Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

Omgaan met energiezuigers: 10 praktische tips

 omgaan met energievreters

Omgaan met energiezuigers? Je zal het ongetwijfeld wel kennen. Mensen uit je omgeving die jou energetisch compleet kunnen leeghalen. Je voelt je afgepeigerd, moe en je moet de dag nog doorkomen. Je hebt geen zin meer om iets te ondernemen en je voelt je zwaarmoedig. Deze mensen doen er alles aan om er zelf beter van te worden.

In dit blog deel ik 10 gratis tips hoe je energiezuigers aanpakt en hoe je je kan afschermen.

Deel jouw mening op het einde van dit artikel en schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief om blog updates direct in je mailbox te ontvangen.

Word lid van onze Facebook community en Facebook groep waar we jou een dagelijkse shot geven rond spiritualiteit en lifestyle.

Op het einde van mijn blog kan je een lijst vinden met interessante blogberichten.


Energie geven? Wat krijg ik ervoor terug?

Energie gevenJe zal het zeker herkennen, iemand uit je omgeving voelt zich niet goed, worstelt met allerlei problemen en wilt steeds beroep doen op jouw advies.

Deze mensen willen elke dag hun verhaal kwijt want het leven valt hun zwaar. Ze zijn voortdurend op zoek naar antwoorden en bevestigingen en willen dat je hun rugzak meedraagt.

Na deze gesprekken ben je doodmoe. De ander walst over je heen en is alleen begaan met zichzelf.

Het put je uit zodat je niet meer in staat bent om op een normale manier te functioneren. Het klinkt erg I know maar het is wel de realiteit!

Deze mensen weten bij wie ze dit wel en niet kunnen doen. Ze zijn berekend en selecteren ook die mensen uit die ze kunnen leegzuigen. Ze proberen een vat zonder bodem te vullen tot het probleem voor hun wordt opgelost.

Help ik ben het slachtoffer

Iedereen heeft een verleden en iedereen kent weleens tegenslag. Je mag beroep doen op een hulpverlener, medium of kaartlegger maar je wordt er beter niet afhankelijk van. Je bent dan niet meer in staat om zelfstandig te functioneren en legt je zelfredzaamheid in handen van anderen.

Het verleden is tegenwoordig een excuus om energievretend gedrag te rechtvaardigen. Er wordt niet stilgestaan bij hoe de ander zich voelt. Het gaat om de IK houding die de eerste plaats krijgt.

Hooggevoeligheid en energie

Het is niet vreemd dat hooggevoelige mensen dikwijls energetisch helemaal leeg zijn. Vooral de spirituele hulpverleners kunnen hier behoorlijk last van ondervinden. Anderzijds zijn diegene die de energie aftappen in veel gevallen zelf hooggevoelig en weten ze hun eigen emoties niet in bedwang te houden. Je hebt er daarom baat bij om hier consequent mee om te springen.

Kenmerken van energievreters

Energievreters herken je aan een aantal houdingen:

 • ze praten alleen over zichzelf
 • ze hebben zelden leuke dingen te melden, het is altijd negatief
 • nadat je een paar uur met deze mensen hebt doorgebracht ben je lichamelijk en geestelijk helemaal op
 • ze polsen zelden hoe het met jou gaat
 • ze voelen zich altijd onbegrepen
 • ze hebben altijd een negatief beeld over hun situatie
 • ze zijn vaak jaloers op de successen van anderen
 • ze dramatiseren en maken van een mug een olifant
 • ze hebben een gebrek aan introspectie
 • ze weerleggen de verantwoordelijkheid bij een ander

Om dit patroon te doorbreken is het wenselijk om je grenzen aan te geven.

Energie geven uit schuldgevoel

Wie zijn grenzen niet kan aangeven zal uiteindelijk energie geven uit schuldgevoel om de ander niet te moeten kwetsen. Is dat een faire houding naar jezelf toe? Ik denk het niet! Je moet kunnen aangeven dat je de ander te pas en te onpas niet altijd te woord hoeft te staan (het is geen verplichting). Het gaat hier wel over jou. Moet jij je er niet prettig bij voelen? Verloochen je grenzen niet uit schuldgevoel en bewaak je eigen identiteit!

Tips om je energie te bewaren10 tips om je energie te bewaken en te beschermen

 1. Leer begrijpen dat iedereen iedereen beïnvloed: Iedereen beïnvloed elkaar. Wees je bewust dat je zelf de keuze hebt om je te laten beïnvloeden door anderen.

 2. Ga niet mee in de ander: Af en toe eens je hart luchten, klagen en roddelen dat doen we allemaal. Merk je dat het vervelend wordt? Roep het een halt toe.

 3. Beperk de omgang met negatieve mensen: Als je weet dat iemand je leeghaalt, zoek deze mensen dan zelf niet op.

 4. Ga nooit over je eigen grenzen: Wees vanaf het eerste moment resoluut en maak de ander duidelijk hoever hij/zij kan gaan.

 5. Jij komt op de eerste plaats: Jouw behoeftes komen op de eerste plaats en niet die van de energievreters. Kunnen ze het niet accepteren? Dan is dat niet jouw verantwoordelijkheid.

 6. Beter voorkomen dan genezen: Je voelt, hoort of ziet ze al van ver afkomen. Geef meteen aan dat je vandaag tijd en ruimte voor jezelf neemt en dat je er later zelf op zal terugkomen.

 7. Geen verplichtingen: Je bent jouw aandacht aan niemand verplicht buiten aan jezelf. Ook hier is het belangrijk dat je niet in schuldgevoel gaat zitten.

 8. Val niet in herhaling: Vaak begrijpen mensen geen algemeen Nederlands. Je hebt hun al duidelijk gemaakt dat je voor jezelf kiest vandaag. Begrijpen ze het niet? Dan is het niet aan jou om de boodschap 10 keer te herhalen (ook dat werkt vermoeiend).

 9. De kunst van stilte: Soms kan de kunst van stilte een oplossing zijn. Hierdoor zet je de ander tot nadenken en dwing je de persoon (onbewust) om aan introspectie te doen. Goede tip als je al op voorhand weet dat mensen je boodschap niet zullen begrijpen.

 10. Blijf altijd jezelf: Verander nooit je persoonlijkheid voor een ander. Voel je niet schuldig als je geen tijd kunt vrij maken. Het is de energievreter die zichzelf in vraag mag stellen.

Veel succes

Medium Fabio

Dit artikel is gepubliceerd geweest in Para Astro editie augustus 2018.


Interessante blogberichten

8 manieren om een leugen te herkennen
Stoppen met klagen: je wordt er niet ongelukkig va...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.