Alle blogartikelen

Blogs over spiritualiteit, liefde en relaties

Medium Fabio

Aanbevolen 

Tweelingzielen deel 3, hoe staat jouw andere helft in dit proces?

 tweelingzielen deel 3

Tweelingzielen deel 3 is een vervolg op mijn twee vorige blogs. In dit blog gaan we dieper in op de projectie van het medium zelf, wat jouw andere helft nu werkelijk voelt, waarom berusten belangrijk is, hoe je te weten komt wat de andere twin ervaart en wat het verschil is met een soulmate.

Op het einde van dit blog vind je een lijst terug met artikelen die je gegarandeerd zullen boeien. Je kan je makkelijk en snel inschrijven op onze nieuwsbrief om voortaan nieuw, blog updates en meer in je mailbox te ontvangen. 

Wordt lid van onze Facebook groep en onze Facebook community.

Vaak wordt me de vraag gesteld: “Fabio, hoe voelt mijn andere helft zich nu werkelijk?”. Waarom is het zo moeilijk om hoogte te krijgen van zijn/haar gevoelens naar mij toe? Waarom wordt er tegen mij door de ene persoon ‘dit’ vertelt, dat heel tegenstrijdig is met wat iemand anders mij vertelt? Dit zijn uiteindelijk de ‘welles nietes’ spelletjes die je overal kan terugvinden. Een kat en muis spel van, wie er wel of niet gelijk heeft.

Is dit belangrijk? Of vertrouw je op jouw eigen ervaringen die je hebt?


Een projectie van het medium zelf

projectie mediumDagelijks krijg ik mensen over de vloer die op zoek zijn naar antwoorden over het tweelingzielenproces. Ik merk regelmatig een conversatie dat ze al heel wat ‘verhalen’ te verduren hebben gekregen over of zij al dan niet in het tweelingzielproces zitten.

Een veelvoorkomend probleem waar zij dan tegenaan botsen is dat het medium zelf nog volop in dat tweelingziel proces zit, en zelf nog niet herenigd is met zijn/haar andere helft.

Hier worden vele speculaties gedaan en ze projecteren hun eigen proces waar ze inzitten met die van de persoon waar ze op moeten invoelen.

Het geeft een zeer vage en subjectieve kijk op de andere persoon. Vaak is het tegen beter weten in en helaas vallen hier dan allerlei conclusies uit die niet altijd kloppen.

Het volgende wordt dan ook hardnekkig beweerd: zij zitten zelf volop in het proces (waar zij zelf niet herenigd zijn), automatisch herkennen zij dingen van zichzelf in de ander. Ze gaan de ander een projectie geven van hun eigen proces. Hieruit wordt geïnterpreteerd dat de ander in een identiek proces zit terwijl er geen sprake is van een tweelingzielsconnectie.

De persoon in kwestie gaat hoop en vertrouwen koesteren. Op deze manier wordt er geen objectieve kijk gegeven aan de persoon zelf. Op zich is het geen probleem om anderen bij te staan, maar het is aan het medium om zo objectief mogelijk te blijven en de eigen proces niet voor te schotelen naar de vraagsteller. In het begin kan dat vertrouwen en hoop geven, maar op lange termijn zal het enkel maar een desillusie zijn.

In mijn vorige blog beschreef ik het verschil tussen ‘tweelingziel zijn, of GRAAG een tweelingziel zijn’. Daarom is het belangrijk voor mij om deze blog te richten aan ‘wat de andere helft’ werkelijk voelt en wat er in hem/haar schuil houdt.

Wat voelt mijn andere helft nu werkelijk?

De andere helft (de runner) is zich niet bewust van de onderliggende emotie en/of gevoel. Hij/zij doet er alles aan om het te onderdrukken en niet te hoeven voelen. Het ‘magisch’ gevoel van ‘één’ zijn is te confronterend waardoor het ratio als belangrijk fundament functioneert.

