Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

Heb jij een obsessie van je ex? Zo pak je het aan!

een obsessie van je ex loslaten

Heb jij een obsessie van je ex? Zo pak je het aan! Het is uit met je ex en je voelt jezelf behoorlijk beroerd. Je ex blijft steeds in jouw gedachten rondspoken en dat maakt dat je de neiging hebt om te blijven 'hangen' in een nostalgisch gevoel. De afwezigheid van je ex maar ook de afwezigheid van de relatie die jullie hadden weegt zwaar door. Je hebt slapeloze nachten, je functioneert niet meer naar behoren, de behoefte om te eten is  weggevallen en je houdt zijn/haar doen en laten in de gaten. 

Zit je op dit punt? Dan wordt het tijd om het probleem grondig aan te pakken. 

In dit blog leer je stap-voor-stap hoe je je kan verlossen van je obsessie. Waar komt deze obsessie vandaan? Mis je je ex of de gewoontes die jullie hadden? Maakt de leegte je overstuur of heb je behoefte aan comfort? 

Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief en ontvang blog updates direct in je mailbox. 

Word lid van onze Facebook community en Facebook groep waar we je dagelijks verwennen met een portie kennis, spiritualiteit en lifestyle. 

Op het einde van dit arikel vind interessante blog posts terug. 


Vanwaar komt deze obsessie vandaan?

hoe laat je een obsessie losHet is niet abnormaal dat je moeite hebt om je ex te vergeten na een relatiebreuk. Jullie hebben samen dingen gedeeld: intimiteit, toekomstplannen en misschien wel huwelijksplannen of de wens naar kinderen.

Je hebt doorheen de periode dat jullie samen waren een houvast ontwikkeld die gepaard is gegaan met gewoontes. Je bent gewend aan mekaar, je kent mekaars zwakke plekken, je kent mekaars wensen, je kent mekaars lichaam, jullie kennen mekaars seksuele verlangens, enzovoort…

Deze elementen hebben jullie samen opgebouwd en na een relatiebreuk verdwijnen deze als sneeuw voor de zon.

Dit is eens zo erg als jouw ex diegene is die de relatie beëindigde, want het geeft jou een gevoel van afwijzing, onbegrip en tegelijkertijd schaamte. Hierdoor blijf je vastklampen aan het idee van gewoontes (die je ontwikkeld hebt doorheen de relatie) waardoor het eigenlijk de leegte is die je mist.
Het alleen zijn dat zwaar op je schouders zit en omdat deze gewoontes plots uit jouw leven zijn verdwenen.
Je blijft met honderden vraagtekens zitten: hoe, wat en waarom.

Dit zijn de elementen die onze obsessie voeden en waardoor wij moeite hebben om los te laten.

Facebook, Instagram, WhatsApp? Kappen ermee!

controleren van social mediaNiets is leuker dan jouw obsessie te voeden door rond te snuffelen op zijn/haar Facebook of Instagram. Even WhatsApp openen om te kijken of jouw ex online is zal ongetwijfeld verleidelijk zijn. Met wie zou mijn ex aan het chatten zijn? Zou mijn ex iemand anders hebben? Zou hij/zij zijn/haar profielfoto veranderd hebben? Of zou ik dan toch maar een nep account aanmaken op Facebook om op die manier toegang te krijgen tot zijn/haar profiel (aangezien hij/zij jou geblokkeerd heeft).

Deze handelingen zorgen ervoor dat je boos en verdrietig wordt. Hij/zij zou eens bevriend moeten worden met een andere mooie man of vrouw en jouw drama is meer dan compleet!

Als je van jouw obsessie wilt afgeraken dan zal je moeten stoppen met jouw ex te bespieden. Stop met zijn/haar doen en laten in de gaten te houden. Op deze manier ben je jouw verdriet en obsessie alleen maar aan het voeden. Het heeft geen zin om steeds op de pijnbank te gaan liggen want je weet NIET wat er werkelijk achter zijn/haar social media en/of WhatsApp schuilt.

Facebook, Instagram of WhatsApp als wraakactie

Bij een relatiebreuk is het voor mij dagelijkse koek dat ik verneem hoe een ex misbruik maakt van social media en WhatsApp. Ineens worden er om de haverklap statussen geüpdatet, foto’s toegevoegd en hebben ze ineens veel vrienden waarmee zij op de foto staan. Profielfoto’s op WhatsApp worden dagelijks veranderd en je zou haast durven denken dat zij een onwaarschijnlijk en gelukkig leven leiden. Maar is dat werkelijk zo?

