar je een energetische voeling mee hebt.

Je kan de kaarten perfect in combinatie gebruiken met andere waarzegkaarten. Op die manier verkrijg je meer details en informatie op een bepaalde levensvraag.

Een greep uit de verschillende orakelkaarten:

 • Het Orakel van de Liefde
 • Helende Engelen
 • Het Orakel van de Lichtwerkers
 • Het Gaia Orakel
 • Godinnen Orakelkaarten (Doreen Virtue)
 • Magische Eenhoorns
 • Fluisteringen van Liefde

Elke kaart heeft een korte en duidelijke boodschap die je op verschillende manieren kan duiden. Bij het gebruik van Orakelkaarten dien je rekening te houden met het volgende:

 • Hoe heb je je vraag geformuleerd? Is de vraag duidelijk? Is het een ja/neen vraag?
 • Hoeveel kaarten wil je trekken op je vraag? Zijn meerdere kaarten nodig? Of volstaat één kaart?
 • Zit je goed in je vel? Energie bepaalt voor een groot deel de trekking van de kaart.
 • Wees ALTIJD dankbaar voor de kaart die je trekt.

Regelmatig blijven mensen kaarten trekken tot ze de gewenste boodschap ontvangen. Wanneer je die intentie hebt is het beter om de kaarten te gebruiken op een moment dat je objectief genoeg bent naar jezelf. Het heeft geen zin om de kaarten te beïnvloeden want die intentie zorgt gegarandeerd voor een negatieve uitkomst.

Wees altijd respectvol en liefdevol bij het gebruiken van Orakelkaarten.

Onze consulenten

Onze consulenten zijn gespecialiseerd in het gebruiken van Orakelkaarten. Klik op het gewenste consulenten profiel om te zien wie jou het beste van dienst kan zijn. Verder zijn onze mediums en paragnosten ervaren met:

Liever zelf onze unieke cursus kaartleggen volgen? Via onze online cursus Lenormand vind je alle informatie terug. 

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.