De meeste mensen die zich bewust zijn dat zij een tweelingziel hebben zoeken altijd gelijkgestemden op.
Zij het via het lezen van boeken, opzoekingen via het internet, social media, ze proberen antwoorden te vinden op datgene wat ontbreekt. De andere helft heeft deze ‘luxe’ niet. Hij/zij praat er met niemand over, wordt emotioneel niet ondersteund en vindt daarentegen geen gelijkgestemde mensen om hun gevoelens mee te delen. Hun pad is nog eenzamer als die van de ‘chaser’.

De ‘chaser’ probeert het gevoel van missen te compenseren door het op zoek te gaan naar mensen die hem/haar begrijpen. Ze delen hun ervaringen en emoties en proberen een klankbord te zijn voor hen die ‘verloren’ lopen en niet meer weten wat ze moeten denken of voelen. De andere helft loopt letterlijk met ‘de ziel onder de arm’. Hij/zij weet niet hoe de gedachten en de emoties te filteren wat gepaard gaat met het maken van verkeerde levenskeuzes. Zij binden zich heel snel met iemand anders, zoeken opvulling in plaats van aanvulling en denken op een uiterst irrationele manier.

tweelingzielen wat voelt de andere helftDoordat zij zich binden met iemand anders slaagt de angst toe bij de ‘chaser’ waardoor het zoeken naar antwoorden als rode draad door hun leven loopt. Zij voelen zich geroepen om anderen bij te staan in dit proces, zij voelen zich geroepen om anderen te voorzien van antwoorden terwijl zij zelf in het proces zitten van verdriet en het ontbreken van hun andere helft.

Volgende uitdrukking vind ik heel toepasselijk: als de herder verdwaalt dolen de schapen. Met andere woorden: als de leider iets verkeerds doet, weten de mensen die hem volgen niet wat ze moeten doen. Met deze uitdrukking wordt bedoelt dat, wat iemand leest en wat overtuigend overkomt ook gelooft wordt door de ander. Loopt het verkeerd af? En blijkt de uitkomst toch niet datgene te zijn wat beweert werd? Dan staan de ‘volgers’ nog verder van huis. Daarom is het van uiterst belang dat de ‘chaser’ BERUST in dit proces. Vroeg of laat bots je tegen een heel ander verhaal en wordt je compleet uit jouw kracht gehaald.

Berusten

acceptatieHet belangrijkste element is dat je leert berusten. Berusten gebeurt op een passieve manier. ongeacht wat jouw andere helft doet of onderneemt. Hij/zij dient zijn/haar eigen pad te bewandelen.

Is het aan ons om de andere helft te ontwaken als hij/zij daar nog niet aan toe is? Ons pad is helaas niet die van onze andere helft. Het is belangrijk om in volle acceptatie te bezinnen, dan pas zit je in de fase van onvoorwaardelijke liefde naar hem/haar toe.

Er zijn heel wat paradoxale en verschillende meningen rond het tweelingziel gebeuren. Ik kan de ‘twijfelaars’ onder ons heel goed begrijpen dat het jou op een punt van onzekerheid en angst brengt. Onwetendheid haalt ons naar beneden, het zorgt dat we de ‘tweelingzielen’ energie gaan ombuigen naar angst.

Acceptatie is daarom een actief proces. Je kan krampachtig klagen over alles dat mis loopt in jouw leven. Je kan lopen aanmodderen hoe het allemaal anders kan zijn of je kan beslissen om met andere ‘ogen’ naar jouw andere helft te kijken. De andere helft heeft het immers even zwaar of zelfs nog zwaarder. Of je nu de uitkomst wilt weten, of je wilt het op een manier versnellen. Het universum zal hier over beslissen. Zij die in de acceptatie leven zullen in de winter oogsten.

Hoe kom jij te weten wat jouw andere helft voelt?

