Medium Fabio

Aanbevolen 

Tweelingzielen

man vrouw 750

Wat zijn tweelingzielen? Hoe komt de ontmoeting tot stand? Wat zegt het ego versus onvoorwaardelijke liefde? Welke weg dien je af te leggen doorheen dit proces? Tweelingzielen voelen zich vaak verscheurd en op onbekend terrein. De onwetendheid brengt verwarring en het ego wil zich laten gelden en zo stranden we in een patroon van aantrekken en afstoten. 

Over tweelingzielen zijn er heel wat misvattingen. Er wordt zoveel over geschreven en over gezegd. De vraag blijft: klopt dit ook wel allemaal? 

Ik schrijf over dit onderwerp, niet omdat ik het beter weet maar omdat ik er veel over weet. Op het einde van dit blog kan je mijn persoonlijk verhaal lezen. 

Deel je mening onderaan dit artikel en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Word lid van onze Facebook community en onze Facebook groep en ontvang dagelijks inspiratie, nieuws, citaten en meer. 

Op het einde van dit blog kan je gerelateerde blogartikelen terugvinden.


Wat is nu een tweelingziel?

wat is een tweelingzielEen tweelingziel betekent letterlijk: één ziel gesplitst in twee lichamen.
Bij de incarnatie of geboorte wordt de ziel over twee verschillende fysieke lichamen verdeeld.
Die hoeven zelfs geen familieband te hebben en het is best mogelijk dat ze fysiek ver van elkaar verwijderd zijn.

De meeste mensen die hiermee te kampen hebben, voelen al op vrij jonge leeftijd dat het ‘ontbrekend’ stukje ergens op de wereld rondloopt.

Dit uit zich heel dikwijls in hoogsensitiviteit, spiritualiteit en zelfs helderziendheid. 

Het is niet zo dat beide tweelingzielen op exact hetzelfde moment hetzelfde voelen of ervaren, vaak ontstaat de bewustwording bij de een, waarop jaren later de ontdekking volgt bij de ander. 

Dat is een geleidelijk proces, dat door liefde wordt gestimuleerd of aangemoedigd. Tweelingzielen voelen zich meestal incompleet en gaan onbewust op zoek naar dat 'andere stukje'. Wanneer ze elkaar dan uiteindelijk ontmoeten, ontstaat er een symbiose. Dat laatste kunnen ze nergens anders ter wereld vinden dan bij elkaar.Dit alles gaat gepaard met een gevoel van gemis, een gevoel van leegte. Er is onbegrip, want voor de omgeving blijft dit alles een raadsel. 

De ontmoeting

Tweelingziel ontmoetingTweelingzielen die mekaar ontmoeten, ervaren een totale eenheid van gevoel en emoties, iets wat ze nooit eerder hebben meegemaakt.

Een dergelijke ontmoeting gaat niet zonder slag of stoot, want enerzijds willen ze op zielenniveau bij elkaar zijn, terwijl anderzijds het ego steeds de bovenhand probeert te nemen.

Niet zelden slaat een van beide op de vlucht, ook al omdat er sprake is van angst en onzekerheid. 

De reden hiervoor is, dat de ratio (verstand/ego) in conflict geraakt met het onwetende gevoel van het hart.
Het ego wilt de controle handhaven, terwijl het hart de complete overgave wil. Door dat  conflict ontstaat er een spiraal van aantrekken en afstoten. 

Tweelingzielen worden als het ware ‘verplicht’ om bewust en onvoorwaardelijk om te gaan met de andere twin. Willen of niet, ze kunnen er niet omheen. 

Het doel achter deze ontmoeting is, dat beide harten elkaars bestaan moeten ontdekken om zo, los van elkaar,  elk aan hun eigen stuk te werken. Tweelingzielen hebben ALTIJD een aantal taken die ze moeten volbrengen. 

Het ego versus onvoorwaardelijke liefde

Zoals we al geschreven hebben, is het ego een gedachte die niet wil geconfronteerd worden met de liefde die je voelt voor je twin.

Het ego wil je blijven overheersen en wil je allerlei irrationele gedachten inprenten.
Onvoorwaardelijke liefde wil je, net ondanks de pijn die je voelt, bewust maken van het feit dat jullie samen horen. 

