Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

Tweelingzielen deel 2

twinsouls

Tweelingzielen deel 2 gaat over de runner en chaser dynamiek, hoe het proces in elkaar zit en welke fases doorlopen worden. Wat kan de chaser ondernemen? Wat kan de runner ondernemen en welke fase is het meest gecompliceerd. Van dichtbij bekijken we de tijdelijke ontwaking, het uittesten en triggeren, de periode van crisis, waarom vluchtgedrag aanwezig is, overgave aan het gevoel, de weg naar ontwaking en de weg naar eenheid

Dit blog is onderdeel van mijn eerste deel over tweelingzielen. Een vervolg op dit artikel is mijn blog over tweelingzielen deel 3 waar uitgebreid wordt ingegaan op symbolieken en meer.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en blog posts direct in je mailbox. Je kan ons makkelijk en snel volgen via onze Facebook community en onze Facebook groep

Wil je graag jouw persoonlijk verhaal delen om anderen een hart onder de riem te steken? Dat kan volledig anoniem door onderaan dit blog je reactie te delen. 


Tweelingzielen, soulmates, zielenmaatje?

runner en chaserEr wordt nogal snel geroepen dat twee mensen tweelingzielen zijn van elkaar. Ik ben nog steeds van mening dat je het parcours volledig moet doorlopen hebben voor je er een neutrale kijk op kan hebben.

Een eigen ervaring en kennis van zaken zorgen ervoor dat je perfect kan inzoomen op iemand.

Ik deel dit met jullie niet omdat ik het beter weet maar omdat ik er veel over weet. 

Ik bemerk erg vaak dat mensen graag tweelingziel willen zijn en dat zij zich op een bijzondere manier verbonden voelen met de ander maar ben je daarom ook een tweelingziel van iemand?
Je moet een onderscheid kunnen maken of het werkelijk een 'één ziel' splitsing is (tweelingziel) of een 'tweeziel' splitsing (soulmate, zielsmaatjes, etc...). Tweelingzielen worden ook verward met de narcisme dynamiek (op het einde van dit blog vind je een lijst met gerelateerde blogberichten).

Ik merk jammer genoeg ook dat mensen deze waarheid moeilijk onder ogen kunnen komen en daardoor heel boos of zelfs stout reageren. Tweelingziel energieën reageren niet vanuit boosheid maar vanuit verdriet en emoties.

Doordat ik al deze fases heb doorlopen en elke trilling heb meegemaakt ben ik ook in staat om een tweelingziel energie aan te voelen. Naast mijn werk als psychic medium en kaartlegger kan ik een tweelingziel trilling snel en makkelijk waarnemen. Ik heb er namelijk zelf ingezeten, ik weet hoe pijnlijk dit groeiproces is, hoeveel verdriet het kan doen en hoe paraliserend de situatie is. Vergeet daarom ook NOOIT dat jou andere helft ook met pijn en verdriet worstelt. De pijn die jouw twin voelt zal dan ook van andere aard zijn maar het blijft voor hem/haar een even pijnlijk proces (velen vergeten dat weleens).

De runner & chaser dynamiek

Iedereen die te maken heeft met het tweelingzielen proces heeft al gehoord over de runner en chaser dynamiek of beter gezegd: de wegloper en de jager. Maar wat is dat nu precies die runner en chaser? Mensen die in dit proces zitten kunnen moeilijk een onderscheid maken tussen deze dynamiek en het op zielsniveau verbonden zijn.

De runner en chaser dynamiek kenmerkt zich door een combinatie van diverse gevoelens. Angst, verlatingsangt, ontkenning en angst om toe te geven aan de eigen gevoelswereld. Omdat deze liefde zo diepgaand is, is er altijd één van de twee die op de vlucht slaat en niet kan toegeven aan deze diepe vorm van liefde.

De chaser of de jager gaat hels tekeer in het op jacht gaan naar de andere twin. Hij/zij willen het liefst samen zijn met hun twin, willen lichamelijk contact, ze kunnen niet alleen zijn en gaan dan ook allerlei tactieken toepassen om de runner te gaan triggeren.

