Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

Je ex terugwinnen doe je zo: deel 4

je ex terugwinnen deel 4

Je ex terugwinnen deel 4 is het laatste deel van deze blogserie. De afgelopen 4 weken heb ik massale mails ontvangen van trouwe en nieuwe lezers. Ik heb een aantal persoonlijke verhalen ontvangen waarbij deze technieken doeltreffend gewerkt hebben.

Op het einde van dit blog kan je een stuk over mezelf lezen ☺.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang blogs en citaten direct in je mailbox. 

Word lid van onze Facebook community en Facebook groep waar je wekelijks spirituele inspiraties kan terugvinden.

Op het einde van dit blog kan je een reactie achterlaten en een lijst met interessante blog posts terugvinden. 


Mijn ervaring met deze blogserie

Aan ‘alle’ mooie liedjes komt een einde wordt wel eens gezegd. In mijn geval is dit zeker niet van toepassing.
Ik zal naar de toekomst toe met nog meer verrassende blogseries uitpakken! Uitgeschreven ben ik nog zeker niet! Ook de kritieken die ik doorheen deze blogs ontvangen heb laten mij zeker niet bij de pakken zitten.

Leven en laten leven is mijn motto. Boosheid en onmacht om iets waar ik over schrijf daar kan ik wel mee leven. Ik schrijf het dan ook niet voor de kritische mensen. Als blogger kan je nu eenmaal niet iedereen tevreden stellen en dat hoeft ook niet!

Dankzij hun kritiek heb ik al een aantal pakkende titels voor toekomstige blogs. Mijn ‘korte’ uitlating terzijde, we gaan er eens invliegen!

Wat was jullie ervaring van deze blogserie

ex terugwinnen ervaringenNiet onbelangrijk is de ervaring van jullie uiteraard. Hebben jullie er iets aan gehad? Welke tips uit deel 1, deel 2 of deel 3 hebben jullie toegepast?

Zijn er technieken die moeilijk te integreren waren? Zijn er tips die je al toegepast hebt? Hoe voelen jullie zich bij deze aanpak?

Heb je al wat veranderingen bemerkt? Of net nog niet? 

Deel gerust jouw persoonlijk verhaal of mening. Ik zal deze voorzien van feedback.

Onderaan de blogposts kan je makkelijk en snel via comments een reactie achterlaten. Ik zou het alleszins waarderen. 

Op onze blogpagina kan je de intro, je ex terugwinnen deel 1, je ex terugwinnen deel 2 en je ex terugwinnen deel 3 terugvinden.

Hoe moet het nu verder

Je hebt alle tips toegepast en je hebt alles volgens het boekje gedaan. Hoe moet het nu verder? Het feit dat jullie overwegen om terug samen te komen betuigt van de wil en de motivatie om te relatie in goede banen te leiden. Daarom verlopen we de volgende stappen:

1. Weg met oude patronen

oude patronen Door de relatiebreuk hebben jullie inzichten verkregen in de ‘waarom’. Wat heeft jullie relatie tot een breuk gedreven en wat had ‘anders’ gekund.

Zodra dat jullie dit weten is de kans op terugvallen klein. Niet onbelangrijk is dat je niet doet ‘alsof’ je het allemaal begrijpt.

Je moet het begrijpen vanuit echtheid en puurheid. Als je je theatraal opstelt dan komt het als manipulatie over bij je ex. Hiermee is de focus dat het je enkel ging om hem/haar terug te winnen.

Laat zien dat je oude patronen naast je neer kan zetten. Laat zien dat je uit je fouten geleerd hebt. Het wilt niet zeggen dat jullie terug samen zijn, dat alles zijn gangetje kan gaan zoals het eerst was. Water naar zee dragen kost energie en daarmee loop je het risico dat het vroeg of laat weer uiteen zal spatten.

Laat oude patronen voor wat ze zijn. Durf te reflecteren naar jezelf! Introspectie (binnenin jezelf kijken) werkt effectief om rommelige en onnodige issues buiten jullie relatie te houden.