Dit is een vraag die me wederom vaak gesteld wordt. Weten wat jouw andere helft voelt is te vergelijken met een ‘vanzelfsprekende’ ingeving die los staat van angst dat de ander niet hetzelfde voelt dan wat jij voelt. Er zijn heel wat elementen hoe je kan weten wat jouw andere helft voelt. Ik ga ze hier één voor één opsommen met telkens de uitleg hoe ik het zelf ervaren heb en wat ik dagelijks in mijn praktijk verneem.

1. Intuïtie

Een heel belangrijk uitgangspunt is het intuïtief aanvoelen van jouw andere helft. Het is een vorm van ‘weten’. Je weet gewoon dat hij/zij jouw andere helft is. Hierbij is het belangrijk dat je geen angst hebt. Intuïtie laat zich namelijk niet kenmerken door angst dat jouw andere helft niet komt opdagen. Angst en intuïtie gaan dan ook niet samen. Oftewel voel je het één, oftewel voel je het ander. Beide emoties voelen brengt verwarring en dat is iets dat de ‘ziel’ niet kent.

2. Vertrouwen hebben

Tweelingzielen leven op energetisch niveau. Wantrouwen beleven zorgt er namelijk voor dat je de energie gaat ombuigen in iets ‘negatiefs’. Vaak is het verlangen om negatief te gaan interpreteren zodanig groot dat je eigenlijk al negatieve energie naar je toe trekt. Vertrouwen hebben is dan ook een must wil je het proces optimaal doorlopen.

3. Het herkennen van de juiste ‘symbolieken’

tweelingzielen tekens11:11, 13:13, wie kent deze nu niet? Wat betekenen zij nu werkelijk ook? Regelmatig hoor je: hey, ik zie steeds 11:11 op mijn smartphone, mijn tweelingziel denkt aan mij, enzovoort (sorry voor diegene die waarde hechten aan deze interpretatie). Is dit werkelijk zo? Een dubbel getal zien zoals 11:11 of 13:13 betekent niet dat jouw andere helft perse aan jou denkt.

Symbolen zijn uiterst moeilijk te begrijpen daar ze uiteenlopende betekenissen hebben. Symbolen laten datgene zien dat niet met de directe ‘wens’ te maken heeft. Het gene wat wij graag willen dat deze getallen betekenen. Dubbele getallen rond het tweelingziel gebeuren willen de ‘chaser’ eraan herinneren dat zij verbonden zijn met iemand, dat zij de moed niet mogen opgeven. Zij worden herinnerd aan hun connectie.

Dromen dat je ruzie maakt met jouw andere helft betekent niet dat je daarom ook in het ‘aardse’ gebeuren ruzie gaat maken met hem/haar. Het laat een strijd zien waar jullie beiden mee worstelen.
Probeer de symbolieken der tweelingzielen te begrijpen en geloof mij vrij, ze willen ons meestal iets anders laten zien dan wij vaak diep van binnen wensen. Het is al een positief iets als je deze kan waarnemen. Door het kennen van de juiste symbolieken zal je de gevoelswereld van jouw twin beter begrijpen.

Stel je niet afhankelijk op van je twin

Ook dit werkt energetisch en dat voelt jouw twin ongetwijfeld. Zoals jij hem/haar aanvoelt, voelen zij ook de angst en onzekerheid die je hebt. Dat beknelt hun helemaal in het proces van herenigen. Wat je zaait dat zal je helaas ook oogsten. Stel je energetisch niet te afhankelijk op door te beginnen met healingen te sturen, kaarsjes te branden, enzovoort. Dit is een onbewuste manier van controle houden en de andere twin te willen helpen. Moeten wij hem/haar helpen? Of is het zijn/haar pad om te bewandelen? Onafhankelijkheid is daarom de beste remedie om te ontdekken wat jouw andere heft voelt. Op deze manier ben je gevoelsmatig objectief en kan je ook vanuit zuiverheid inzoomen op diens energie zonder een enkele voorwaarden te stellen.

