Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

Leren kaartleggen met de Lenormand

lenormandkaarten

Wil jij leren kaartleggen met de Lenormand? Wil jij de kneepjes van het vak aanleren met een to the point cursus? Dan heb ik goed nieuws voor jullie! Vandaag spits ik dit blog toe op het kaartleggen met de Lenormand. Wat mag je van ons verwachten? Is kaartleggen te leren? Hoe kan je jouw mediamieke gave aanscherpen en welke meerwaarde bieden de Lenormandkaarten ons?

In dit blog gaan we dieper in op het kaartleggen met de Lenormand.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om onze wekelijkse blog updates direct in je mailbox te ontvangen.

Word lid van onze Facebook community en onze Facebook groep waar je dagelijks inspirerende artikelen, citaten en spiritualiteit kan terugvinden.


Kun je kaartleggen leren?

Deze vraag wordt me regelmatig gesteld en het antwoord hierop is ja en neen. Je kan leren kaartleggen door de betekenis van de kaarten te kennen, de kaartcombinaties aan te leren en allerlei legpatronen van buiten te leren. Echter dien je wel (om een goede kaartlegger te worden) de rode draad doorheen de kaarten op te pikken.

Kaartleggen is niet louter en alleen de kaartbetekenissen kennen, het is meer dan dat alleen.
Je moet de kaarten kunnen verbinden met andere kaarten, je moet kunnen kijken naar de kaartkleuren (medaillons: harten, klaveren, ruiten en schoppen), je moet er een verhaal van kunnen maken en uiteraard moet je deze ook kunnen vertalen in eigen woorden.

Als ikzelf de kaarten ga leggen dan zal ik nooit ‘schoolse’ termen gebruiken die ik mezelf heb aangeleerd toen ik 6 jaar was. Ik zal altijd trachten er eigen synoniemen aan te geven want op die manier kan je jezelf onderscheiden en dat maakt tevens ook dat je een goede kaartlegger(ster) kunt worden.

Uiteraard zal je veel moeten oefenen om de verfijnde kneepjes van dit vak te kunnen. Dat gaat niet van vandaag op morgen, de één is er al sneller mee weg dan de ander. Het is dus NIET onmogelijk om het vak van kaartlegger(ster) aan te leren.

De kaartkleuren

kaartkleurenDe medaillons of de kaartkleuren zijn belangrijke elementen die op de kaarten worden aangegeven. Ze staan er tenslotte niet zomaar op! Zij geven jouw meer details weer over een bepaald onderwerp en dienen dan ook met de nodige juistheid geduid te worden.

Iedereen weet dat kaart no.10 de zeisen als kaartkleur ruiten boer heeft. De zeisen op de kaart voorspellen breuken, afmaaiingen, een abrupt iets, dingen waaraan je je niet aan verwacht, etc...

Ruiten boer heeft dan weer een andere betekenis, deze spreekt van een jonge en attentvolle man, iemand met een jeugdig karakter en tegelijkertijd iemand die zakelijk is ingesteld. 

Dus als je gaat kaartleggen ga je eerst moeten beslissen of je de medaillons wilt lezen, de kaartbeeldjes of allebei. In deze complete cursus leer je al deze elementen samenvoegen om het kaartleggen volledig onder de knie te krijgen.

De cursus kaartleggen

Als wij de cursus kaartleggen met de Lenormand doceren dan starten wij altijd eerst met het uitgebreid leren lezen van de basis betekenissen (zonder de medaillons). Eens dat deze gekend en ingeoefend zijn, gaan wij legpatronen aanleren waar je ook enkel de medaillons kunt lezen en zelfs een combinatie van kaartbeeldjes en medaillons.

Op deze manier krijg je tijdens een legmethode heel wat informatie te zien van de persoon waarvoor je de kaarten legt. Als je dit volledig onder de knie hebt dan kan je de kaarten ook met de nodige details gaan lezen.