 • ze gaan appjes of mails sturen
 • houden hun social media in de gaten
 • hebben voortdurend angst dat ze hem/haar zullen verliezen (obsessie)
 • hebben een gebrek aan eigen liefde 
 • staan erg onzeker in het leven
 • zijn emotioneel afhankelijk van hun twin
 • ze hebben steeds bevestiging nodig en gaan steeds op zoek naar antwoorden om op die manier hun laagzelfbeeld te onderdrukken.

De runners daarintegen doen net het tegenovergestede en willen graag in een eigen wereld opgesloten blijven. Zij houden er dan ook niet van als de chaser wanhopig achter hun aan zit te lopen. Runners worden gekenmerkt door:

 • vluchtgedrag
 • zij zijn erg onafhankelijk (emotioneel) en houden niet van het afhankelijk gedrag van de chaser.
 • verzetten zich tegen de transformatie
 • willen ook niet voelen en gaan daarom ook steeds op zoek naar aandacht van anderen om zo hun gedachten weg te wenden van de andere twin
 • komt behoorlijk onverschillig over

Runners hebben nooit echt geleerd om hun emoties en gevoelens te uiten. Dit kan uiteraard komen vanuit bittere jeugdjaren, eerdere stukgelopen relaties of een gebrek aan levenservaring. Het is niet abnormaal dat deze dan ook veel ruimte nodig hebben om op ‘adem’ te komen en dat er op dat moment geen ruimte is voor genegenheid, liefde, warmte of intimiteit.

Runners zien het gedrag van de chaser als verstikkend en daardoor gaat de runner nog meer vluchten. Het is dan ook aangewezen aan de chaser om wanhoopsdaden uit angst en onzekerheid absoluut achterwege te laten.

Wat kan jij als runner doen?

 • praat erover met gelijkgestelde zielen
 • neem je tijd om te helen en forceer niets
 • durf open te communiceren
 • doe je niet sterker voor uit schaamte voor afwijzing
 • laat je kleine ‘IK’ achter jou en durf jezelf over de streep te trekken

Wat kan jij als chaser ondernemen?

 • ga de ander niet claimen
 • oefen geen druk uit
 • houd je emoties onder controle
 • overdonder de ander niet met jouw intense liefde voor hem/haar
 • stoppen met controleer gedrag (ZEER BELANGRIJK)
 • hou de focus op jezelf
 • durf afstand te nemen van de connectie
 • berust in jezelf
 • confronteer de ander in geen geval met het tweelingzielen verhaal

Het tweelingzielenproces

tweelingziel acceptatieHet proces gaat niet over een roze wolk, een prins op het witte paard dat zijn intrede maakt en zij leven nog lang en gelukkig!

Het is een zeer confronterende dynamiek die jouw dwingt om naar het diepste van jouw ziel te kijken. Oude stukken uit het verleden zullen naar boven komen. Je kan het niet bevatten en het kan de slimste, de rijkste en de beroemste mensen overkomen.

Het proces kenmerkt zich vooral in volledige acceptatie van de ander en een volledige acceptatie van het pad dat dient bewandeld te worden.

Niemand en ook jijzelf niet kan dat pad sturen, kan dat pad een andere wending geven of kan het proces naar eenheid versnellen of vertragen. Ondanks dat jullie één ziel zijn, zijn jullie twee aparte individuen die elk hun eigen karmisch parcours moeten doorlopen. Hierin kan je de ander niet dwingen of verplichten jou te begrijpen en de ander kan hetzelfde niet bij jou.

Acceptatie is van cruciaal belang in het tweeligzielen proces. Kan je niet accepteren en blijf je vastklampen aan hoe jij het wilt, hoe jij het ziet en hoe jij het vorm wilt geven, dan ben je niet onvoorwaardelijk naar jezelf en de ander toe. 

