Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

Je ex terugwinnen doe je zo: deel 2

je ex terugwinnen deel 2

Je ex terugwinnen doe je zo deel 2 is het vervolg op het eerste deel van de doeltreffende en bewezen ex terug methode. Dit blog zal je een stappenplan laten zien die je kan toepassen om een relatieherstel in gang te zetten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang blogs en citaten direct in je mailbox. 

Word lid van onze Facebook community en Facebook groep waar je wekelijks spirituele inspiraties kan terugvinden.

Op het einde van dit blog kan je een reactie achterlaten en een lijst met interessante blog posts terugvinden. 


Hoe hebben jullie het eerste deel ervaren?

Hebben jullie kunnen kennismaken met het eerste deel? Hebben jullie er iets mee kunnen doen? Ik ben altijd  nieuwsgierig naar diegenen die de tips al dan niet hebben toegepast. Ik vind het ook prettig om te weten wie er met een onderwerp struikelt of wie net geen moeite heeft om de tips toe te passen. Onderaan het blog van deel 1 kan je alsnog een reactie achterlaten die ik zal voorzien van een antwoord.

De 5 volgende stappen die je moet nemen

Als je je ex wilt terugwinnen is het van cruciaal belang om deze 5 stappen te volgen. Je ex moet namelijk het gevoel hebben dat je hem/haar niet probeert te manipuleren door jezelf te bewijzen dat je zult veranderen. Daarom lopen deze 5 stappen als rode draad in dit tweede deel.

je ex terugwinnen de volgende stap1. Geef je ex en jezelf de ruimte om de breuk te verwerken

Elke relatiebreuk gaat gepaard met verwerken. Ook al is je ex degene die de relatie beëindigd heeft ook hij/zij heeft verdriet.

Daarom is het belangrijk om mekaar de ruimte te geven die jullie nodig hebben. Met ‘nodig hebben’ bedoelen we dat we niet gaan bepalen voor onze ex hoelang hij/zij mag verwerken.

De één is de ander niet. Jij zou niets liever wensen dan dat je ex vandaag nog terugkomt maar je ex heeft misschien weken tot zelfs maanden nodig om alles op een rijtje te kunnen zetten. Bepaal niet zijn/haar richting want hierdoor zal je je ex afstoten en dat is het laatste wat je wilt bekomen.

Bied jezelf ook de ruimte, want door de breuk bekijk je alles door een andere bril. Je wilt je ex terug en dat kan  niet snel genoeg. Deze fase is belangrijk om te reflecteren naar jezelf. Wat kan ik anders doen? Wat kan ik veranderen? Waar dien ik naar de toekomst toe rekening mee te houden?

2. Wees geduldig

Niets gaat boven een geduldige houding. Geduld laat zien dat je claimend gedrag achterwege laat. Je ex claimen zorgt ervoor dat hij/zij weerstand biedt. Jij bent misschien al klaar om de relatie te herstellen maar is je ex dat ook? Heeft je ex meer tijd nodig om alles te filteren? Heeft je ex ‘ademruimte’ nodig? Door je ongeduldig op te stellen krijg je een averechts effect. Hierdoor zal je ex afknappen en duurt zijn/haar verwerkingsproces langer.

Een geduldige houding komt daarbij zelfzeker over, hiermee laat je onafhankelijkheid zien ongeacht het verdriet dat je hebt. Je ex voelt zich door jou geduldige houding begrepen en gaat toegankelijker zijn als je stappen onderneemt naar hem/haar toe.

3. Vergeef je ex en vergeef jezelf

De derde stap is om jezelf en je ex te vergeven. Boosheid en wrok zijn niet bepaald vergevingsgezinde kenmerken. Erken dat de relatie niet meer was wat het had moeten zijn. Vergeef jezelf maar vergeef ook je ex. Door te vergeven ga je accepteren en door te accepteren word je geduldiger en krijg je een beter inzicht in de kwaliteit die jullie hadden. Vergiffenis zorgt ervoor dat je bereid bent om het naar de toekomst toe anders aan te pakken.