Social media en zeker ook WhatsApp worden vaak gebruikt om de ex te laten zien hoe gelukkig zij wel niet zijn (provocatie). Zij zijn amper een week uit mekaar en hebben hun status als veranderd in vrijgezel. Hun profielfoto heeft al heel wat belevenissen gekend en ze kunnen plots elke vrijdag en zaterdagavond uitgaan.

Ondertussen hebben zij jou verwijderd en geblokkeerd op Facebook maar ze blijven wel bevriend met iemand uit jouw kring. Zij deblokkeren jou om jou 48u later opnieuw te blokkeren (als je iemand deblokkeert op Facebook en je wilt hem/haar terug blokkeren dan moet je altijd 48u wachten).

Dat vind ik nu zo leuk aan Facebook want dit toont aan hoe jouw ex jouw doen en laten ook in de gaten houdt. Zij denken namelijk slim te zijn maar zijn ze dat werkelijk ook? Facebook wordt vaak gebruikt als wraakactie en niet alleen onder relaties maar ook onder vrienden.

Het is een wraakactie die samenhangt met onmacht, woede en zelfs teleurstellingen. Wat doet er niet meer pijn om te weten dat iemand (die diep in jouw hart zit) jouw ‘out of the blue’ verwijdert en vervolgens blokkeert op social media.

Verlos jezelf van jouw obsessie

  1. Facebook, WhatsApp of Instagram gesnuffel? Ban deze attitude! Laat de curiositeit naar wat jouw ex al dan niet doet los. Op deze manier pijnig je jezelf steeds meer en blijf je ook in deze negatieve flow zitten.

  2. Onderdruk jouw verdriet en emoties niet. Gevoelens zijn normaal en je mag ze ook uiten (naar de juiste personen toe). Uit jouw gevoelens niet naar jouw ex toe, dit geeft hem grip op jouw emoties. De één heeft twee weken nodig om over zijn/haar verdriet heen te komen, weer iemand anders heeft er twee maanden tijd voor nodig. Gun jezelf de tijd die JIJ nodig hebt en forceer niets! Jouw verwerkingsproces is helaas niet dezelfde als die van jouw ex, accepteer dit ook.

  3. Laat negatieve gedachten achterwegen. Ga geen drama dialoog aan met jezelf door je steeds de ‘waarom’ vraag te stellen. Waarom heeft hij dit gedaan? Waarom heeft hij me dat aangedaan? Waarom zag ik dat niet eerder? Enzovoort… Dit zijn negatieve gedachtenconstructies die je voedt en elke ‘waarom’ vraag die je jezelf stelt, brengt een andere vraag met zich mee.

  4. Richt de aandacht naar jezelf en niet naar je ex. Loslaten is NIET CONTINU AANDACHT SCHENKEN AAN JOUW EX. Stel jezelf niet steeds de vraag of er überhaupt iemand anders in zijn/haar leven aanwezig is. Je wilt toch niet samen zijn met iemand die uit medelijden of schuldgevoel bij jou wilt zijn? Jij bent tenslotte prettig gezelschap die de eer aan zichzef mag houden. Loyaliteit naar jezelf toe is belangrijk.

  5. Wees vergevingsgezind naar jezelf en naar je ex toe. Boosheid en verdriet zijn onderdeel van jouw verwerkingsproces. Haat en liefde liggen dicht bij elkaar, berust daarom eerst altijd en handel niet vanuit impulsiviteit. Het is belangrijk om te stoppen met jezelf te pijnigen en/of te straffen. ACCEPTEER dat het is wat het is en laat de controle los. Controle bepaalt in de mate hoe slecht en beroerd jij je voelt. Het heeft ook weinig tot geen zin om de controle te blijven vasthouden. Werken aan jezelf is belangrijk wil je ook de obsessie rond je ex loslaten.

  6. Stop met jezelf schuldig te voelen en probeer je niet onderdanig op te stellen. Dit is geen gezond fundament om een relatie op te bouwen of te herstellen. Door deze positie aan te nemen zullen ‘mankementen’ ook niet verdwijnen. Samenkomen met een ex bestaat uit een wederzijds akkoord dat jullie beiden om de juiste reden de relatie willen herstellen. Niet vanuit schuldgevoel, controle, medelijden, macht, eenzaamheid, enzovoort...

Medium Fabio

Fabio is een gediplomeerd psychotherapeut/relatietherapeut. Hij is gegeerd op diverse spirituele - bedrijfsevenementen.


Interessante blogberichten:

Wat ongezonde jaloezie met je kan doen
Leren kaartleggen met de Lenormand

GERELATEERDE BERICHTEN

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.