Je moet kunnen benoemen dat je de ander zijn eigen ruimte geeft in dit proces, je moet kunnen benoemen dat het OK is zo en dat jij niet kan bepalen hoe jouw twin zijn levenskeuzes maakt en al deze elementen hebben wederom met controle te maken. Hoe meer controle je uitoefent des te langer het ook zal duren voor er een complete eenheid kan plaatsvinden.

Met controle bedoelen wij dan ook: controle van alle aard, van het controleren van een whatss app status, tot het controleren van een Facebook post/foto, tot het versturen van verjaardagswensen of het versturen van fijne feestdagen, etc….

Je kan het opvatten als: ja maar daar doe ik niets verkeerd mee, of ja maar dat is toch een vorm van vriendelijkheid…

In onze beleving is dit een vorm van respect en vriendelijkheid maar de runner ziet dat helaas anders. Hij/zij ziet dat als controle, verstikking en heeft werkelijk zoiets van: daar heb je hem/haar weer, het is mijn verjaardag en het is een ‘excuus’ om mij toch op de één of andere manier te benaderen.

Door deze dingen niet meer te doen en door hem/haar te laten zijn wie ze willen zijn ben je op weg naar onvoorwaardelijke liefde. Klinkt heel bizar maar het is nu eenmaal een universele regel die voor een elk en ieder geldt.

De fases van het tweelingzielenproces

Elke tweelingziel connectie doorloopt een aantal fases. Bij de één zijn die fases al wat zwaarder dan de ander en uiteindelijk moeten ze allen doorlopen worden vooralleer er een complete eenheid kan plaatsvinden. Niemand weet (in tijd) hoelang je in een fase kunt blijven. Bij de één is het een verhaal van een aantal weken of maanden maar ik ken vanuit mijn werk ook gevallen die er jaren inzitten of in gezeten hebben. Alles hangt af met hoe wij omspringen met de 'beproevingen' die wij ondergaan. Het universum zal deze beproevingen steeds opnieuw presenteren tot we er uiteindelijk onze lessen uit geleerd hebben. 

Fase 1: tijdelijke ontwaking van de connectie

In deze fase ontwaken beide tweelingzielen en begint het helen van de ziel. Er vinden heel wat synchroniciteiten plaats namelijk: het zelfde denken, mekaars verdriet aanvoelen, tegelijkertijd online komen, etc. Ze moeten namelijk eerst los van elkaar een groot stuk karma oplossen. Genezing van de ziel staat hier centraal.

Fase 2: het uittesten of triggeren

In deze fase speelt het ego een grote rol. Gedachten willen alles onder controle houden en willen je vooral van je stuk brengen door jou allerlei angsten aan te praten. Vaak is het gevoel zo sterk tussen beide dat lust wel eens de bovenhand kan nemen. Hiermee kan de één of de ander gaan geloven dat dit enkel een lustrelatie is. Deze gevoelens van lust zijn een uiting van de diepere liefdeslagen. Het doel van deze fase is om los te komen van oude overtuigingen en het creëren van nieuwe.

Fase 3: periode van crisis

Deze fase dient het ego onder bedwang te houden om zo naar onvoorwaardelijke liefde te gaan werken. Irrationele gedachten dienen hier onder controle te worden gehouden. Angst en pijn nemen de bovenhand, men kan niet bevatten wat er aan de hand is, emoties laaien hoog op en alles werkt overweldigend in de gevoelswereld. In deze fase gaan mensen steeds opzoek naar antwoorden en willen krampachtig vasthouden aan controle.

Fase 4: vluchtgedrag

De vierde fase is het vluchten van de gevoelens en de emoties. Het vluchten kan bij één van beide zijn maar kan ook op de twee twins van toepassing zijn. Deze fase wekt heel wat verwarring op waardoor de één of de ander zich stort in een relatie met iemand anders. Op die manier wordt de ware identiteit gecamoufleerd en hoeft hij/zij de confrontatie met de eigen ik niet aan te gaan. In deze fase is men dan ook bang dat de ene twin niet hetzefde voelt dan de anderen waardoor losbandig gedrag sterk aanwezig is. In deze fase kom je ook vaak tegen dat de runner zich stort in een ex relatie. Deze relatie voelt vertrouwd aan voor hem/haar maar er is duidelijk geen sprake van liefde (vluchtgedrag).

