Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

Je ex terugwinnen doe je zo: deel 3

je ex terugwinnen deel 3

Je ex terugwinnen deel 3 is een feit! We zijn aan het voorlaatste deel gekomen van deze blogserie, hoe je je ex kan terugwinnen met de ex terug methode. In dit deel gaan we verderbouwen op de thema’s van deel 1 en deel 2.

Het eerste en tweede deel waren een groot succes! Ik heb persoonlijke verhalen ontvangen van mensen die me echt konden aangrijpen. Uiteraard is er bij deze thema’s ook altijd kritiek en heb je sommigen die heel kortzichtig reageren, maar dat weerhoudt me niet om verder te schrijven, wel integendeel ☺!

Laten we met de deur in huis vallen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang blogs en citaten direct in je mailbox. 

Word lid van onze Facebook community en Facebook groep waar je wekelijks spirituele inspiraties kan terugvinden.

Op het einde van dit blog kan je een reactie achterlaten en een lijst met interessante blog posts terugvinden. 


Hoe reageer je het beste naar je ex

Deze topic vond ik belangrijk voor jullie. Waarom? Omdat ik merk dat niet iedereen de balans kan opmaken hoe je moet reageren op een berichtje van je ex. Hier volgen een aantal doeltreffende reactie mogelijkheden.

je ex terugwinnen niet reageren

1. Reageer niet direct op berichten van je ex

De behoefte om direct te reageren is vaak groot. Je wilt niets liever dan een contactherstel. Waarom reageer je best niet direct?

Direct reageren op eender welke vorm van communicatie komt over dat je op dat bericht zat te wachten.

Je mag je ex niet het gevoel geven dat je gsm ‘geplakt’ is aan je hand. Je kan het berichtje lezen en een aantal uren wachten voor je een respons geeft.

Dit dien je zeker toe te passen als je ex de gewoonte heeft dat je direct reageert. Hiermee laat je zien dat je wegens drukte niet altijd tijd kan vrijmaken om zijn/haar berichtjes te beantwoorden.

Wees daarom niet impulsief en laat een berichtje eerst 'bezinken'. Met een heldere geest ben je beter in staat om te reageren met de juiste woorden.

2. De kunst van luchtig reageren

Dagelijks (en daarmee bedoel ik meerdere malen per dag) verneem ik hoe sommigen hun ex vanuit onmacht, controle en vanuit betweterigheid benaderen. Allesbehalve luchtig!

Luchtige reacties zijn bij uitstek de beste. Hoe korter je een bericht formuleert, hoe mysterieuzer dat dit bij je ex zal overkomen.

Stel dat je ex het volgende naar je stuurt:

Hi, hoe is het met je? Ik moest even kort aan je denken nadat ik op de grote markt in Brussel liep.
Weet je nog die taverne op de hoek aan het gemeentehuis? Oh ja, ik heb gezien dat mijn favoriete bloes nog bij je ligt, mag ik hem eens komen ophalen?


Moet je op dit bericht reageren? Je kan reageren op het stukje ‘taverne’, kort en luchtig geef je aan dat je hem nog weet zijn met een knipoogje. De bloes die ze vergeten is, is irrelevant. Daar dien je doorheen te prikken en dus niet op te reageren. Ook bij een vervolg bericht waarin ‘de bloes’ aan bod komt reageer je niet.

Hiermee laat je je ex voelen dat je niets tot weinig kan met deze dingen. Het zijn smoesjes om contact te leggen, neem daar geen voorbeeld aan. Hiermee laat je zien dat je ‘off the game’ bent.

Nog een voorbeeld

Hi, alles goed met je? Weet je nog dat ik je 250 euro heb geleend heb om je wagen te laten repareren? Zou ik dat geld terug mogen hebben?"

Hier ga je NIET op reageren en ga je netjes dat bedrag ‘stilzwijgend’ overmaken. Heb je de bankgegevens niet van je ex? Dan kan je luchtig reageren: “Hi, mag ik je bankgegevens nog even hebben?”

Deze manier van reageren laat zien dat je je plichten nakomt zonder boos en nieuwsgierig te reageren. Op deze manier kom je zelfzeker over en toon je desinteresse in je ex.

3. De drukke agenda aanpak

Stel, je ex stuurt je een sms om vanavond af te spreken. Je wilt niets liever dan ‘ja’ te antwoorden. Hiermee laat je zien dat je stille hoop koestert. Laat je ex weten dat je open staat om een keertje af te spreken maar dat de komende dagen nogal moeilijk zijn (zonder je verder te verantwoorden).

Je ex heeft weinig tot geen ‘zaken’ met het feit of je het nu wel of niet druk hebt. Tenslotte hebben jullie beiden geen verplichtig naar elkaar toe. Direct buigen uit wanhoop om de relatie te herstellen komt niet ‘sterk’ over. Geef je ex daarom het gevoel dat je een ‘drukke agenda’ hebt zonder het achterste van je tong te laten zien.