2. Het ego als boosdoener

Ons ego is enerzijds onze ‘beste’ vriend en anderzijds een grote boosdoener.
We beseffen niet altijd de kracht van ons ego. Het ego laat ons vanuit koppigheid en onverschilligheid dingen doen waar we achteraf spijt van krijgen. Liefde bestaat enkel vanuit het hart. Ego en dominantie bestaat niet uit liefde. Het bestaat uit hebberigheid en controle.

Laat het ego het voortouw niet nemen! Als je hier problemen mee ondervindt is het goed om eerst naar jezelf te kijken. Op die manier kan je een onderscheidt maken of het ego niet angst of onzeker gerelateerd is. Stel je kwetsbaar op en spreek vanuit je gevoel. Hier kan je zelden iets verkeerds mee doen. Let wel op dat het gemeend is, spreek niet vanuit je gevoel om op die manier je zin door te drijven!

3. Communicatie is de sleutel

communicatie is de sleutelEen ander belangrijk element is de communicatie tussen beiden. Erger je je aan iets? Geef dat dan aan! Zowel jij als je ex dienen op een eerlijke en open manier te communiceren.

Communicatie zijn bouwstenen van een stabiele relatie. Zonder dat zal de relatie vroeg of laat gegarandeerd weer op de klippen lopen.

Spreek daarom ook de dingen uit. Hoe voel je je? Wat doet het met je? Waar voel je je al dan niet prettig bij? Wat kan anders? Wat kan beter?

Deze vragen zetten beide partners tot nadenken over de diepgang van de relatie.

Communicatie is daarbij het ultiem recept. Merk je dat je ex de neiging heeft om in oude patronen te hervallen? Spreek hem/haar daarover aan en wacht niet tot er weer een eruptie plaatsvindt.

Onderhouden van de relatie

relatie onderhoudenDe dingen die we zien en meemaken doorheen ons leven zorgen voor nieuwe inzichten en nieuwe levenslessen (dat is althans de bedoeling). Een relatie onderhouden is een must om ervoor te zorgen dat beide partijen zich goed en veilig voelen. Er wordt ook wel gezegd dat je een relatie niet vanzelfsprekend mag nemen.

Neem je een relatie wel vanzelfsprekend dan toont dat van weinig respect naar je geliefde toe. Je doet zoveel moeite om je ex terug te winnen, niet omdat je terug de persoon wilt zijn waar hij/zij op is afgeknapt. Hou de volgende punten zeker in je achterhoofd.

  • Geef je partner spontaan een complimentje.
  • Zeg af en toe dat je van elkaar houdt.
  • Zorg dat er een balans is in het nemen van initiatieven.
  • Durf je fouten toe te geven.
  • Maak een aantal keer per week tijd voor elkaar. Dit kan zijn een uitje, een moment voor tv, samen gaan slapen, etc…
  • Maak bewust tijd voor een goed gesprek.
  • Doe dingen die je voordien niet deed (huishoudelijke taakjes).
  • Laat mekaar vrij zijn en wil geen controle uitoefenen op elkaar.
  • Bestaat je probleem uit een verslaving (alcohol, drugs, medicatie, seks, gamen, etc…). Zorg dat je hulp zoekt zonder dat je partner er steeds achter moet vragen.

Deze dingen zorgen er niet alleen voor dat jullie op een liefdevolle manier tegenover elkaar staan. Het geeft een geheel nieuwe dimensie aan de behoeftes die jullie beiden hebben.

Zorg dat jullie op één lijn zitten

Respecteer elkaars sterktes en zwaktes. Niemand is perfect, ik niet, je ex niet en jij niet! Geen van beide partners moet zichzelf superieur beschouwen. Zorg dat jullie op één lijn zitten. Schenk niet alleen aandacht aan de dingen die jou voldoening geven, kijk ook naar de behoefte van je partner.