Fase 5: overgave aan het gevoel

Fase vijf is de fase van complete overgave. In deze fase is het heel vaak onduidelijk wanneer deze overgave zal plaatsvinden. Bij de één is dat vrij snel terwijl het bij de ander soms maanden tot jaren kan duren. Voor de chaser betekent het dat hij zijn twin accepteert, en hij/zij zijn/haar pad laat bewandelen zoals het wordt angegeven. Hij/zij laat de volledige controle los en accepteert dat zijn/haar twin de eigen parcours moet bewandelen. Opzoek gaan naar antwoorden wordt volledig buiten schot gehouden en er is ruimte voor berusting.

Fase 6: de weg naar ontwaking

De weg naar ontwaking laat het ego volledig verdwijnen, hierin is alleen nog maar ruimte voor overgave aan de tweelingziel connectie en het ego overheerst in deze fase niet meer. In deze fase is er contactherstel mogelijk doch dient men op te letten dat men in deze fase niet gaat rennen. Een rustig tempo van groeien naar verbinding is hier gewenst. Vaak gaan mensen in deze fase te snel, zijn we te hebberig waardoor je terug zult vallen in één van de vorige fases.

Fase 7: de weg naar eenheid

In deze laatste fase staat eenwording centraal. Hierin zijn beide twins volledig ontwaakt en volledig losgekoppeld van het eigen ego en het ego van de twin. Samen staan ze ijzer sterk en staan ze open om gezamelijke projecten waar te maken. Seksualiteit verdwijnt naar de achtergrond waardoor er enkel nog liefde op zielsniveau is. Ze vertrouwen mekaar en hebben anderen niet meer nodig om gelukkig te zijn. In deze fase is de ziel 'genezen' van oud zeer en is er alleen nog maar ruimte voor de eenheid die zij voelen voor mekaar. 

De meest gecompliceerde fase

gecompliceerd

De meest gecompliceerde fase is de fase van runner en chaser. Deze fase brengt veel onbegrip en verwarring met zich mee. “Wat wilt de één nu werkelijk?” zijn vragen die voortdurend gesteld worden. De chaser is ook ontzettend bang dat de liefde niet wederzijds is en kan daarom enorm beschermend uit de hoek komen. Opletten voor een ongezonde basishouding en dat het zorgen voor de twin geen obsessie wordt.

De chaser is daarom ook in staat zich spiritueel te ontplooien omdat hun trillingsniveau bijzonder hoog is. Doch dienen zij op te letten dat ze hun ego (angst, onzekerheid,…) kunnen loskoppelen van de spirituele ingevingen die ze krijgen. Vaak is het moeizaam het verschil te maken tussen intuïtie en ratio en wat je wel of niet moet geloven.

Bij beide individuen zijn vaak bijzondere kenmerken van vroegere trauma’s sterk aanwezig. Ze spiegelen mekaar dan ook ontzettend waardoor in deze fase een confrontatie uit den boze is. Het is dan ook belangrijk om mekaars rugzak niet te dragen en mekaar lekker te laten ervaren, proeven en te laten beleven.Spirituele liefde laat zich kenmerken door een onvoorwaardelijke houding die niet te controleren valt. De dag dat je die controle volledig hebt losgelaten ben je spiritueel ontwaakt om de verdere stappen te ondernemen doorheen het tweelingzielen proces.

Ik wens jullie allen een warm hart toe!

Medium Fabio


Interessante blogberichten:

het tweelingzielen handboek

Een verwoestende relatie loslaten
Narcisme en relaties

GERELATEERDE BERICHTEN

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.