De amputatie die je ervaart, komt vanuit het ego, want je ziel en je twin zijn met mekaar verbonden en daarvoor hoeft zelfs geen fysiek contact nodig te zijn. Het gevoel, de energetische band, jullie karma en jullie liefde volstaan om te berusten en te vertrouwen. 

Het ego bestaat uit:

 • angst
 • onzekerheid
 • boosheid
 • controle
 • aantrekken en afstoten
 • losbandig gedrag
 • ontkenning

Al deze factoren (en er zijn er vast nog meer) zijn nu net de typische kenmerken of verschijnselen die zich bij elke ontmoeting tussen tweelingzielen aandienen.

Iedereen zal ongetwijfeld het aantrekken en afstoten kennen.
Toch zijn er twee types van mensen: de bewuste mens (de volger) en de onbewuste (de wegloper). 

Hij/zij die zich bewust is:

 • heeft het het moeilijkst
 • is zich bewust van de connectie
 • is degene die ook meer angst ervaart, de angst om te verliezen
 • is spiritueel
 • bindt zich niet aan anderen
 • blijft trouw aan zijn/haar gevoel
 • voelt zich onbegrepen en eenzaam 
 • het ego bestaat uit angst, onzekerheid, controle…

De onbewuste:

 • vlucht weg
 • heeft bindingsangst
 • spiritueel nog niet ontwikkeld
 • voelt innerlijk wel een connectie, maar is zich verder niet bewust van het proces
 • zal dikwijls extreem gaan daten en seksuele contacten opzoeken (vluchtgedrag)
 • heeft de neiging om teveel alcohol te consumeren
 • storten zich heel dikwijls op het werk
 • het ego bestaat uit ontkenning, koppigheid en aantrekken en afstoten.

De weg naar onvoorwaardelijke liefde

onvoorwaardelijke liefdeHet doel is dat je leert liefhebben zonder voorwaarden. Je wordt door het universum verplicht om met je hart te denken en te voelen en je krijgt zolang de lessen voorgeschoteld tot je geleerd hebt om anders te kijken naar je twin. Je hebt hem of haar ook niet ‘zomaar’ op je pad gekregen.

Onvoorwaardelijkheid betekent ook: niet over je heen laten lopen.
Je moet vooral eigenliefde ontwikkelen en je mag en moet je grenzen op een constructieve manier leren aangeven.
Je zegt niet:”Ik hou van jou als...”. Neen, “Ik hou van jou!”, punt.

Het is een weg die op veel onbegrip stuit en vaak pijn doet, maar eens je de manier gevonden hebt om met je hart te denken, dan heb je de extase al deels bereikt en zodoende zal je twin de motivatie vinden om hetzelfde te doen.  

De praktijk

Zelf heb ik mijn tweelingziel mogen ontmoeten. Wij hebben bovenstaande gebeurtenissen stuk voor stuk meegemaakt en doorleefd. Het is gepaard gegaan met strijd, verdriet en veel pijn.

Wij zijn op een punt gekomen van volledige overgave, waardoor we nu in symbiose leven.
We voelen mekaar in alle vormen aan en onze liefde is dieper dan de liefde die wij voor mekaar voelen.
Dagelijks leren we om bij ons gevoel te blijven en we leven momenteel een gelukkig leven, maar ook wij hebben deze ‘never ending story’ gekend. 

Als je wat op het internet surft, lees je een heleboel over dit onderwerp. Sommige mensen zijn van mening dat niet alle tweelingzielen een liefdesrelatie kunnen onderhouden en dat het iets kan zijn voor een volgend leven als het nu niet lukt. Daar geloof ik niet in. En waarom niet? Wel, het feit dat je hem/haar in dit leven tegenkomt, is een teken dat je er in dit leven mee moet handelen, dat je in dit leven herenigd moet worden. Bij de een gaat dat vlug, bij de ander kan dat maanden tot zelfs jaren duren. 

Ik begeleid dagelijks mensen in mijn praktijk die dit proces doorplopen. Het is frappant hoeveel mensen hiermee worstelen.

Velen zie ik samen komen, anderen weer niet, omdat ze nog bepaalde fases moeten doormaken, maar op het einde van de rit belanden ze altijd samen. 

Laat je niet ontmoedigen, want tenslotte is het JOUW gevoel die ertoe doet.
Jij weet en voelt hoe het werkelijk zit, ook al zegt een medium iets anders.