De boventoon hanteren en je boven je partner plaatsen is niet bepaald respectvol. Draag zorg voor elkaar en investeer in elkaar hoe je in je hobby of werk zou investeren. Want ik kan je verzekeren als daar nu niet aan gewerkt wordt, dan zal het zich naar de toekomst toe opnieuw herhalen en dan zal je waarschijnlijk ‘relatie vrij’ door het leven moeten gaan.

Even iets over mezelf

medium fabio over mezelfMijn grootste passie (naast het mediumschap en mijn werk als kaartlegger) en inspiratie is relatietherapie en psychotherapie.

Ik kan relaties perfect ontleden en zuiver aanvoelen. Dit bewijs ik ruimschoots in mijn praktijk waar ik dagelijks mijn kennis ontleen aan relatievraagstukken.

Relaties geven mij niet enkel voldoening, ze gunnen mij een blik in de diversiteit daarvan. Niet omdat ze allemaal ‘perfect’ zijn, maar omdat ik weet dat iedereen deze in een positieve richting kan sturen. 

Is het nu omdat je je ex wilt terugwinnen, of behoefte hebt aan relatiecoaching, relaties laten je kennis maken met wie je in wezen bent.
Ze zijn niet alleen bedoeld als aanvulling op je leven. Ze laten het diepste van onze ziel zien.

In nieuwe en bestaande relaties is het de bedoeling om je over te geven aan de ander. Je moet je volledig kunnen openstellen wil je je partner beter leren kennen. Het is die diepgang die relaties goed laat wortelen.

Ik zie mezelf niet als iemand die alles vanuit een wetenschappelijke invalshoek benader. Ik heb een gevoelige radar dat me in staat stelt om op die relatie energie in te zoomen.

Veel mensen reageren vaak ‘een ex is een ex’, een ex is niet zomaar ex, etc… Ik ben het daar helaas niet mee eens. De mensen die dit roepen weten niet welke hulpvraag ik krijg, wat de achtergrond is van de ex- relatie.
Zij projecteren de eigen negatieve ervaring met een ex en scheren elke ‘ex’ over dezelfde kam.

mijn ervaringWaarom zou ik niet over iets bloggen als de resultaten er we degelijk zijn?

Waarom zou ik hypnotherapie afbreken als het bij mij niet gewerkt heeft? Betekent het dan dat het bij iemand anders niet kan werken?

Via Facebook kreeg ik een dame die zich personlijk aangevallen voelde na het delen van één van mijn blogs over hoe je je ex kan terugwinnen. Zij was zo ‘over the top’ in haar manier van reageren dat ze mij persoonlijk ging aanvallen. En dat nog publiekelijk! Het fatsoen was niet aanwezig om via een privé bericht haar ongenoegen te delen.

Dit heeft me wederom geleerd dat je als blogger niet iedereen kan tevreden kan stellen en dat je je niet mag laten weerhouden door deze mensen om te schrijven.

Als je schrijft over ‘basic’ onderwerpen dan ben je goed en word je opgehemeld. Schrijf je een stuk dat bij velen ‘gevoelig’ ligt zoals je ex terugwinnen, dan word je gebombardeerd met kritiek.

Dit bewijst letterlijk dat deze mensen een negatieve ervaring gehad hebben met dat onderwerp. Want waarom zou je boos en gefrustreerd reageren op een topic van een blogger?

Kritische reacties zijn niet altijd leuk, maar je moet deze mensen dankbaar zijn. Door hun manier van reageren gunnen ze je een blik in hun ziel. En daarmee kom je van deze mensen veel te weten wat op zijn beurt weer zorgt voor schrijfinspiratie.

De wereld kan je niet veranderen. Je kan wel zelf een voorbeeld zijn voor mensen die jouw artikels wel op prijs stellen. Voor een blogger (die oprecht blogt) is dat een dankbaarheid op zich ☺.

Warme groet,

Medium Fabio


Interessante blogs:

Mijn partner heeft borderline: Leven met een borde...
Je ex terugwinnen doe je zo: deel 3

GERELATEERDE BERICHTEN

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.