Hierbij moet je vergiffenis NIET uitspreken naar je ex toe. De daden die je onderneemt zijn belangrijker.
Je ex zal dat gedrag van jou ongetwijfeld aanvoelen en hiermee trigger je hem/haar wederom op een positieve manier.

4. Sleutel jouw imago bij

Imago staat gelijk aan reputatie. Toen jij en je ex nog samen waren heb je een bepaald imago (reputatie) ontwikkeld. In het begin zijn jullie verliefd geworden op mekaar door onder andere dat imago. Als er sprake is van een relatiebreuk dan zit er een kortsluiting in hoe jullie naar mekaar kijken en hebben jullie een ander imago opgebouwd naar mekaar toe.

De lieve, zorgzame en geduldige partner is plots veranderd in iemand die alleen met zichzelf bezig is. Iemand die zijn/haar werk steeds voorop plaatst. Belangrijk is om terug een reputatie op te bouwen waar je ex ooit verliefd op is geworden. Niet iedereen blijft doorheen de relatie ‘hetzelfde’ maar het contrast mag niet te groot of te verschillend worden. Daarom moet je stilstaan bij de volgende vragen:

 • Toen je je ex pas leerde kennen was jouw imago ‘echt’ en ‘oprecht’? Was het meer vanuit een ‘ik wil deze persoon’ houding?

 • Vind je van jezelf dat je in het begin een goed imago had? Vind je dat jouw imago onveranderd is gebleven?

 • Was jullie relatie gebaseerd op een ‘constante’? Of ging er al snel de sleur inzitten?

 • Ben je veranderd naar je ex toe? Is je ex veranderd naar jou toe? Of hebben jullie beiden jullie imago laten ‘afzwakken’?

Het is belangrijk om je imago bij te sleutelen door naar de punten te kijken die jou doorheen de relatie veranderd hebben. Mensen veranderen niet zomaar! Vaak liggen er ‘andere’ dingen ten grondslag. Ga eens voor jezelf na waarom je een andere personage bent geworden? Koppels nemen niet zomaar een andere houding aan in de relatie. Daar schuilt altijd iets achter!

Partners maken het niet zomaar uit met hun geliefde. Ook daar is ALTIJD een reden toe. Ga deze dingen voor jezelf na. Sleutel jouw imago bij en word de persoon die je in wezen bent.

5. Laat de controle los

Diegene die mijn blogs lezen weten dat ik het woordje ‘controle’ vaak gebruik. Dit bewijst wat voor een impact controle kan hebben in ons leven. Controle vasthouden laat een dominante persoonlijkheid zien. Het laat zien dat je onvrede hebt en dat de dingen moeten gebeuren op de manier zoals jij ze wenst. Vind je dat fair naar je ex toe? Denk je je ex op deze manier terug te winnen? Dan heb ik geen goed nieuws voor je want controle zorgt er net voor dat je ex verder zal rennen.

Zoals ik al in deel 1 schreef bestaat controle uit:

 • direct contact
 • indirect contact

je ex terugwinnen contact zoekenAls je jezelf voorneemt om je ex de ruimte te geven die hij/zij nodig heeft dan laat je de controle richting je ex los.

Als je het anderzijds niet kan laten om gemeenschappelijke vrienden te benaderen om te weten te komen hoe je ex het stelt, dan ben je indirect aan het controleren. Noem een kat een kat, maar dit is werkelijk controle handhaven!

Er is niets mis mee om met gemeenschappelijke vrienden af te spreken maar er is wel wat ongezond aan de hand als je die vrienden gaat uitvragen. Ik kan je verzekeren dat die vrienden je ex daarvan op de hoogte zullen brengen. Hiermee bewijs je je ex alleen maar dat je het niet kan laten om achter hem/haar te zitten.

Vermijd daarom smoesjes om contact te zoeken per: sms, telefoon, email of op een andere indirecte manier. 

Geven jullie gemeenschappelijke vrienden je spontaan informatie over je ex? Dan is het AAN JOU om die vrienden aan te geven dat jij daar geen behoefte aan hebt (ook al is dit wel zo). Want ook deze ‘afwijzing’ zullen zij doorvertellen aan je ex! En dan zal hij/zij zich afvragen waarom je geen interesse toont.