4. Sta niet direct paraat als je ex je nodig heeft

Soms kan de onmacht toeslaan bij je ex en heeft hij/zij nood aan aandacht. Ga hier niet direct op in. Als je ex je benadert om eens een keertje af te spreken omdat hij/zij behoefte heeft aan een luisterend oor dan reageer je best niet op dat moment zelf. Hier kunnen gerust een tweetal dagen over gaan.

Stel je niet te makkelijk en te beschikbaar op.

Houd een wapenstilstand

Je ex terugwinnen wapenstilstandDe tijd is aangebroken om de strijdbijl neer te leggen. Vanaf nu ga je niet meer mee in het vernielend gedrag van je ex. Heeft hij/zij een ander? Laat je ex het maar lekker zelf uitzoeken. Het is jouw taak niet om je ex tot inzicht te brengen. Het is het pad en het leven van je ex.

Kom op voor jezelf

Vaak verneem je dat je ex er een op-en-top leven op na houdt en anderzijds kan ze het niet laten om aan je te trekken.

Belangrijk is om voor jezelf op te komen en aan te geven dat je daar niet mee gediend bent.

Je zal moeten zeggen dat je ex zijn/haar leven heeft en dat jij je er verder niet mee wenst te bemoeien. Verder zal je ook vriendelijk moeten aangeven dat zijn/haar manier van omgang geen toegevoegde meerwaarde biedt aan je leven.

Je bent veranderd

Door de tips die je hebt toegepast laat je je ex wel degelijk zien dat je veranderd bent. Je bent eindelijk minder begaan met het herstellen van de relatie en meer gefocust op hoe jouw imago en ‘anders’ zijn tot een relatieherstel kan leiden. Ik verzeker je dat je ex hierdoor geprikkeld wordt. Je ex voelt zich gefrustreerd waarom je niet achter hem/haar aanloopt (iets dat je in het begin wel deed).

Hoe ga je om met je ex

Na een breuk is de neiging groot om op een te ‘familiaire’ manier om te gaan met je ex.
Jullie zijn tenslotte uit elkaar en op een intieme manier omgaan met je ex-geliefde zorgt ervoor dat je hoop gaat koesteren. Je ex is misschien vriendelijk maar betekent dat ook dat je in hoop moet leven?

Stel geen verwachtingen en al zeker geen eisen naar elkaar. Jullie zijn geen koppel meer, remember? Jullie hoeven elkaars leven niet te sturen en te bepalen. Dit komt volwassen over en hiermee laat je zien dat je een grote vorm van wijsheid bezit ☺.

1. Hanteer een neutrale houding

Met een neutrale houding doe je niets verkeerd. Jij en je ex koesteren daarmee geen hoop. Deze houding is belangrijk om hem/haar niet de indruk te geven dat je een verwachting hebt. Een eerste contact met je ex moet luchtig blijven. Direct gaan vissen wat hij/zij doet is daarom uit den boze. Laat je ex nieuwsgierig worden zonder dat jij de eerste stap zet.

Als je elkaar weken of maanden niet hebt gezien is het ongepast om na een eerste ontmoeting alles van je ex te willen weten. Je hebt heel wat veranderingen doorgevoerd. Je hebt je voorgenomen om geen controle meer te hebben en om dicht bij jezelf te blijven.

2. De beste versiertips

Je ex terugwinnen hoe je ex versierenEen belangrijk onderdeel in de ex terug methode is om niet koel te blijven. Als jullie een aantal keren hebben afgesproken zal je op een subtiele manier je ex moeten versieren.

Ik zal hier een aantal doeltreffende versiertips uit de doeken doen.

 • Praat niet over het verleden.

 • Praat niet negatief over jezelf en je ex en zorg dat je aantrekkelijk en zelfzeker overkomt.

 • Zorg dat je beste eigenschappen op de voorgrond staan.

 • Toon niet direct interesse als je ex iets vertelt. Switchen tussen interesse en desinteresse brengt verwarring bij je ex en hierdoor ontstaat een prikkel.

 • Plaag je ex maar wees niet beledigend.

 • Hou geen kruisverhoor.

 • wees mysterieus en onvoorspelbaar. De aantrekkingskracht wordt hierdoor gestimuleerd.

 • Je bent veranderd dus de andere IK die je ontwikkeld hebt moet nu zichtbaar zijn voor je ex.

 • Ga je ex niet whatsappen of bellen om te vertellen hoe geweldig je de avond vond.

Stel dat je ex je vraagt of je een ander hebt. Moet je hier op antwoorden? NEEN! Als je je ex wilt terugwinnen zal je deze dingen niet moeten delen met hem/haar. Doet je ex dit echter wel? Reageer dan niet boos en nieuwsgierig om te weten met wie. In dit scenario toon je desinteresse en als je ex er blijft over babbelen dan ga je een anekdote vertellen om het onderwerp te doorbreken.