Eigen liefde is uiterst belangrijk

Als je verdriet hebt om jouw andere helft is dat een keuze die je maakt. Ben je er net heel blij en gelukkig om, dan is dat tevens een keuze die je maakt. Eigen liefde is belangrijk want dan pas kan je de andere helft liefhebben. De spiegel die jullie mekaar voorhouden is niet makkelijk waardoor de liefde voor jezelf naar de achtergrond verdwijnt. Indien dit het geval is zijn jullie nog niet klaar om herenigd te worden en dienen jullie eerst los van elkaar te werken aan jullie eigen stuk.

De ‘chaser’ dient zijn/haar pad eerst alleen te bewandelen

De bewuste van de twee (de chaser) dient zijn/haar pad alleen te bewandelen zonder zich geroepen te voelen om de rugzak van gelijkgestemde zielen op zich te nemen. Ze leven eerst op een eiland waarin hun eigen ‘ik’ centraal staat zonder al teveel te vissen naar antwoorden en uitkomsten. Hoe meer je wilt weten over jezelf en over de ander, des te meer er een wedervraag aan te pas komt. Als je intuïtief dicht bij jezelf bent dan heb je immers deze antwoorden en uitkomsten niet nodig. Op dat moment is jouw ziel zich aan het ontwikkelen om wederom onafhankelijk te zijn. Deze aanpak voelt jouw andere helft ook. Hoe meer je met energie bezig bent van jezelf of van anderen, des te meer je deze energie onbewust projecteert naar de andere helft. Wees hier daarom voorzichtig mee. Je dient eerst één te zijn met jezelf alvorens één te zijn met anderen.

Laat je inspireren door iemand die het proces doorlopen heeft

Indien je overhoop geraakt door heel wat tegenstrijdige meningen laat je dan bijstaan door iemand die zelf in het proces heeft gezeten. Iemand die al geruime tijd herenigd is met zijn/haar twin weet ook als een ‘ervaringsdeskundige’ welke signalen werkelijk tweelingziel gerelateerd zijn. Hij/zij kan je ook bijstaan hoe je de energie kan omdraaien naar positief en ook dat zal jouw andere helft energetisch aanvoelen. Vaak zitten wij in het zelfde ‘schuitje’, en zijn we zelf niet helemaal in het reine met onszelf, waardoor de behoefte een ander te willen adviseren groot is. Hierdoor worden vaak ‘verkeerde’ conclusies getrokken en worden er dingen meegedeeld die niet altijd kloppen. Als je anderen gaat adviseren over het tweelingziel proces moet je sterk en objectief kunnen zijn en dien je ook ‘het niet verbonden zijn’ aan te geven.

Tweelingzielen VS Soulmate

Regelmatig worden er verkeerde berekeningen gemaakt of iemand een tweelingziel is, of een soulmate. Een soulmate zijn twee verschillende zielen bestaande uit dezelfde zielengroep. Deze gevoelens kunnen ook als intens aanschouwd worden. Met een vriendin kan je bijvoorbeeld een soulmate zijn. Het gevoel kan soms zeer gelijkaardig zijn dan die van een tweelingziel.

Een soulmate komt op je pad om je belangrijke lessen te leren. Dit gebeurd langs weerskanten. Het is ook meer een ‘zielenmaatjes’ gevoel. Tweelingzielen daarentegen zijn één ziel die over twee fysieke lichamen lopen. Ook soulmates kunnen een relatie met mekaar aangaan. Want ook de band die zij hebben is een unieke ervaring. Tweelingzielen hebben een krachtige, sterke, langdurige en blijvende verbinding. Terwijl dit bij soulmates niet altijd van toepassing is.

Tweelingzielen tips10 waardevolle tips die je doorheen het proces helpen

  1. Blijf dicht bij jezelf en laat je niet in met de negatieve energie stroom van anderen. Ik merk regelmatig dat ontdekkende tweelingzielen een rots in de branding willen zijn voor anderen. Op zich is dat geen probleem, wees voorzichtig dat je niet onbewust meegaat in de negatieve flow van anderen.