Gemeenschappelijke vrienden kunnen tevens niet echt objectief zijn. Zij bekijken de relatie vanuit een heel andere invalshoek.

Werk aan je onafhankelijkheid

Onafhankelijkheid is ‘de’ manier om je ex te laten zien dat je vrede hebt met de breuk. Dit is een aantrekkelijke houding! Onafhankelijkheid laat zien dat je op eigen ‘benen’ staat zonder dat je de ander nodig hebt. Onafhankelijkheid bestaat uit:

 • emotionele afhankelijkheid
 • materialistische afhankelijkheid

je ex terugwinnen onafhankelijk1. Emotionele afhankelijkheid

Het woord zegt het zelf, jouw emoties en gevoelens laten afhangen van een ex. Je hebt geen zin meer om te werken. Je bent enkel goedgezind met je ex in de buurt, je hebt geen eetlust meer en je lijdt slapeloze nachten.

Emotionele afhankelijkheid werkt VERSLAVEND. Je denkt werkelijk de ander nodig te hebben om je gelukkig en compleet te voelen.

2. Materialistische afhankelijkheid

Hier hoor je het woord ‘materie’ dus alles dat met tastbare zaken te maken heeft. Financiën, woningen, etc… Deze mensen denken de ander financieel nodig te hebben en hebben angst om in te staan voor de eigen verantwoordelijkheid. Ze willen hun ex terug omdat ze denken dat ze hen financieel nodig te hebben. Deze mensen zijn hun zelfstandigheid kwijt en dit mondt altijd uit in een vicieuze cirkel.

Ga de deur uit met je gereedschapskist

Niet onbelangrijk is om jezelf naar de buitenwereld te begeven en te werken aan jezelf. Thuiszitten aanmodderen en treuren om de relatiebreuk laat zien dat je de breuk niet kan accepteren. Door de deur uit te gaan laat je zien je niet bij de pakken blijft zitten. Dit is goed voor jouw imago en zelfbeeld. Hierdoor socialiseer je met andere mensen waardoor er ruimte en tijd is voor jezelf.

Naar buiten gaan betekent niet voortdurend ‘uitgaan’ met de nodige gevolgen van dien: dat je met de eerste de beste de lakens deelt, dat je een overmatig alcohol gebruik hanteert of andere genotsmiddelen om de pijn te verzachten.

Je bent van de ‘aardbol’ verdwenen

Met deze techniek moet je je ex laten voelen dat je niet meer in zijn/haar leven aanwezig bent. Niet direct en niet indirect. Je ex moet het gevoel krijgen dat je ‘niet meer’ bestaat en dat je er alles aan doet om je leven de leiden op een manier die prettig aanvoelt voor jou. Laat je dan ook niet vangen met smoesjes en excuses die bestaan uit het volgende:

 • Je moet je ex nog iets overhandigen.

 • Zijn er kinderen in het spel? Hou het dan luchtig en benader de praktische zaken met je ex. Je communiceert de ‘belangrijkste’ dingen. Gebruik ‘de kinderen’ niet steeds om contact te leggen met je ex. Hou het bij essentiële onderwerpen!

 • Doorprik ‘bagatellen’ zaken. Regelmatig merk je dat het contact niet zozeer bestaat uit wat de één nodig heeft van de ander maar eerder uit curiositeit. Ban deze houding. 

 • Ik ben mijn slipje nog vergeten bij jou thuis, mag ik hem snel komen halen? Smoesjes!

 • Verdwijnen van de aardbol wekt de nieuwsgierigheid van je ex. Indien dit bij jou het geval is zal je deze technieken moeten aanhouden!

Laat een andere ‘IK’ zien

Je ex heeft een beeld van jou gecreëerd die we niet zo positief kunnen noemen. Met deze tip ga je je ex laten zien dat je niet meer ‘dezelfde’ persoon bent als vroeger. Is je ex gewoon van jou dat je haar bleef stalken? Haar via vrienden probeert te benaderen? Dan ga je hier vanaf nu mee stoppen. Dit laat zien dat je ‘vrede’ hebt met de breuk en dat je er een erg druk leven op na houdt.

