Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

De 2 Maansknopen uit de astrologie: Drakenkop en Drakenstaart

astrologie maansknopen

De twee Maansknopen zijn geen tastbare lichamen, maar zijn tegenovergestelde punten in de ruimte die een complexe astronomische interactie aangeven tussen de aarde, de Zon en de Maan. Ze bewegen zich langzaam achterwaarts door de dierenriem terwijl de Maan haar maandelijkse reis om de aarde maakt en de jaarlijkse baan van de Zon kruist (eclips). De snijpunten zijn de knopen. De knopen voltooien elke achttien tot negentien jaar een hele retrograde cyclus. Om het diepst mogelijke inzicht te krijgen moeten de plaats va het teken en die van het huis worden bekeken.


De Maandraak

In de Chinese astrologie worden de knopen het drakenhoofd en de drakenstaart genoemd. Het drakenhoofd (de noordelijke knoop) is de plaats waar voedsel wordt opgenomen, en de drakenstaart (de zuidelijke knoop) de plaats waar afval wordt uitgescheiden. Telkens als de Zon of de Maan dicht bij de knopen komt, ontstaat een verduistering.

 

Karmische astrologie

De knopen zijn met name belangrijk in karmische astrologie of astrologie van het vorig leven. De zuidelijke knoop vertegenwoordigt een diep ingesleten manier van zijn die uit het verleden voortkomt (in het huidige of een vorig leven). De plaats van het huis en die van het teken geven aan waar de ziel zich prettig voelt; daar is alles vertrouwd.

De noordelijke knoop staat voor potentieel en de ontwikkelingsweg die de ziel voor het huidige leven heeft gekozen. Het is de karmische uitdaging alles te verzamelen wat in de zuidelijke knoop, het verleden, is geleerd, en dat in de noordelijke knoop te combineren, anders zal de ziel door de betrokken polariteiten worden verscheurd.

Als de beweging in de noordelijke knoop wordt gemaakt, vindt een diepgaande verschuiving in de oriëntatie plaats. De zuidelijke knoop vervult zijn taak, namelijk alles elimineren wat de ziel is ontgroeid, en de noordelijke knoop ontvangt als voeding de beweging en harmonie met het doel van de ziel. Het evenwicht wordt hersteld.

 

Verbanden tussen knopen en hemellichamen

Als de noordelijke knoop in hetzelfde teken staat als de Zon, worden de positieve kwaliteiten van dat teken benadrukt. De ontwikkeling van de ziel is urgent, het doel is krachtig. Als de noordelijke knoop in hetzelfde teken staat als de Maan of de zuidelijke knoop in hetzelfde teken als de Zon, moeten de positieve kwaliteiten van het teken worden gebruikt voor de ontwikkeling van de ziel. De ziel weet hoe dat moet, maar de minder constructieve energieën kunnen een belemmering vormen.

Als de zuidelijke knoop in hetzelfde teken staat als de Maan, wijst dat op problemen bij het afschaffen van een oud patroon. Dan is extra inspanning nodig.

 

Drakenhoofd of noordelijke knoop: de levensweg

De noordelijke knoop is wat er gedaan moet worden om het doel van de ziel te bereiken. Het is de levensweg of de bestemming. Omdat hij staat voor wat de ziel moet worden, is het onbekend terrein en niet altijd een bijzonder prettige plek. Het pad is onbetreden en aan het begin van de reis valt de ziel vrijwel onvermijdelijk terug in de zuidelijke knoop. Op zulke momenten moet de ziel de aangeboren talenten gebruiken, die ze in het verleden heeft ontwikkeld en in de zuidelijke knoop heeft opgeslagen.

 draak astrologie

Drakenstaart of zuidelijke knoop: poort naar het verleden

De zuidelijke knoop symboliseert alles wat daarvoor is geweest. Evenals de Maan staat het voor ingesleten, instinctief gedrag door een aangeboren reactie. Het een oud onderdeel van de psyché. Hier bevinden zich onvoltooide zaken, zijn overlevingsstrategieën geformuleerd, liggen emotionele prikkels en automatische reacties en komen onbewuste dwanghandelingen en starre gedragspatronen naar boven. De vaardigheden waarmee de ziel het meest vertrouwd is, bevinden zich in de zuidelijke knoop. Het is ook het punt waar de ziel stagneert, waar ze als reactie op de uitdaging om zich te ontwikkelen zegt: ‘ja, maar…’ en dan naar het verleden terugkeert. Het is de uitdaging uit de zuidelijke knoop te halen wat nodig is en alles wat negatief is achter te laten.


 Interessante artikels

art of mediums spirituele shop

Pendelmat: meester de bewegingen van je pendel
Tweelingzielen: de communicatie van ziel tot ziel

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.