  2. Besef dat desondanks jullie gescheiden zijn, jullie samen één zijn op energetisch niveau.

  3. Leer je jouw andere helft kennen. Vaak zit je gekneveld in angst en onzekerheid en de waarde van de context zwakt helemaal af. Hierdoor komen allerlei ‘doem’ scenario’s naar boven. Tweelingzielen vertrouwen, leven los van angst en leven vanuit de diepste liefde die er is.

  4. Spirituele ontwaking voor de ‘chaser’ is een belangrijke kenmerk. Spirituele ontwaking gebeurt in een fase van berusting en acceptatie.

  5. Maak geen ruzie en voer geen discussie met je tweelingziel als hij/zij het eerste contact legt. Vaak heeft de ‘chaser’ de neiging om zijn/haar twin goed in te peperen. Overstelp hem/haar niet met het aspect tweelingzielen. De kans is echter groot dat dit averechts werkt. Als de tijd rijp is zal hij/zij de connectie begrijpen. 

  6. Kijk naar wat je al geleerd hebt en ga eens na wat je nog kunt bijleren. Heel belangrijk is om te begrijpen dat tweelingzielen eindeloze leerprocessen tegenmoet gaan. Hierdoor leer je jouw emoties beter managen.

  7. Ga hem/haar niet voortdurend energetisch lastigvallen. Hij/zij vraagt daar niet om en het is dan ook aan de ‘chaser’ om deze vorm van controle los te laten. Vaak denken ze hiermee goed te doen maar pakt het anders uit. Heal jezelf daarentegen, daar doe je zeker goed aan. Ga niet ongewenst met energie spelen want dat werkt helaas ook averechts.

  8. Als hij/zij je benadert, hou het contact luchtig. Ook hier is het belangrijk de ander niet te overstelpen met berichtjes en/of lieve woorden. Door dit te doen uit je een vorm van missen naar de ander en kan de ‘runner’ nog meer op de vlucht slaan. Dit heeft te maken met dat hij/zij moeite heeft om vanuit het ‘hart’ te voelen.

  9. Projecteer jouw proces niet met die van iemand anders. Elk proces verloopt immers op een andere manier. Dit kan ervoor zorgen dat de twijfel toeslaat waardoor jij van jouw pad afdwaalt.

  10. Besef dat de liefde die je ziet en ervaart een spiegel is van de andere helft. Ook datgene wat jij ervaart ga je terug spiegelen. Het is een continue uitwisseling van energie. De positieve energie zal haar weerkaatsing hebben en helaas zal negatieve energie hetzelfde doen.

Zover dus mijn derde deel over tweelingzielen deel 3. Het is misschien een pittig artikel dat heel wat tegenwerking kan bieden maar mijn bedoeling is niet om alles vanuit een rooskleurige attitude te benaderen. Helaas ben je daar dan ook weinig mee op lange termijn. Het is een leerproces dat veel tijd en geduld vergt.

Diegene die mij kennen weten dat ik alles vanuit een nuchter perspectief bekijk. Ook ik heb mijn tweelingziel ontmoet en ondertussen kan ik wel spreken dat wij een herenigd, stabiel en symbiotisch leven hebben.
Ook in dit artikel zit er een verhaal van mezelf in, ook wij hebben al deze opsommingen meegemaakt.

Blijf nuchter en ga vooral niet zweven, als iets onduidelijk is, lees het een aantal keren na zodat je voor jezelf niet de verkeerde conclusies trekt. Op het einde komt alles altijd goed. Niet op de manier zoals wij willen, op de manier die ons wordt gegeven.

Medium Fabio


Gerelateerde blogberichten:

het tweelingzielen handboek

Waarom is Karma net wel onze beste vriend? De wet ...
17 tips om een negatieve spiraal te doorbreken

GERELATEERDE BERICHTEN

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.artofmediums.be/

Aankomende Expo's
Geen data bekend!
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Art of Mediums nieuwsbrief.