Met deze techniek trigger je je ex op een positieve manier. Hij/zij wordt nieuwsgierig en vraagt zich af waar de ex is die ze verlaten had. Dit is een positief beeld die je schept en het laat zien dat je degelijk wilt veranderen.

Overdrijf hier niet mee en hou de dingen luchtig. Zorg ervoor dat je niet theatraal wordt. Het moet echt en geloofwaardig overkomen.

Blijf dicht bij jezelf

Je ex zal door de veranderingen die je doorvoert de neiging hebben om je jaloers te maken. Waarom is dit? Hij/zij is bij je weggegaan in een periode dat je niet meer de persoon was waar hij/zij verliefd op is geworden. Nu je veranderingen doorvoert komt bij je ex de nostalgie naar boven. Hij/zij wordt herinnerd aan de momenten dat jullie mekaar voor het eerst zagen. Daarom is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en niet mee te gaan in het destructief gedrag van je ex. 

Neem het gedrag van je ex met een korrel zout

Als je dingen bespeurt van je ex die je verdriet aandoen stel je dan de vraag in hoeverre deze waarheid bevatten. Neem het gedrag van je ex daarom met een korrel zout. Daagt hij/zij je uit? Probeert hij/zij jou te laten uitschijnen hoe gelukkig zijn/haar leven is?

Vergeet niet dat jullie samen lief en leed gedeeld hebben en dat dit gevoel niet zomaar zal overwaaien. De kans is heel groot dat je ex dit doet vanuit frustraties, verdriet en onmacht. Profileer je daarom niet aan negatief gedrag van je ex. Zet je daarboven!

Vermijd reboundrelaties

je ex terugwinnen reboundrelatiesReboundrelaties stellen voor dat na een breuk één of beide partners zich direct gaat binden met iemand anders. Zonder echt een gevoel van liefde voor de nieuwe persoon.

Mijd deze vorm van relaties want dit zijn typerende situaties die duiden dat de partner moeite heeft met de breuk te verwerken. Tenslotte wil je je ex terug en reboundrelaties zijn not done.

Ben je iemand die er graag seksuele dates op na houdt? Geen probleem maar overdrijf hier niet mee. Want extreem daten laat ook wrok zien en het niet kunnen accepteren van de relatiebreuk. Date enkel als je er 100% achter staat en niet om je ex te willen vergeten. Op lange termijn werkt dit gegarandeerd averechts!

Doe alles op een gezonde manier en doseer de dingen. Daten kan geen kwaad maar ik merk vaak in mijn praktijk dat er cliënten zijn die dit dagelijks en meerdere keren per week doen. Daten kan tenslotte ook verslavend werken!

Doe geen dingen waar je achteraf spijt van krijgt

Een veelvoorkomend probleem. Koppels gaan uit elkaar en ze kunnen het niet laten om mekander te bekogelen met verwijten en uitdagend gedrag! Bekijk vanwaar die boosheid komt. Als het effectief klaar is tussen twee mensen is het dan nog nodig om mekaar dingen te verwijten? Is het nodig om mekander het leven zuur te maken?

Pas ook op als je je ‘seksuele’ avontuurtjes deelt met gemeenschappelijke vrienden. Je ex komt dit zeker en vast te weten!

Is je ex degene die je heeft laten vallen voor een ander? Neem hier geen voorbeeld aan door hetzelfde te doen! Uiteindelijk draait dit uit op een ‘poets-wederom-poets’ spelletje. En dat wil je tenslotte vermijden!

Tot slot

Tot zover deel 2 van mijn blog over hoe je je ex kan terugwinnen.

In deel 3 van deze blogserie zullen wij o.a. volgende thema’s behandelen:

 • Hoe je je ex op een doeltreffende manier kan versieren.
 • Hoe je het beste reageert op je ex.
 • Welke belangrijke eigenschap radiostilte heeft.

Medium Fabio


Interessante blogs:

Je ex terugwinnen doe je zo: deel 3
Je ex terugwinnen doe je zo: deel 1

GERELATEERDE BERICHTEN

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.