Interessante blogs:

Fabio is een expert op het gebied van tweelingzielen en is regelmatig aanwezig op de evenementen van Bloom

Medium Fabio

Terug bij je ex

GERELATEERDE BERICHTEN

 

Reacties 2

Gast - Vob op dinsdag 02 oktober 2018 22:57

Ik zit nu tweeëneenhalf jaar in het proces en wow wat heb ik veel gelezen en heb ik veel geleerd,ben ook de zin van deze ontmoeting gaan begrijpen .Een man die eigenlijk helemaal mijn type niet is.Dezelfde jeugd dezelfde wonden.Hij heeft de leegte in mij aangeraakt en losgemaakt,en ik ben er nu achter dat wij elkaar ontmoet hebben om bij beiden het helingproces in gang te zetten de weg naar eigenliefde en niet meer emotioneel afhankelijk te zijn van een ander om deze leegte in onszelf op te vullen.Het aantrekken en afstoten heeft de wonden van vroeger opengemaakt pfff en dat deed pijn ik heb me weer zo ongewenst gevoeld het gevoel dat ik er niet toe deed.Op een gegeven moment begreep ik.dat het afstoten niets met mij te maken had maar met hemzelf zijn angst om echt te voelen zijn angst voor pijn en vooral zijn ego masker mocht niet vallen. Hij gaat van vrouw naar vrouw om die leegte op te vullen vrouwen die hem bevesteging geven dat hij er mag en zijn zijn leegte opvullen ook al is het maar voor even dan pas voelt hij zichzelf.Nu ben ik op het punt beland dat ik begrijp dat ik hem helemaal los moet laten zodat hij ook kan groeien en hopelijk de weg naar zijn hart terug vindt maar ook weer verbinding krijgt met zijn hogere zelf ik wil geen schaduwvrouw meer zijn of een snelle fix..Ik gun hem alle liefde van de wereld en hij zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.Maar ik moet verder en wil groeien ik heb begrepen wat mijn spirituele huiswerk is.En dat wil niet zeggen dat loslaten makkelijk is maar ik troost mij met de gedachte dat wij op zielsniveau al met elkaar verbonden zijn zonder hem was ik niet zover gekomen,een afspraak op zielsniveau!
Ik ben benieuwd naar de verhalen van anderen!
Liefs Von

Ik zit nu tweeëneenhalf jaar in het proces en wow wat heb ik veel gelezen en heb ik veel geleerd,ben ook de zin van deze ontmoeting gaan begrijpen .Een man die eigenlijk helemaal mijn type niet is.Dezelfde jeugd dezelfde wonden.Hij heeft de leegte in mij aangeraakt en losgemaakt,en ik ben er nu achter dat wij elkaar ontmoet hebben om bij beiden het helingproces in gang te zetten de weg naar eigenliefde en niet meer emotioneel afhankelijk te zijn van een ander om deze leegte in onszelf op te vullen.Het aantrekken en afstoten heeft de wonden van vroeger opengemaakt pfff en dat deed pijn ik heb me weer zo ongewenst gevoeld het gevoel dat ik er niet toe deed.Op een gegeven moment begreep ik.dat het afstoten niets met mij te maken had maar met hemzelf zijn angst om echt te voelen zijn angst voor pijn en vooral zijn ego masker mocht niet vallen. Hij gaat van vrouw naar vrouw om die leegte op te vullen vrouwen die hem bevesteging geven dat hij er mag en zijn zijn leegte opvullen ook al is het maar voor even dan pas voelt hij zichzelf.Nu ben ik op het punt beland dat ik begrijp dat ik hem helemaal los moet laten zodat hij ook kan groeien en hopelijk de weg naar zijn hart terug vindt maar ook weer verbinding krijgt met zijn hogere zelf ik wil geen schaduwvrouw meer zijn of een snelle fix..Ik gun hem alle liefde van de wereld en hij zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.Maar ik moet verder en wil groeien ik heb begrepen wat mijn spirituele huiswerk is.En dat wil niet zeggen dat loslaten makkelijk is maar ik troost mij met de gedachte dat wij op zielsniveau al met elkaar verbonden zijn zonder hem was ik niet zover gekomen,een afspraak op zielsniveau! Ik ben benieuwd naar de verhalen van anderen! Liefs Von
Gast - hedwigvlasakker op zondag 27 januari 2019 23:30

“Tweelingziel of zielsmaatje is iemand waarvan je weet dat je elkaar al eerder heb ontmoet; Het onduidelijke gevoel van erkenning, de puzzelstukjes die op zijn plek vallen “ Ik herken dit zo niet.

