Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

Positieve gevoelens ontwikkelen: versterk je emotionele veerkracht

positieve gevoelens ontwikkelen

Je goed voelen is geen geforceerde rol. Het gaat veel meer over je bewuste aanwezigheid bij alle goede dingen om je heen, leren om meer dingen te vinden die je een goed gevoel geven en deze kansen ook meer te waarderen. We voelen ons het best als we helemaal onszelf kunnen zijn, zelfs in moeilijke omstandigheden.

We bespreken 5 manieren om meer gelegenheid te creëren om je onmiddellijk goed te voelen om tegelijkertijd tot meer levensvreugde te komen.


1. Wees open en nieuwsgierig – open je geest

Laat strakke verwachtingen los. Openstaan voor nieuwe ervaringen, een geest hebben die openstaat om te groeien en die niet ‘star’ is, heeft een fantastische en positieve invloed op elk aspect van je geluk en welbevinden.

Hoe kun je meer openstaan voor de ‘directe’ ervaringen? Je verwachtingen geven je ervaringen en vormen ook je vreugde. Als je verwacht dat iets slecht zal zijn, dan is de kans groot dat het slecht zal uitpakken. Ga je ervan uit dat iets schitterend wordt, word je teleurgesteld als dat niet zo is.

Nieuwsgierigheid doet echter niets minder dan het verbreden van je geest; nieuwsgierigheid is een doorslaggevende factor voor je welbevinden. Onderzoek heeft meermaals getoond dat nieuwsgierig zijn bijdraagt aan een gelukkiger leven op de lange termijn. De eerste stap is weten wie je bent, waar je van houdt en hoe je leven beter, veiliger, gelukkiger of gemakkelijker kan zijn. Hoe nieuwsgieriger je bent, hoe groter je wereld wordt en hoe meer je kennis van jezelf en van anderen uitdiept.

 

2. Wees dankbaar en waardeer de dingen die je hebt – open je ogen

Heb je al eens stilgestaan waarvoor je dankbaar bent? Een van de belangrijkste manieren om je dagelijkse vreugde en geluk te verhogen, is het goede in je leven te waarderen en een aantal dingen te waarderen die je vanzelfsprekend vindt.

Als je je leven waardeert, versterkt dat je welbevinden op alle vlakken. Uit onderzoek is gebleken dat het effect van dankbaarheid enorm is. Soms vergeten we te kijken naar datgene wat we hebben.

Dankbaarheid is een van de gezondste positieve emoties. Door dankbaar te zijn word je:

 • alerter
 • enthousiaster
 • oplettender
 • empathischer
 • vriendelijker
 • gelukkiger
 • gezonder


3. Wees vriendelijk – open je hart

Je kunt je positieve emoties en welbevinden versterken door vriendelijker te zijn. Een van de manieren waarop je dat kan doen, is een ‘liefdevolle meditatie’ te doen. Dit verbetert je relaties met anderen, en versterkt je mentale gezondheid.

Vergeet niet dat we gestuurd worden door wederkerigheid; dus waarom zou je niet beginnen met iets te geven dat je zelf graag zou krijgen? Willekeurige vriendelijke daden kunnen alles zijn:

 • iemand bedanken
 • jezelf kwetsbaar opstellen
 • open zijn ten opzichte van je gevoelens en emoties
 • eerlijkheid tegenover jezelf

 

4. Bij andere mensen zijn – leg sociale contacten

We hebben allemaal al ondervonden dat bij andere mensen zijn een van de beste bronnen van geluk en onmiddellijke vreugde is. Tijd maken voor je vrienden en je familie betekent dat je de telefoon moet pakken en je agenda tevoorschijn moet halen, maar soms betekent het ook gewoon dat je ‘nee’ moet zeggen tegen iets anders.

Tijd maken voor oude vrienden is belangrijk, maar ook nieuwe vrienden maken speelt een grote rol. Naarmate je verandert en jezelf ontwikkelt in het leven, delen verschillende mensen uiteenlopende behoeften en interesses met jou. Als je sociale leven op een wat lager pitje staat, wat kun je daar dan vandaag aan doen? Inderdaad, oude vrienden opzoeken of nieuwe sociale contacten leggen.

 

5. Wees echt – open jezelf

Laat je echte ik schitteren en wees authentiek! Echt ‘zijn’, is weten wanneer je op je best bent en gelukkig bent en in ‘jouw’ huid leeft. Je zult merken dat je ‘echte’ ik naar boven komt als je oprecht gelukkig bent. Tenslotte ben je het gelukkigst als je in staat bent om alles te zijn wat je in je diepste wezen bent.

Door jezelf volledig te zijn, zowel op geestelijk als op gevoelsvlak, zal je je leven in een opwaartse spiraal kunnen leiden. Heb je op dit moment alleen maar ‘iets’ nodig, om je stemming op te krikken? Dan is het wellicht tijd om oprechte vreugde en plezier in je leven te introduceren en te verhogen.


 Interessante artikels

art of mediums spirituele shop

Innerlijke krachtkaarten: element vuur
Pendelmat: meester de bewegingen van je pendel

GERELATEERDE BERICHTEN

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.