Deze tips klinken erg ‘out of the box’ maar ze werken keer-op-keer. Verleiden hoeft niet altijd te bestaan uit lichamelijk contact. 

3. Dit laat je beter achterwege

Je ex terugwinnen dingen die je niet moet doenAls je afspreekt met je ex is het goed om te weten wat je beter achterwege laat. Hier gaat het niet om of je ex dit al dan niet doet, het gaat om jou, jij bent de 'verandering' ☺.

 • Date je erop los? Deel dat niet met je ex. Hou het contact gezond!

 • Ventileer niet over de radiostilte die er is geweest en ga vooral niet dramatiseren.

 • Wijs je ex niet steeds op zijn/haar fouten! Jij hebt er waarschijnlijk ook een heleboel!

 • Heel je leven uit de doeken doen is ‘too much’, ook hier hou je het luchtig.

 • Vertellen hoe depressief en verdrietig je bent geweest komt niet stabiel over.

 • Meedelen dat je met gemeenschappelijke vrienden hebt afgesproken is zeker af te raden. Je ex zal dit ondertussen wel weten.

 • Ga niet direct zoenen of de lakens delen met elkaar. Laat de dingen groeien!

 • Spreek niet af bij jou thuis of bij die van je ex. Dit geeft je ex wederom het gevoel dat je ‘back to basic’ bent.

4. Zo ga je om met radiostilte

Je ex terugwinnen radiostilteNa een eerste ontmoeting is de kans groot dat de stilte weerkeert. Je kan niet van elkaar verwachten dat er dagelijks of wekelijks wordt gebeld.

Jij en je ex moeten deze ‘first date’ even laten bekoelen. Het was een heftig weerzien voor jullie en direct een ‘overdrive’ van contact kan ervoor zorgen dat oude patronen de bovenhand nemen.

Als koppeltjes me terug komen opzoeken in mijn praktijk vind ik het altijd prettig dat ze terug samen zijn. Het is zonde dat je na een eerste date gelijk ‘eisen’ gaat stellen aan elkaar. Dagelijks bellen, wekelijks afspreken, alles van elkaar willen weten, et cetera…

De druk moet daarom van de ketel blijven. Hier is acceptatie van radiostilte gewenst. Je ex zal ongetwijfeld wachten tot je hem/haar gaat benaderen en dat zorgt voor een trigger.

Bekijk het daarom niet zwart-wit en probeer dankbaar te zijn voor de kleine opening.
Ga niet opnieuw rennen, je ex kan niet volgen en hierdoor kan je hem/haar terug verliezen en dat wil je immers niet.

Houd daarom het contact stil na jullie date en wacht tot de tijd rijp is voor een vervolg!

Jouw persoonlijkheid is de grootste verleiding

Doordat je als mens verandert, steviger in je schoenen staat, onafhankelijk overkomt en claimend gedrag achterwege laat ben je ontwikkeld tot een zeer aantrekkelijke persoonlijkheid! En geloof me vrij als ik zeg aantrekkelijk!

Van wanhopige ex heb je een zelfsturend vermogen ontwikkeld en kost wat kost jezelf onder de loep genomen. Je ex zal zich daar niet aan verwacht hebben en dit wekt positieve vragen op.

Houd daarom deze verandering vol. Op een bepaald moment wordt het een automatisme en kost het jou steeds minder moeite om je best te doen. Het is wetenschappelijk onderbouwd dat mensen ‘oude gewoontes’ kunnen afleren en daarbij ‘nieuw’ gedrag kunnen aanleren.

Je hebt een ‘goed’ leven en dat mag je best laten zien (op een gezonde manier). Ongeacht of er radiostilte is, je blijft dicht bij jezelf en laat je niet vangen door de afstand die je ex neemt. Je ex voelt zich hierdoor aangetrokken. Je kan het zien als een soort ‘opwinding’ die je ex heeft door deze vernieuwingen die je implementeert. Speel daarom nooit al je troefkaarten ineens uit! Doseren, doseren en nog eens doseren!

Tot slot

Dit was het derde deel van mijn blogserie. Deel 4 van mijn blogserie en tevens het laatste deel zal de volgende onderwerpen behandelen:

 • Hoe moet het nu verder?
 • Voorkom een terugval in gelijkaardige situaties.
 • Besteed voldoende aandacht en ruimte aan de ‘nazorg’.
 • Onderhouden van de relatie met blijvende resultaten.
 •  …
 •  …

Veel leesplezier!

Medium Fabio


Interessante blogs:

Je ex terugwinnen doe je zo: deel 4
Je ex terugwinnen doe je zo: deel 2

GERELATEERDE BERICHTEN

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.