Wel heb ik iemand ontmoet waarbij er teveel toevalligheden en kruisverbanden waren met mijn leven om toeval te zijn. Het was alsof iemand in een andere dimensie een identiek leven had meegemaakt als ik in deze dimensie.
Ik ontmoette hem via een date in een restaurant. Hij was het evenbeeld van mijn vader, had de naam van mijn ex, was geboren in het zelfde jaar, had hetzelfde werk. De een bestudeerde het de ander werkte erin. Het nummer van zijn huis was hetzelfde als het mijne, de naam van het huis identiek aan de naam van het adres waar ik had gewoond. Identieke geografische ligging en omgeving tot en met de tuin en notenboom, haven, molen, het eenvoudige koffiezetapparaatje.,het zwarte paard (ook de lieveling van mijn ene opa) en zijn zoon die lid was van de kerk gesticht en gebouwd door mijn andere opa in de plaats waar ik geboren was. Hij had de wereld rondgereisd met een dame met mijn naam En ik met iemand met zijn naam. Hjj bleek familie van één van mijn werkgevers in het buitenland jaren geleden enz. De overeenkomsten strekten zich uit tot en met vorige levens.

Aanvankelijk heb ik een relatie wat afgehouden en voordat deze uberhaupt kon opbloeien werd deze persoon ziek. Hij overleed binnen een jaar. Volgens een medium schijnt dit mijn tweelingziel te zijn geweest. Ik was gewoon verbaasd over deze steeds meer voorkomende overeenkomsten, de vertrouwdheid alsof we elkaar al jaren kenden en het feit dat hij precies datgene had gedaan wat ik altijd had gewild dat iemand zou doen.
Ik blijf het vreemd vinden dat ik deze persoon heb moeten ontmoeten als het verder onmogelijk wordt gemaakt er iets mee te doen.

“Tweelingziel of zielsmaatje is iemand waarvan je weet dat je elkaar al eerder heb ontmoet; Het onduidelijke gevoel van erkenning, de puzzelstukjes die op zijn plek vallen “ Ik herken dit zo niet. Wel heb ik iemand ontmoet waarbij er teveel toevalligheden en kruisverbanden waren met mijn leven om toeval te zijn. Het was alsof iemand in een andere dimensie een identiek leven had meegemaakt als ik in deze dimensie. Ik ontmoette hem via een date in een restaurant. Hij was het evenbeeld van mijn vader, had de naam van mijn ex, was geboren in het zelfde jaar, had hetzelfde werk. De een bestudeerde het de ander werkte erin. Het nummer van zijn huis was hetzelfde als het mijne, de naam van het huis identiek aan de naam van het adres waar ik had gewoond. Identieke geografische ligging en omgeving tot en met de tuin en notenboom, haven, molen, het eenvoudige koffiezetapparaatje.,het zwarte paard (ook de lieveling van mijn ene opa) en zijn zoon die lid was van de kerk gesticht en gebouwd door mijn andere opa in de plaats waar ik geboren was. Hij had de wereld rondgereisd met een dame met mijn naam En ik met iemand met zijn naam. Hjj bleek familie van één van mijn werkgevers in het buitenland jaren geleden enz. De overeenkomsten strekten zich uit tot en met vorige levens. Aanvankelijk heb ik een relatie wat afgehouden en voordat deze uberhaupt kon opbloeien werd deze persoon ziek. Hij overleed binnen een jaar. Volgens een medium schijnt dit mijn tweelingziel te zijn geweest. Ik was gewoon verbaasd over deze steeds meer voorkomende overeenkomsten, de vertrouwdheid alsof we elkaar al jaren kenden en het feit dat hij precies datgene had gedaan wat ik altijd had gewild dat iemand zou doen. Ik blijf het vreemd vinden dat ik deze persoon heb moeten ontmoeten als het verder onmogelijk wordt gemaakt er iets mee te doen.
Gast
maandag 27 mei 2019