Ikzelf werk ook met de omgekeerd betekenis: wat als een kaart omgekeerd ligt en welke meerwaarde hebben zij ons te vertellen over iemand zijn verleden, heden of toekomst? Deze omgekeerde betekenis heb ik volledig uitgewerkt toen ik 10 jaar was. Ik heb geleerd om de kaarten op een unieke, makkelijke maar vooral doeltreffende manier te duiden. Ik heb ook heel wat eigen legpatronen ontwikkelt waar je gedetailleerde informatie in kan uithalen.

Online cursus Lenormand

online kaartleggenWij bieden ook een online cursus aan in het leren kaartleggen met de Lenormandkaarten.

Deze cursus verloopt makkelijk via een digitale leeromgeving. De leeromgeving zit boordevol opdrachten, legmethodes en uiteraard de volledige cursus die je makkelijk kan afdrukken.

De digitale leeromgeving heeft een ontwikkelde applicatie die je kan downloaden via de Apple store en de Google play store.

Op deze manier is het nog aangenamer om de cursus te volgen via jouw smartphone of tablet. Onze cursus is daarom ook mobiel- en tablet vriendelijk wat betekent dat de cursus zich aanpast aan het toestel dat je gebruikt.

De opdrachtjes die jij gemaakt hebt voorzien wij van verbetering en feedback waardoor er een persoonlijke interactie ontstaat. Wij houden en streven een visuele aanpak na, dit betekent dat je in de digitale leeromgeving ook allerlei foto’s treft met hoe een legging nu wel of juist niet gebeurt.

Het is ook uiteraard mogelijk om de cursus privé te volgen in onze praktijk te Wetteren. Hierin kiezen wij bewust voor een één-op-één contact. Waarom? Omdat een cursus in groep jou niet de volledige aandacht kan bieden die je nodig hebt om de cursus succesvol af te ronden. Dit biedt ruimte in een individuele aanpak waarin je gedurende die dag ook al jouw vragen kan afvuren waardoor het volgen van de cursus nog prettiger wordt.

Wat zijn de voordelen van de online cursus?

 • De cursus is te volgen vanuit jouw eigen vertrouwde omgeving.
 • De cursus is printbaar en is makkelijk te downloaden op jouw laptop, smartphone of tablet.
 • Certificaat na voltooiing van de cursus wordt jou toegestuurd.
 • Mogelijkheid om als consulent(e) te werken op onze bellijn van Art of Mediums.
 • De online cursus is betaalbaar voor iedereen die het vak van kaartlegger(ster) onder de knie wilt hebben.

Wat zijn de voordelen van de één-op-één cursus in onze praktijk?

 • Er worden echte cases aangekaart.
 • Wij laten jou stap voor stap alle legmethodes zien want hierdoor wordt het visueel leren aangescherpt.
 • De cursus wordt jouw volledig aangeboden en is een naslagwerk voor jou.
 • De Lenormandkaarten worden jou aangeboden door Art of Mediums.
 • Certificaat wordt je overhandigd na de cursusdag.
 • Mogelijkheid om als consulent(e) te werken op onze bellijn van Art of Mediums.

Tijdens de privé cursus in onze praktijk te Wetteren voorzien wij een lunch die bestaat uit een broodjesmaaltijd en heb je de mogelijkheid om koffie, thee en frisdranken te consumeren.
Ben jij een roker en geniet je graag van een sigaret? Dan kan dat perfect op ons terras!

Het is de bedoeling dat jij je kan thuisvoelen en je kan genieten van een positieve sfeer en energie.
Een cursus hoeft niet altijd ‘serieuze’ koek te zijn, naast het leren van de kaarten is af en toe lachen en gek doen geen zonde. Op die manier blijft de aangename en positieve energie stromen (tenslotte zijn wij allemaal mensen).

Heb jij interesse om de online cursus te volgen of de privé cursus? Wil jij genieten van meer dan 20 jaar praktijkervaring door Fabio & Stef.

Vul het contactformulier in en we sturen je alle info per mail.

Neem zeker ook een kijkje op onze expertise pagina, E-learning Lenormand pagina en/of de cursus kaartleggen pagina voor meer informatie.

Medium Fabio

Heb jij een obsessie van je ex? Zo pak je het aan!
Een verwoestende relatie loslaten

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.